Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Wat is een terugvindsysteem TV01?

 

 

Een terugvindsysteem TV01 is een redelijk nieuwe beveiligingsklasse. Het TV01 terugvindsysteem moet niet worden verward met een klasse 4 of 5 alarm. Dit zijn twee volledig verschillende systemen welke ook niet gelijkwaardig zijn.

Een terugvindsysteem wordt ook wel een RF peilzender genoemd in de alarmeis op de polis. In de afgelopen jaren zijn zelfs door verzekeraars bepaalde merken genoemd welke als synoniem werden gezien voor een peilzender, nu tegenwoordig het terugvindsysteem TV01.

Bij een peilzender wordt gebruik gemaakt van alternatieve opsporingsmethodes op basis van hoge en lage frequenties, in samenwerking met of zonder GPS/GSM/GPRS. Er zijn verschillende peilzenders op de markt. Een belangrijk gegeven is dat een TV01 terugvindsysteem geen live locaties weergeeft. Er is hier sprake van een passief voertuigvolgsysteem. En omdat deze passief is wordt het een terugvindsysteem genoemd, omdat het bedoeld is voor na-diefstal.
 

Waarom een TV01 terugvindsysteem?


Wij adviseren klanten altijd te kiezen voor een SCM klasse 3 alarm PLUS TV01 terugvindsysteem. Of het af-fabriek klasse 3 alarm te upgraden met een KE01 Keyless Protector PLUS TV01 terugvindsysteem. In onze optiek moet diefstal voorkomen worden en mocht het toch gebeuren, dient er snel gehandeld te worden
.

Krijg ik live locaties bij een TV01 terugvindsysteem?


Nee, niet op ieder moment. De TV01 maakt periodiek verbinding met de meldkamer en geeft het laatste moment weer waarop verbinding is gemaakt. Een TV01 terugvindsysteem is namelijk ontwikkeld om te activeren nadat het voertuig al gestolen is, het zogenaamde na-diefstal systeem.


Heeft een TV01 terugvindsysteem ook een PAC meldkamer?


Ja bij deze peilzender en/of terugvindsysteem is ook een meldkamer verplicht, maar de kosten ervoor zijn vaak lager. Dit omdat de communicatiekosten lager zijn en vaak minder meldingen worden gemaakt. Bij dit systeem moet altijd de klant zelf melden dat de auto gestolen is. Hierna wordt door de PAC meldkamer de repatriëring in gang gezet en de peilzender geactiveerd voor opsporing.
 

Wanneer wordt een TV01 terugvindsysteem peilzender vereist?


Dit varieert nogal en is sterk afhankelijk van het merk en type auto. De afgelopen jaren hebben verzekeraars hier behoorlijk mee geëxperimenteerd. Zichtbaar was dat verzekeraars een TV01 terugvindsysteem vaak vereiste op elektrische auto’s, oldtimers en exoten. Hierbij is de noodzaak op live positionering minder groot en toch een groot risico afgedekt.
Daarnaast worden deze systemen vaak bovenop een klasse 4 of 5 alarm vereist. In deze situatie fungeert de peilzender als een “dubbele” beveiliging. Wanneer het klasse 5 alarm ermee stopt is er altijd nog de peilzender.


Heeft mijn auto al een TV01 terugvindsysteem peilzender aan boord?


Die kans is klein, want TV01 is een redelijk nieuwe CCV SCM certificering eis. Afgelopen jaren is deze diefstalopsporing methode behoorlijk gegroeid. Wanneer er een CCV SCM gecertificeerd terugvindsysteem aanwezig is kunnen wij dit controleren in de SCM database. Onze productspecialisten kijken graag mee of er al iets in een voertuig aanwezig is.
Er bestaat momenteel nog geen af-fabriek TV01 terugvindsysteem. Dit is ook lastig, want de complete certificering is erop gebaseerd dat het een “verrassing” is voor de dief. Wanneer dit af-fabriek aanwezig is, is het geen verrassing meer. Een peilzender kan je ook zien als een soort radiobaken welke ook in gebieden met slechte GPS dekking kunnen worden opgespoord.
 

Gratis polischeck op een TV01 terugvindsysteem peilzender eis


Vooral bij deze certificering is een productspecialist aan te raden. Dit omdat verzekeraars nogal veel verschillende omschrijvingen hanteren voor dezelfde eis. Er zijn verzekeraars die eisen alleen een radiofrequentie systeem met of zonder SCM certificaat. Weer een andere verzekeraar heeft het over een TV01 alarm of TV01 volgsysteem, etc. De enige juiste benaming is een TV01 terugvindsysteem met SCM certificaat. Helaas is de omschrijving vaak niet duidelijk. Daarom bieden wij hulp aan om de polis samen door te lopen en zo de beveiligingseisen van de verzekeraar samen vast te stellen. Onze productspecialist kijkt mee wat er precies wordt vereist in de polis van de verzekeraar. Dit advies is geheel vrijblijvend en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
 
 

(* = verplicht veld)