Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

De nieuwe CCV voertuigbeveiliging, SCM voertuigbeveiliging regelgeving 2021

Vanaf 1 januari 2021 gaat de nieuwe SCM- CCV voertuigbeveiliging regelgeving in. Alle alarm klassen gaan weer terug naar klasse 1, klasse 2, klasse 3, klasse 4 en klasse 5 alarmen. In 2015 heeft CCV en Kiwa SCM besloten om de benaming van de klasse alarmen aan te passen, maar dit blijkt geen geweldig succes te zijn geweest. Verzekeraars waren veelal verward door de nieuwe benaming en het klasse 5 alarm kwam helemaal niet meer voor in het rijtje klasse alarmen in de SCM- CCV voertuigbeveiliging regelgeving.


Wat veranderd er in de SCM- CCV voertuigbeveiliging regelgeving?


Vanaf 01.01.2021 gaan de benamingen van de klasse alarmen weer terug naar de oude benamingen. Dit is gedaan om ervoor te zorgen dat er minder onduidelijkheid over de SCM- CCV voertuigbeveiliging eisen komt voor verzekeraars en verzekerde. Tevens wordt de nieuwste diefstalmethode "Relay Attack" aangepakt.
Fleetaccess zet alle wijzigingen in de SCM voertuigbeveiliging en de CCV voertuigbeveiliging regelgeving op een rijtje voor u, zodat duidelijk is wat vanaf volgende jaar de nieuwe SCM- CCV voertuigbeveiliging regelgeving is. Een niet geheel onbelangrijke wijziging heeft eerder dit jaar al plaatsgevonden. Het CCV voertuigbeveiliging is eigenaar geworden van het keurmerk voertuigbeveiliging. Dit was voorheen in handen van Stichting VbV (Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit).


Preventie Relay Attack - KE01 aanvullende maatregel


In het nieuwe SCM keuringsvoorschrift is stevig ingehaakt op de nieuwste diefstal methode, namelijk relay attack. Bij relay attack kopiëren autocriminelen het sleutelsignaal zodat de auto zonder sleutel gestolen kan worden. Fleetaccess heeft als eerste partij in Nederland een product goedgekeurd voor de nieuwste keuringsnorm "KE01 aanvullende maatregel". Met onze KE01 Keyless Protector kan een af-fabriek alarm worden geupgraded of kan het als stand-alone worden goedgekeurd. In beide gevallen uiteraard inclusief het nieuw SCM voertuigbeveiliging certificaat voor KE01 beveiliging.

Geen basis beveiliging TV01 terugvindsysteem


Met het nieuwe SCM- CCV voertuigbeveiliging voorschrift voor TV01 terugvindsysteem is geen basis beveiliging meer verplicht. Dat betekend dat elk voertuig een SCM- CCV voertuigbeveiliging certificaat kan krijgen zonder bijvoorbeeld een klasse 1 of klasse 3 alarm. Voorheen was het altijd een basisbeveiliging noodzakelijk om in aanmerking te kunne komen voor het SCM- CCV voertuigbeveiliging certificaat. Dit geldt ook voor de KE01 aanvullende maatregel.

Klasse 1 alarm


Op het gebied van het klasse 1 alarm is alleen de KE01 aanvullende maatregel toegepast. Klasse 1 alarmen moeten vanaf 2021 worden beveiligd tegen relay attack. De extra autorisatie voor after-market klasse 1 blijft en zorgt voor extra beveiliging. De extra autorisatie regelgeving heeft al behoorlijk veel voertuigdiefstallen voorkomen. Meer informatie over het klasse 1 alarm is te vinden op onze informatiepagina over dit klasse autoalarm.

Klasse 2 alarm


Bij het klasse 2 alarm is ook de KE01 aanvullende maatregel toegepast. Klasse 2 alarmen moeten per 2021 ook worden beveiligd tegen relay attack. Verder blijft deze klasse ongewijzigd. Wanneer er een klasse 2 alarm geïnstalleerd is, is het voertuig beveiligd tegen inbraak en diefstal door middel van een dubbele startonderbreker, interieurbeveiliging en noodstroomsirene. Alle informatie over het klasse 2 alarm is te vinden op onze informatie pagina over het klasse 2 alarm.

Klasse 3 alarm


Evenals bovenstaande klasse alarmen blijft het klasse 3 alarm ongewijzigd. Ook hier wordt de aanvullende maatregel KE01 toegepast aan de regelgeving. Het verschil tussen een klasse 2 alarm en klasse 3 alarm is dat er een hellingshoekdetectie bij het klasse 3 alarm zit. Wanneer het voertuig wordt opgekrikt zal de hellingshoekdetectie een alarm creëren. Alle informatie over het SCM klasse 3 alarm is te vinden op onze specifieke klasse 3 alarm pagina.


