Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Tesla beveiliging
tesla beveiliging


Wellicht was het u al opgevallen in de media, maar Tesla staat momenteel flink in de belangstelling bij het dieven gilde. Het extra beveiligen van een Tesla is niet geheel onverstandig. Het beveiligingspakket van Tesla zelf biedt helaas niet altijd voldoende beveiliging*. Er zijn verschillende mogelijkheden voor Tesla beveiliging. Tevens zijn er ook beveiligingen welke wij niet adviseren voor Tesla. Eerst is het belangrijk om te weten waarom het beveiligen van een Tesla van belang is. De KU leuven heeft hier onderzoek naar gedaan.


KU Leuven doet onderzoek naar Tesla beveiliging


Onderzoekers van COSIC, een imec-onderzoeksgroep aan de KU Leuven, hebben ernstige zwakheden ontdekt in het Passive Keyless Entry and Start-systeem (PKES) dat gebruikt wordt in een aantal auto’s uit het luxesegment. Hun onderzoek toont aan dat de autosleutel van de Tesla Model S verouderde en onveilige cryptografie gebruikt. De wetenschappers slaagden erin om in enkele seconden de code van de sleutel te kopiëren en zo de auto te openen en starten. Ook de sleutels van fabrikanten zoals McLaren, Karma Automotive en Triumph Motorcycles zijn hoogstwaarschijnlijk kwetsbaar omdat ze gebruik maken van hetzelfde PKES-systeem. Deze methode die hierbij gebruikt wordt heet relay attack.


Wat is Relay attack?


De meeste Tesla’s worden gestolen door relay-attack. Relay attack is kort en simpel gezegd het verlengen van het signaal van de autosleutel. Dieven weten door middel van slimme technieken het signaal van de sleutel te verlengen, waardoor de deur geopend kunnen worden en het voertuig gestart kan worden! Meer uitleg hierover? Klik hier.

De oplossing voor relay attack is gemakkelijk en veel minder kostbaar als het stelen van een complete auto. Fleetaccess adviseert voor een SCM autoalarm met extra autorisatie met of zonder SCM goedgekeurd voertuigvolgsysteem met anti-jamming detectie. Bij een SCM gecertificeerd autoalarm krijgt u de garantie dat deze voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en tevens professioneel wordt geïnstalleerd. Een Tesla beveiligen vereist kennis van zaken.Tesla beveiligen? Welke opties heb ik?


Niet elke SCM alarmsysteem is geschikt voor een Tesla. Tesla is een full hybride auto en daarmee niet zomaar te vergelijken met een niet full hybride voertuig. Fleetaccess installeert al meer dan 10 jaar SCM goedgekeurde alarmsystemen, sinds geruime tijd ook in Hybride voertuigen.
Om het gemakkelijk te maken hebben wij een overzicht gemaakt welke opties er zijn om een Tesla te beveiligen;

Optie 1 Tesla beveiliging - alleen geschikt voor Model S;


Tesla model S beveiligen met extra beveiligingspakket

SCM startonderbreker met extra autorisatie + voertuigvolgsysteem met anti-jamming detectie

Deze oplossing is geschikt voor het model Tesla Model S. Let op; voor de Model X kan geen onderbreker gemaakt worden.
Optioneel kan deze oplossing nog uitgebreid worden met een TV01 terugvindsysteem, zodat deze als backup dient voor het SCM voertuigvolgsysteem en startonderbreker met extra autorisatie. Het TV01 terugvindsysteem is passief en daarmee echt bedoeld als backup voor overige beveiliging.

Optie 2 Tesla beveiliging - alleen geschikt voor Model S


Tesla model S beveiligen met extra startonderbreker

SCM startonderbreker met extra autorisatie + TV01 terugvindsysteem –
Deze oplossing is ook geschikt voor het model Tesla Model S. Let op; voor de Model X kan geen onderbreker gemaakt worden.
Optioneel kan deze oplossing uitgebreid worden met een actief voertuigvolgsysteem met anti-jamming detectie om de Tesla beter preventief te beveiligen en eventueel sneller te kunnen terugvinden. Het volgsysteem met anti-jamming zorgt ervoor dat het voertuig bij de eerste dreiging in blokkade schiet.

Optie 3 Tesla beveiliging - alleen geschikt voor Model X


Tesla model X beveiligen met extra TV01 terugvindsysteem

TV01 SCM VbV terugvindsysteem op basis van af-fabriek startonderbreker Tesla model X

Deze oplossing om de Tesla te beveiligen is uitsluitend voor de Model X, dus niet voor de Model S. Het TV01 terugvindsysteem wordt gekoppeld aan het af-fabriek klasse 1 startonderbreker.  Deze beveilig is passief. Passief betekend dat het terugvindsysteem minimaal 1 keer per dag een positie stuurt. Deze device is volledig onvindbaar en zendt niet continue signalen uit. Bij diefstal kan de device geactiveerd worden zodat deze continue uitzend voor het terugzoeken van de Tesla. Meer informatie hiervoor vind u hier.


Tesla Model 3


De Tesla Model 3 is momenteel uitsluitend te beveiligen met een TV01 SCM terugvindsysteem. Voor meer informatie inzake het beveiligen van de Tesla model 3 adviseren wij contact op te nemen.

Wilt u zien hoe gemakkelijk dit gaat?

Kijk onderstaand filmpje en aanschouw zelf hoe eenvoudig het dievengilde door relay attack een Tesla stelen.


*Disclaimer; Fleetaccess kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor eventuele gevolgen voortvloeiend uit het installeren van een additionele beveiliging.

(* = verplicht veld)