Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Voertuigvolgsysteem
Het voertuigvolgsysteem is afgelopen jaren flink gewijzigd en niet alleen meer een voertuigvolgsysteem. De nieuwe generatie voertuigvolgsystemen zijn voorzien van een laatste technologisch ontwikkelingen zoals anti-jamming. Door de snelle ontwikkeling van volgsystemen worden steeds meer auto’s sneller teruggevonden en minder vaak gestolen. Het SCM voertuigvolgsysteem moet altijd verplicht worden aangesloten op een PAC erkende meldkamer. Een PAC erkende meldkamer kan als enige een repatriëring in gang zetten bij een auto diefstal.

De auto is 24/7 verbonden met de meldkamer, bij een poging tot diefstal of poging tot jamming zal de meldkamer direct worden ingelicht. In veel gevallen blokkeert de auto direct door de anti-jamming detectie modulen. Wanneer het voertuigvolgsysteem jamming detecteert blokkeert automatisch de startonderbreker en kan de auto niet meer worden gestart. Wanneer de auto al rijdt kan de auto niet meer gestart worden als het contact uit gezet wordt.

De meeste voertuigen worden binnen 1-2 dagen na diefstal teruggevonden door het voertuigvolgsysteem. Door de steeds verder doorontwikkelde technologie wordt het voor dieven steeds moeilijker om een auto daadwerkelijk te stelen.

Voertuigvolgsysteem gekoppeld met autoalarm (=klasse 5)


Het voertuigvolgsysteem kan worden gekoppeld aan een SCM alarmsysteem met of zonder hellingshoekdetectie. Hiermee wordt het systeem opwaardeert naar SCM klasse 5. SCM Klasse 5 is uitsluitend een koppeling met het alarmsysteem en voertuigvolgsysteem.
Wanneer de koppeling is gemaakt zal bij alarm direct een melding richting de meldkamer worden gestuurd, zodat deze direct opgevolgd kan worden. De eigenaar zal direct bij een melding worden ingelicht. In sommige gevallen ook via een APP op de telefoon.

Kenmerken SCM voertuigvolgsysteem

-    Voertuigvolgsysteem
-    Startonderbreker in combinatie met anti-jamming
-    Noodstroom batterij
-    24/7 monitoring
-    Verplichte aansluiting op PAC erkende meldkamer
-    SCM / KIWA certificaat ten behoeven van de verzekering.

Indien er toch nog onduidelijkheden zijn over het voertuigvolgsysteem adviseren wij onderstaande veel gestelde vragen door te lezen.

Direct het voertuigvolgsysteem aanschaffen?

Fleetaccess biedt de mogelijkheid om direct het voertuigvolgsysteem aan te schaffen via onze webshop. Voordelig, snel en gemakkelijk. Wij nemen vervolgens direct contact met u op.

voertuigvolgsysteem


Veelgestelde vragen voertuigvolgsysteem


Om het gemakkelijk te maken hebben wij de meest gestelde vragen voor u alvast beantwoord. Dit maakt het gemakkelijker om een voertuigvolgsysteem te kiezen bij Fleetaccess.

Is een SCM voertuigvolgsysteem ook een autoalarm?


Nee, een voertuigvolgsysteem is een soort autoalarm, maar niet zoals de meeste mensen zich dat voorstellen. Een alarm wat afgaat bij het inslaan van een ruit of openbreken van een portier. Het voertuigvolgsysteem is bedoeld voor opsporing van de auto tijdens of na diefstal.

Wie kan mijn positie zien van het voertuig?


Conform de AVG regelgeving mag niet zomaar iedereen de positie van het voertuig opvragen. In de regel is de enige die weet waar het voertuig is de klant zelf. Tenzij er sprake is van een passieve/actieve melding op het voertuig. Bij een dergelijke melding kan de meldkamer een locatie verzoeken. Bij een eventuele diefstal is het voertuig voor de klant niet meer zichtbaar en uitsluitend zichtbaar voor de meldkamer. In geval van een officieel bevel van de officier van justitie is de meldkamer verplicht mee te werken aan een locatie bepaling.

Wat kost een PAC erkende meldkamer?


Er zijn verschillende tarieven voor een PAC erkende meldkamer. SCMautoalarm.nl kan een meldkamer leveren vanaf 18.25 incl. BTW per maand. Optioneel zijn extra diensten bij te kopen.


Ik heb een APP op mijn telefoon waarmee ik de auto kan volgen, is dat hetzelfde?


Nee, de connected car app is bedoeld als comfort systeem en niet voor beveiliging. Dieven kunnen connected apps van het voertuig blokkeren en daardoor de auto niet meer traceerbaar maken. Daarnaast zijn de connected car app niet SCM gecertificeerd, omdat zij meestal niet aan de gestelde eisen voldoen.

Kan ik zelf een PAC erkende meldkamer regelen?


Een eigen meldkamer uitzoeken is helaas geen mogelijkheid. De meldkamer zit gekoppeld aan een bepaalde merk en type voertuigvolgsysteem. Het voertuig bijschakelen op een eventuele bestaande meldkamer van bijv. een huis is dus niet mogelijk. Tenzij dit toevallig dezelfde meldkamer is. Onze adviseur kan u vertellen welke meldkamer gebruikt gaat worden.

Zit er een APP bij het SCM voertuigvolgsysteem?


Afhankelijk van het gekozen abonnement is een APP beschikbaar bij het voertuigvolgsysteem. Hiervoor kunnen additionele kosten worden gerekend. Informeer hiervoor bij onze adviseurs.


Moet ik vooraf een meldkamer registreren of kan dit achteraf na installatie?


Naar de installatie kan pas een PAC erkende meldkamer worden aangesloten. Tijdens de installatie worden deze instructies door onze installateur toegelicht. Voor vragen hiervoor kan altijd een van onze adviseurs worden gecontacteerd.

Toch nog meer informatie ontvangen over een voertuigvolgsysteem voor uw auto? Stuur dan gerust een offerte aanvraag of neem met ons contact op tijdens kantooruren op 088 - 0123 300.

(* = verplicht veld)