CORONA MEDEDELING

Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Range Rover beveiliging
range rover beveiliging

De afgelopen jaren is Range Rover veelvuldig in het nieuws geweest, omdat regelmatig een Range Rover gestolen werd. Eigenlijk is bij Range Rover het relay attack pas echt voor het eerst wereldkundig geworden. Voorheen dacht iedereen dat keyless entry systemen lekker comfortabel waren en zeker niet onveilig. Helaas was Range Rover een van de eerste automerken welke veelvuldig geteisterd werd door het dievengilde. Dieven kopieren het sleutel signaal op afstand en verlengen deze richting de auto. Hierdoor kan de auto direct gestart worden zonder dat de sleutel bij de dief is. Deze nieuwe moderne diefstal heet Relay Attack. Op Youtube staat legio voorbeelden van Relay Attack bij Land Rover. Typ simpel op Youtube Relay attack Landrover en er staan tientallen voorbeelden. Hierom is beveiliging bij deze auto essentieel. 

Beveiliging Range Rover


Het af-fabriek alarmsysteem van Range Rover is voor de meeste verzekeraars niet voldoende. Dit omdat deze gemakkelijk is te omzeilen. Dit kan ook nog schelen per bouwjaar. Bijna alle Range Rover modellen zijn te relayen door middel van Relay Attack en daarmee gemakkelijk te stelen. Fleetaccess adviseert elke Range Rover of Land Rover eigenaar met een Evoque, Velar, Range Rover Sport of Range Rover Vogue een extra autoalarm met extra autorisatie. Daarnaast adviseren wij het autoalarm nog uit te breiden met een voertuigvolgsysteem en eventueel een  TV01 terugvindsysteem.

De kans dat een auto in Nederland wordt gestolen is ongeveer 1 op 1100. Bij Land Rover moet je extra oppassen. In 2017 werden maar liefst 117 Land Rovers gestolen. Dat komt neer op een diefstal-risico van 1 op 250.


Heeft mijn Range Rover een alarm?


Op een Range Rover zit veelal af-fabriek standaard een permetrische beveiliging. Dit is een beveiling op de deuren via de claxon en soms ook een interieurbeveiliging. Tevens kan er de optie klasse 3 autoalarm aanwezig zijn. Dit is gemakkelijk te testen. Wanneer een autoalarm met hellingshoekdetectie aanwezig moet bij het alarmeren een claxon PLUS sirene hoorbaar zijn. Zonder sirene is deze niet volwaardig klasse 3.

Geïmporteerde Range Rover


Bij geimporteerde Range Rover modellen zoals de Evoque, Velar en Range Rover Sport en Vogue zit vaak geen goedgekeurd autoalarm op het voertuig. Vaak is alleen een startonderbreker aanwezig met perimetrische beveiliging. Zie hierboven.

Een SCM goedgekeurd autoalarm of voertuigvolgsysteem is noodzakelijk om achter te installeren. Fleetaccess adviseert om bij Range Rover te kiezen voor minimaal een achteraf ingebouwd SCM alarmsysteem met hellingshoekdetectie (=klasse 3). Hierbij heeft u altijd extra autorisatie wat het voertuig extra beveiligd tegen Relay Attack. Sleutels kopiëren is hierbij passé.

Range Rover autoalarm op maat


Op onze webshop klassealarm.nl vindt u een compleet overzicht van alle mogelijke SCM autoalarmen welke wij adviseren. Voor elk beveiligingspakket wordt gedetaillieerd aangeven waarom wij deze adviseren. Via Fleetaccess kan u de optimale beveiliging voor Range Rover of Land Rover vinden. Informeer vrijblijvend bij onze alarm specialisten.
 
beveiliging range rover
alarmsysteem klasse 3 range rover

voertuigvolgsysteem range rover sport evoque velar


Verzekeringspolis alarmcheck door Fleetaccess


Bij een Range Rover wil men achteraf geen gezeur met de verzekering als het voertuig onverhoopt toch gestolen wordt. Aangezien Fleetaccess al meer dan honderden Range Rovers heeft beveiligd kunnen wij precies zeggen wat noodzakelijk is en wat benodigd is voor de verzekeraar. Wij kijken samen met u de gestelde eisen door en geven geheel vrijblijvend een advies. Uiteraard is verificatie bij de verzekeraar altijd noodzakelijk.

Deze check is zeer belangrijk omdat verzekeraars vaak verschillende omschrijvingen gebruiken qua alarm eis of gaan uit van verkeerde beveiliging uitgangspunten. Fleetaccess helpt u met de juiste keuze en een volledig goedgekeurd SCM autoalarm of voertuigvolgsysteem voor uw Range Rover.

Als u een offerte op maat wilt ontvangen voor het installeren van een Range Rover alarmsysteem, kan dat via onderstaand formulier. De offerte is geheel vrijblijvend.

(* = verplicht veld)

Deze website maakt gebruik van cookies om de beste ervaring te geven. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met deze cookies. Privacy statement