Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 9

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Mercedes beveiliging
mercedes beveiliging

Op een Mercedes kan een af-fabriek klasse 3 alarm systeem aanwezig zijn, deze kan gemakkelijk worden teruggevonden op de optielijst van de auto. Het probleem van het af-fabriek klasse 3 alarmsysteem is dat deze vaak te relayen zijn. Dit heet relay attack en bij een relay attack wordt het sleutel signaal gekopieerd / verlengt. Met een af-fabriek autoalarm is de beveiliging vaak minimaal als er niets aan gedaan wordt. Dit is ook meermaals ondertussen aangetoond en Youtube staat vol met voorbeelden hiervoor. Typ maar eens "relay attack Mercedes" of "Mercedes gestolen zonder sleutel" op Youtube.

Fleetaccess heeft onlangs ook zelf een demonstratie gedaan van relay attack op een nieuwe Mercedes S-klasse. Wij hebben dit in samenwerking met Autoblog.nl gedaan. Dit filmpje is inmiddels zo bekend dat het een van de meest bekeken video's van Autoblog is.Om te voorkomen dat uw Mercedes wordt gestolen adviseert Fleetaccess om te kiezen voor een goed autoalarm of voertuigvolgsysteem. Met een af-fabriek beveiliging is de beveiliging vaak onvoldoende of te gemakkelijk te omzeilen. Een aftermarket alarmsysteem kan nog steeds gewoon via de eigen sleutel bediend blijven. Het grote voordeel van een aftermarket autoalarm is dat er extra autorisatie bij zit. Bij extra autorisatie kijkt de auto naar de originele sleutel en de autorisatie vanuit het achteraf ingebouwde autoalarm.

Welk autoalarm heeft een geimporteerde Mercedes?


Bij Mercedes is vaak geen alarm aanwezig als het voertuig elders uit Europa komt. Een simpele check van de optielijst geeft hierin snel duidelijkheid. Veel autokopers gaan ervan uit dat een dure Mercedes automatisch alle opties heeft en dus ook een klasse 3 alarm. Soms is dit zo, maar meestal zit er niets af-fabriek op. Ook moet een onboard connected car systeem niet verward worden met een SCM goedgekeurd voertuigvolgsysteem. Vanuit de fabriek is bij Mercedes geen SCM goedgekeurd voertuigvolgsysteem standaard aanwezig, deze wordt altijd achteraf geïnstalleerd. Dit is dus ook bij Nederlands geleverde auto's.

Welke autoalarmen of voertuigvolgsysteem adviseren jullie voor Mercedes?


Voor elk automerk, ook voor Mercedes, adviseren wij een autoalarm met extra autorisatie. Extra autorisatie zorgt voor extra beveiliging, bovenop de reeds aanwezige beveiliging. Dieven worden dagelijks slimmer, dus als uw auto vandaag niet te stelen is kan dat morgen anders zijn. Installeer daarom een SCM goedgekeurd autoalarm en voorkom onnodige schade en ellende. Naast een autoalarm kan het ook nog worden uitgebreid met een voertuigvolgsysteem. Kies altijd voor een systeem met een SCM / CCV goedkeuring.

Alarmsysteem met hellingshoekdetectie Mercedes (voorheen klasse 3 alarm)


Een aftermarket alarmsysteem met hellingshoekdetectie voor Mercedes zorgt voor extra beveiliging op alle fronten. Bij dit systeem wordt de auto beschermt tegen inbraak en diefstal. De Mercedes is rondom beveiligd op alle deuren, het interieur middels een interieurdetectie en tevens is de auto voorzien van een extra startonderbreker met extra autorisatie. Zowel klasse 2 als 3 is voorzien van een noodstroomsirene, zodat ook zonder accu de sirene gewoon door loeit.

Voor Mercedes biedt Fleetaccess diverse mogelijkheden qua bediening van het alarmsysteem. Wij bieden een draadloze autorisatie, programmering op de originele sleutel of middels handmatige autorisatie. Onze verkoop binnendienst adviseert u graag voor welke optie u het beste kunt kiezen om uw Mercedes te beveiligen tegen diefstal.

Mercedes klasse 3 alarm


Voertuigvolgsysteem Mercedes (voorheen klasse 4 of 5)


Als een Mercedes klasse 3 autoalarm niet genoeg is voor de verzekering kan deze worden uitgebreid met een voertuigvolgsysteem met anti-jamming.
Hierbij wordt een voertuigvolgsysteem ingebouwd diep in het voertuig welke automatisch blokkeert bij sabotage of verstoring van de GSM/GPS signalen. Het volgsysteem heeft dus een preventieve en actieve beveiliging tegen diefstal van uw Mercedes. Een PAC erkende meldkamer is hierbij verplicht. De meldkamer houdt de auto 24/7 onder bewaking. Pas wanneer de auto zich meld zal de meldkamer het voertuig direct gaan volgen en opsporen. Ons meldkamer tarief start vanaf 18,25 incl. BTW per maand.

voertuigvolgsysteem Mercedes

Verzekeringspolis alarmcheck door Fleetaccess


Bij twijfel over welke autoalarm in uw Mercedes moet komen kan bij Fleetaccess om advies gevraagd worden. Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring in het adviseren en installeren van autoalarmen en voertuigvolgsystemen. Verzekeraars gebruiken vaak verschillende omschrijvingen of gaan uit van verkeerde uitgangspunten qua beveiliging. Fleetaccess helpt u met de juiste keuze en een volledig goedgekeurd SCM autoalarm of voertuigvolgsysteem voor uw Mercedes.

Als u een offerte op maat wilt ontvangen voor het installeren van een Mercedes alarmsysteem kan dat via onderstaand formulier. De offerte is geheel vrijblijvend.
Deze website maakt gebruik van cookies om de beste ervaring te geven. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met deze cookies. Privacy statement