Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Wat is een Klasse 1 Alarm?

 


Een klasse 1 alarm is een SCM CCV gecertificeerde startonderbreker. Een startonderbreker is vaak af-fabriek op een auto aanwezig, maar het is daarmee niet vanzelfsprekend goedgekeurd als klasse 1 alarm. Voordat deze goedgekeurd is voor KIWA SCM moet deze gekeurd worden door een KIWA SCM goedgekeurd bedrijf. Veel mensen weten niet dat dit apart gekeurd moet worden om uiteindelijk een klasse 1 alarm certificaat te ontvangen.

Waar kan ik een klasse 1 alarm laten certificeren?


Als het voertuig af-fabriek een klasse 1 alarm heeft, dan kan het zijn dat bij de aflevering van de auto al een CCV SCM certificaat is afgegeven. Dit dient in eerste instantie zelf te worden gecontroleerd op de website van KIWA SCM. Hierop wordt niet verteld welke SCM klasse aanwezig is, alleen dat er een SCM klasse alarm is geïnstalleerd of een CCV SCM op het af-fabriek systeem is afgegeven.
Om dit te controleren kunt u contact opnemen met een KIWA SCM goedgekeurd bedrijf. Fleetaccess is Kiwa SCM goedgekeurd en is bevoegd om precies controleren of uw voertuig is voorzien van een SCM klasse 1 alarm.

Wat doet een klasse 1 alarm precies?


Een klasse 1 alarm is een startonderbreker welke middels een transponder in de sleutel en/of extra autorisatiemethode het voertuig blokkeert. Simpel gezegd zorgt een startonderbreker ervoor dat het voertuig niet gestart kan worden, zonder dat de juiste sleutel en/of transponder aanwezig is. Belangrijk is om te weten dat een klasse 1 alarm standaard af-fabriek aanwezig kan zijn of achteraf kan worden ingebouwd. Een “aftermarket” klasse 1 alarm heeft een vele malen hogere mate van beveiliging, hierbij is namelijk extra autorisatie aanwezig. Bij extra autorisatie wordt gebruik gemaakt van een extra transponder/handzender om het voertuig vrij te geven. Zonder deze autorisatie kan het klasse 1 alarm niet worden gedeactiveerd. Het logische gevolg is dat de auto zijn startonderbreker niet vrij geeft.

Hoe werkt extra autorisatie bij een klasse 1 alarm?


De extra autorisatie werkt op basis van een dubbele verificatie. De extra autorisatie controleert of het voertuig daadwerkelijk geopend wordt door de rechtmatige eigenaar. Hiervoor zijn verschillende methodes in de markt, Fleetaccess zal altijd de beste oplossing voor uw auto adviseren. Niet in elke auto past hetzelfde product, zo heeft bijvoorbeeld een camper een ander product nodig dan een luxe personenauto en/of bedrijfswagen.
Grofweg hanteren wij 2 verschillende methodes voor extra autorisatie, namelijk handmatig en automatisch. Een handmatige autorisatie kan bijvoorbeeld gebeuren door het handmatig autoriseren van het klasse 1 alarm met een RFID tag. De RFID tag is waterdicht en hierbij hoeven geen batterijen vervangen te worden.
Daarnaast bieden wij ook de automatische autorisatie methode. Hierbij wordt gebruik gemaakt van draadloze technologie. Het klasse 1 alarm schakelt automatisch de startonderbreker uit en het voertuig kan direct worden gestart.

Wanneer wordt een klasse 1 alarm vereist door de verzekeraar?


In veel gevallen kijkt de verzekeraar naar de cataloguswaarde van de auto. Wanneer de nieuwwaarde van de auto boven een bepaald bedrag ligt, zal de verzekeraar aanvullende eisen stellen voor de verzekering. De precieze eis verschilt per verzekeraar. Sommige verzekeraars stellen een klasse 1 alarm verplicht bij een auto van 25.000 euro waar een andere verzekeraar dit past eist vanaf 35.000 euro. Fleetaccess adviseert om alvorens je een verzekering af wilt sluiten, goed te informeren naar de klasse alarm eis. Controleer daarnaast goed of er nog aanvullende eisen worden gesteld naast alleen het klasse 1 alarm. In veel gevallen eist de verzekering ook nog aanvullend een klasse 3 alarm of in sommige gevallen zelfs een klasse 3 alarm en klasse 4 alarm. De verzekeraar of tussenpersoon kan hiervoor de polis controleren.

Gratis polischeck voor een klasse 1 alarm


Fleetaccess kan geheel vrijblijvend de verzekeringspolis van je auto doorlopen en controleren of het voertuig voldoet aan de gestelde verzekeringseisen. Dit advies is geheel vrijblijvend en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.  Op basis van de polis adviseren wij het juiste klasse alarm, zodat de auto goed verzekerd is. Voor een polis check kan ons contactformulier worden ingevuld en daarna neemt een van onze productspecialisten spoedig contact op.

Welke beveiligingsklasse heeft mijn auto en wat heb ik nodig voor verzekering?


Wanneer u een nieuwe- of occasion auto hebt gekocht is het belangrijk om te weten welke beveiliging klasse alarm aanwezig is. Zoals elders toegelicht kan de verzekeraar een klasse 1 alarm, klasse 2 alarm, klasse 3 alarm, klasse 4 alarm of een klasse 5 alarm eisen in de polis. Dit is afhankelijk van de cataloguswaarde. Om erachter te komen welke klasse alarm het voertuig al heeft kan worden gekeken naar de optielijst van de auto. Fleetaccess kan samen met u de aanwezige beveiligingsklasse toetsen en eventueel adviseren qua CCV SCM certificering en/of een nieuwe installatie.

(* = verplicht veld)