Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Terugvindsysteem SCM TV01

terugvindsysteem SCM Vbv TV01

Waarom een CCV / SCM terugvindsysteem kopen bij Fleetaccess?


 • CCV / SCM terugvindsysteem TV01 voor elk merk, model en type auto, vergelijkbaar met af-fabriek alarmsysteem;
 • A-kwaliteit tegen B-prijzen, met dezelfde service en garantie;
 • Inbouwen SCM klasse 4 of 5 alarm kan op locatie bij u thuis of op het werk;
 • Inbouwen kan ook bij één van onze 28 inbouwlocaties door heel Nederland;
 • Meer dan >2.900 klanten beoordeelden onze dienstverlening gemiddeld met een 8.9;
 • Meer dan >25.000 autoalarmen geinstalleerd;
 • Altijd 5 jaar garantie op alle inbouwwerkzaamheden;
 • Wij leveren voor particulier en bedrijf;
 • Professionele monteurs met 10 jaar inbouwervaring;
 • 24 / 7 Storingsdienst  welke dag en nacht bereikbaar is;
 • SCM / KIWA / CCV / TNO / VbV / RDW gecertificeerd en erkend installatiebedrijf;
 • Klaar terwijl u wacht, onze wachtruimtes  zijn voorzien van gratis koffie en Wi-Fi.

Sinds midden 2016 is er een nieuwe SCM klasse bijgekomen, namelijk het CCV / SCM terugvindsysteem TV01. Dit SCM alarmsysteem is vaak een toevoeging op een SCM voertuigvolgsysteem welke als backup dient bij diefstal. In sommige gevallen gaat de verzekeraar ook akkoord met alleen een terugvindsysteem TV01.  Dit is vaak bij oudere auto’s, vooral oldtimers of minder risicovolle voertuigen.

 

Wat is een CCV / SCM terugvindsysteem?
 

Ondertussen zijn er verschillende varianten van een terugvindsysteem. Een terugvindsysteem kan op allerlei methodes werken. Deze SCM beveiligingsklasse wordt steeds meer gevraagd door verzekeringsmaatschappijen. Het terugvindsysteem wat Fleetaccess aanbeveelt werkt niet alleen op GPS en GPRS, maar ook op alternatieve technieken zoals Radiofrequentie en LORA. Door deze nieuwe opsporingstechnieken kan een dief veel minder makkelijk het systeem saboteren en lokaliseren. Let op; deze systemen moeten niet worden verward met een zogenaamd LOJACK systeem. 
 

Waarom is vaak enkel een terugvindsysteem TV01 alleen NIET voldoende?
 

Deze nieuwste SCM eis betekend niet dat een SCM voertuigvolgsysteem met anti-jamming overbodig is geworden. In tegenstelling zelfs. Het is alleen maar beter geworden. Veel verzekeraars eisen een voertuigvolgsysteem plus een terugvindsysteem TV01. Sommige verzekeraars noemen een terugvindsysteem ook wel een peilzender. Een peilzender is verkrijgbaar met en zonder SCM certificering. 
 

Om de auto echt te beveiligen adviseert Fleetaccess om deze twee systemen te combineren. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat een terugvindsysteem PASSIEF is en een volgsysteem ACTIEF. Passief betekend dat het voertuig zelf geen meldingen genereerd richting de PAC erkende meldkamer. De autobestuurder moet dit zelf melden. We noemen dit ook wel een na-diefstal systeem. Een ACTIEF systeem zoals een SCM voertuigvolgsysteem met anti-jamming genereerd gelijk een melding richting de meldkamer bij een ongeoorloofde start of sabotage. Hierdoor werken deze twee systemen perfect met elkaar samen.
 

Sommige verzekeraars eisen bij dure auto’s beide. Het kan ook voorkomen dat de verzekeraar bij oudere auto’s alleen een peilzender vereisen. Let op; dit kan verschillen per klant, per regio, schadeverleden, etc. Verzekeraars hebben hiervoor verschillende variabelen. 
 

Hoe werkt een terugvindsysteem?
 

Er zijn verschillende terugvindsystemen momenteel SCM goedgekeurd. De meeste terugvindsystemen geven 1 of 2 keer per dag éénmalig een kort signaal af, zodat het systeem weinig stroom verbruikt. Een unieke eigenschap van een CCV / SCM terugvindsysteem is dat deze zijn voorzien van een eigen stroomvoorziening, waardoor het systeem volledig autonoom is. Het kan werkelijk waar overal in de auto worden ingebouwd. Denk hierbij aan locaties zoals een wielkuip, motorruimte, achterbank, etc. Hierdoor is het voor een dief erg moeilijk een terugvindsysteem op te sporen. Een terugvindsysteem kan ook worden ingebouwd in een traktor, boot, container en werkmaterieel. Eigenlijk beveiligd dit systeem alles wat waardevol is!
 

Installatie terugvindsysteem


De installatie van een CCV / SCM terugvindsysteem moet gedaan worden door een SCM erkend inbouwbedrijf. Een SCM certificering is hierbij verplicht. Het is dus niet mogelijk om naar een willekeurige garage toe te gaan of het eigenhandig  te installeren. 
 

De succesratio staat of valt ook met een professionele installatie. Het terugvindsysteem moet vakkundig worden weg gebouwd op een niet makkelijk traceerbare locatie. Hierdoor kan een autodief het systeem amper vinden en is de kans op repatriëring het grootste. 
 

Fleetaccess is al jaren het grootste onafhankelijke SCM goedgekeurd installatiebedrijf van Nederland. Het installeren van een terugvindsysteem TV01 is voor ons dagelijkse kost en kies daarom altijd voor de specialist! Wanneer een systeem niet  vakkundig  wordt ingebouwd heeft het systeem geen enkele zin.
 

Welk terugvindsysteem installeren jullie?
 

Wij installeren terugvindsystemen van CLIFFORD en MOVINGINTELLIGENCE (Technocon), namelijk de Secret Service en de Mi-peilzender. Afhankelijk van het type en merk auto kijken wij naar het meest geschikte terugvindsysteem. 
 

Wat zijn de kosten van een CCV / SCM terugvindsysteem?
 

Omdat wij per voertuig kijken wat de beste oplossing is kan de prijs iets variëren. Prijzen zijn inclusief montage. Hierbij komt altijd nog een maandelijks tarief voor de PAC Erkende meldkamer.

Via onderstaand offerte formulier kunt u een exacte prijsopgave aanvragen. Wanneer u belt kunnen wij u sneller helpen. Wij zijn bereikbaar op 088 – 0123 300 tijdens kantooruren van maandag tot vrijdag. 

VbV SCM terugvindsysteem TV01
 

 

Offerte aanvragen voor CCV / SCM terugvindsysteem

 

(* = verplicht veld)