Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Startonderbreker met eigen autorisatie

klasse 1 alarm startonderbreker met eigen autorisatie

Waarom een Startonderbreker met extra autorisatie kopen bij Fleetaccess?


 • SCM klasse 1 alarm geschikt voor elk merk, model en type auto, vergelijkbaar met af-fabriek alarmsysteem;
 • A-kwaliteit tegen B-prijzen, met dezelfde service en garantie;
 • Inbouwen SCM klasse 4 of 5 alarm kan op locatie bij u thuis of op het werk;
 • Inbouwen kan ook bij één van onze 28 inbouwlocaties door heel Nederland;
 • Meer dan >2.900 klanten beoordeelden onze dienstverlening gemiddeld met een 8.9;
 • Meer dan >25.000 autoalarmen geinstalleerd;
 • Altijd 5 jaar garantie op alle inbouwwerkzaamheden;
 • Wij leveren voor particulier en bedrijf;
 • Professionele monteurs met 10 jaar inbouwervaring;
 • 24 / 7 Storingsdienst  welke dag en nacht bereikbaar is;
 • SCM / KIWA / CCV / TNO / RDW gecertificeerd en erkend installatiebedrijf;
 • Klaar terwijl u wacht, onze wachtruimtes  zijn voorzien van gratis koffie en Wi-Fi.

LET OP - nieuwe regelgeving
Per 1 januari 2021 geldt er een nieuwe regelgeving voor SCM / CCV alarmsystemen. Alle startonderbrekers die door ons geleverd en geïnstalleerd worden voldoen aan de nieuwe SCM / CCV regelgeving.


Hoe werkt een startonderbreker met eigen autorisatie?


Een goedgekeurde SCM startonderbreker beveiligd uw auto tegen diefstal van de auto. Af-fabriek is elke Europese auto voorzien van een startonderbreker. Deze af-fabriek startonderbreker is door nieuwe diefstalmethodes niet meer voldoende. De af-fabriek startonderbreker zal worden voorzien van een extra startonderbreker met eigen autorisatie. Deze startonderbreker geeft een extra autorisatie waarna de auto gestart kan worden. Een goedgekeurde startonderbreker met eigen autorisatie is geschikt voor elk merk, model en type auto.
 

Een SCM startonderbreker met eigen autorisatie bestaat uit de volgende beveiliging:

 • Dubbele automatische startonderbreking: blokkering van startmotor en (in veel gevallen) de brandstofpomp;

 • Eigen autorisatie: beveiliging tegen inbreken op informatie netwerk auto middels draadloze transponder of handzender;

 • Led-indicator: schrikt autodieven af.

Fleetaccess bouwt uitsluitend VbV / SCM goedgekeurde startonderbrekers in. Wij installeren uitsluitend A-merken en een startonderbreker die storingsvrij is. Voor een startonderbreker met eigen autorisatie gebruiken wij afhankelijk van het merk, model of type auto een WAECO of een COBRA startonderbreker.


Verzekering eist startonderbreker


Steeds meer verzekeraars eisen om een startonderbreker met eigen autorisatie in te laten bouwen. Het is een relatief goedkope oplossing welke autodiefstal tegen gaat. Een startonderbreker beveiligd slechts alleen tegen diefstal van de auto en niet tegen inbraak en diefstal van onderdelen (airbags, autoradio navigatiesysteem, sportstuur enz.). Een SCM alarmsysteem of een SCM alarmsysteem met hellingshoekdetectie bieden deze bescherming wel. Fleetaccess adviseert om een startonderbreker uit te breiden met een alarmsysteem of een alarmsysteem met hellingshoekdetectie. Zo krijgen autodieven niet de tijd om een startonderbreker te ontmantelen.

 

Nieuwe regelgeving SCM startonderbreker


Per 1 januari 2015 gelden er nieuwe regels vastgesteld door het VbV voor startonderbrekers. Het VbV / SCM keurmerk is aangepast om een adequate beveiliging te kunnen bieden in de strijd tegen autodiefstal. Zo dienen alle startonderbekers uitgerust te zijn met een eigen autorisatie. Daarnaast is de naamgeving van de verschillende beveiligingssoorten veranderd.  De startonderbreker met eigen autorisatie heette voorheen SCM klasse 1 alarm.

Wilt u weten waarom de nieuwe SCM regelgeving noodzakelijk is? Klik hier.


Waarom een af-fabriek startonderbreker niet voldoende is?

Steeds vaker slagen zeer professionele bendes erin met computer apparatuur de standaard beveiliging af-fabriek alarmsystemen te doorbreken, door (via de OBD-stekker) in te breken op het informatie netwerk van de auto. Deze methode word in sterk toenemende mate gebruikt door professionele bendes. Het is dan ook steeds vaker niet de vraag of, maar wanneer een af-fabriek alarm wordt doorbroken.  

Door voor een startonderbreker met eigen autorisatie te kiezen, zoals wij dat aanbieden, wordt het voor autodieven zo goed als onmogelijk om een auto ongestoord mee te nemen. Het verschil tussen een af-fabriek startonderbreker en een startonderbreker met eigen autorisatie is de wijze van beveiliging. Middels een eigen autorisatie wordt herkend dat de rechtmatige eigenaar de auto wil starten. Zonder deze autorisatie start de auto niet. Na het openen van een portier moet u binnen 15 seconden middels een draadloze handzender of automatische transponder het alarm deactiveren.

Deze eigen autorisatie is ook het antwoord op de diefstal-gevoelige keyless entry en keyless go systemen. Bij deze methode weten de criminelen eenvoudig het signaal van de handzender te verlengen en het voertuig snel en zonder inbraakschade mee te nemen. Met de eigen autorisatie wordt dit onmogelijk gemaakt.


Waarom onze startonderbreker met eigen autorisatie?


Dubbele autorisatie (maakt het voor autodieven zo goed als onmogelijk om de auto mee te nemen);
Inbreken via informatie netwerk auto niet mogelijk door middel van computer apparatuur;
Zonder extra autorisatie niet te starten;
Geschikt voor elk merk, model en type auto.


klasse 1 alarm startonderbreker met eigen autorisatie


Andere SCM alarmsystemen

SCM alarmsysteem (SCM klasse 2 alarm)
SCM alarmsysteem met hellingshoekdetectie (SCM klasse 3 alarm)
SCM voertuigvolgsysteem (SCM klasse 4/5 alarm)


Offerte aanvragen startonderbreker met eigen autorisatie

Prijzen worden medio halverwege januari officieel bekend gemaakt. Momenteel kan een offerte worden aangevraagd. Wij hebben momenteel een interessante introductie korting lopen, informeer bij ons voor de prijzen.

(* = verplicht veld)

Deze website maakt gebruik van cookies om de beste ervaring te geven. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met deze cookies. Privacy statement