Klasse 4 alarm


Bij het klasse 4 alarm, ook wel een voertuigvolgsysteem genoemd, is wel een grote verandering doorgevoerd. Het klasse 4 alarm heeft per 01.01.2021 géén anti-jamming meer. Anti-jamming zorgde ervoor dat wanneer de communicatie verstoord werd het voertuig automatisch blokkeerde. In de praktijk is gebleken dat anti-jamming niet een directe bijdragen had in de vermindering van autodiefstal.

Het klasse 4 alarm blijft wel voorzien van een extra startonderbreker. De startonderbreker schakelt in bij een verplaatsing zonder motorcontact, onderbreking van de spanning en bij een eventueel gekoppeld klasse 3 alarm. Meer informatie over het klasse 4 alarm is te vinden op klasse 4 alarm pagina.

Klasse 5 alarm


Ja het is zover, het klasse 5 alarm is terug van weggeweest! Bij klasse 5 alarmen wordt het klasse 3 alarm actief gekoppeld aan het klasse 4 alarm. De optelsom van een klasse 3 alarm en een klasse 4 alarm maakt in dit geval een klasse 5 alarm. Wanneer het klasse 5 alarm afgaat zal het voertuigvolgsysteem dit doormelden aan een PAC erkende meldkamer. Dit klasse 5 autoalarm kan bestaan uit een combinatie van een af-fabriek klasse 3 alarm of een aftermarket klasse 3 alarm met klasse 4 alarm gecombineerd. Meer informatie over het klasse 5 alarm is te vinden op onze specifieke productpagina.

Wat kost een klasse alarm?


De prijzen van de klasse alarmen 1 tot en met 5 variëren, bij Fleetaccess proberen wij zoveel mogelijk fixed prices aan te houden voor de klasse alarmen. Wij zoeken altijd samen met de klant naar de beste beveiligingsoplossing voor de auto. Hierbij wordt continue gekeken naar de beste kwaliteit beveiliging en op basis hiervan adviseren wij het beste klasse alarm wat past bij uw auto.

  • Klasse 1 alarm hebben wij beschikbaar vanaf 399.00 euro incl. BTW en installatie (eventueel op locatie)
  • Klasse 2 alarm hebben wij beschikbaar vanaf 599.00 euro incl. BTW en installatie (eventueel op locatie)
  • Klasse 3 alarm hebben wij beschikbaar vanaf 659.00 euro incl. BTW en installatie (eventueel op locatie)
  • Klasse 4 alarm hebben wij beschikbaar vanaf 699.00 euro incl. BTW en installatie (eventueel op locatie)
  • Klasse 5 alarm met klasse 3 alarm af-fabriek hebben wij beschikbaar vanaf 749.00 euro incl. BTW en installatie (eventueel op locatie)
  • Klasse 5 alarm compleet hebben wij beschikbaar vanaf 749.00 euro incl. BTW en installatie (eventueel op locatie)

Kernwaarden SCM klasse alarm Fleetaccess


  • Focus op beste comfortable oplossing in de markt;
  • Kwaliteit staat voorop;
  • Uitsluitend inbouw door SCM- CCV voertuigbeveiliging gecertificeerd personeel;
  • Juiste product selectie op basis van ervaring en kwaliteit;

Deze 4 kernwaarden nemen wij mee in ieder verkoopgesprek om voor u het beste product te bieden.

Heeft u nog vragen over een klasse alarm?


Fleetaccess is al meer dan 12 jaar marktleider op het gebied van klasse alarmen met SCM- CCV voertuigbeveiliging certificaat. Door onze onafhankelijkheid bieden wij de beste keuze. Wij worden gemiddeld beoordeeld met een 8.9 uit duizenden klanten. Wij staan garant voor kwaliteit en dat is terug te zien in de beoordelingen. Voor al uw vragen kunt u altijd contact met ons opnemen of u bel direct vrijblijvend met een van onze product specialisten 088 0123 300

Offerte aanvragen


Vul onderstaand offerte formulier in en wij nemen binnen 1 - 2 werkdagen contact met u op.
U kunt ook altijd bellen met 088 - 0123 300 tijdens kantooruren. Onze medewerkers helpen u graag verder met een passend advies.

(* = verplicht veld)