Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Wat is een peilzender?
Een peilzender is een algemeen breed container begrip. Onder een peilzender verstaan wij verschillende methodes om een precieze of onnauwkeurige locatie van een object of voertuig vast te stellen. Een peilzender is over het algemeen een klein device dat op een eigen stroomvoorziening werkt. Deze eigen stroomvoorziening varieert van 3 tot 10+ jaar autonoom. Daarnaast kenmerken onze peilzenders zich door het niet-realtime sturen van een locatie, maar uitsluitend passief. Onder passief wordt verstaan 1x per etmaal, 2x per etmaal of wellicht 1 x per week. Dit varieert per peilzender type.


Voor wie is een peilzender te gebruiken?


Een peilzender kan worden gebruikt voor asset tracking of vehicle tracking. Bij asset tracking hebben wij het over stroomloze objecten waarvan de eigenaar de behoefte heeft om eens in de zoveel tijd de een locatie van het object vast te stellen. Bij vehicle tracking wordt een peilzender ingebouwd in een voertuig, als voorbeeld om een auto te kunnen opsporen na een diefstal heeft plaatsgevonden. In dit geval is het vaak noodzakelijk om een TV01 gecertificeerde peilzender te hebben. Deze wordt geleverd inclusief een SCM- CCV beveiliging certificaat.


Een peilzender met of zonder SCM TV01 certificaat?


Verzekeraars vragen steeds vaker om het zogenaamde TV01 terugvindsysteem. Het TV01 terugvindsysteem is ook een peilzender. Deze peilzender voldoet aan strenge normen van de verzekering. Tevens is deze peilzender bij een TV01 goedkeuring aangemeld op een PAC erkende meldkamer. De meldkamer kan in geval van diefstal het voertuig lokaliseren als een locatie wordt afgegeven. Voor meer informatie over ons TV01 terugvindsysteem kunt u op onze informatie pagina hierover kijken.


Welke peilzenders zijn er allemaal?


Wereldwijd zijn er verschillende soorten netwerken waarmee een locatie van een object of voertuig bepaald kan worden. In Nederland zijn de meest gebruikt technologieën GPRS, LoRa en RF.


GPRS peilzender


Met een GPRS peilzender wordt op basis van het traditionele netwerk een locatie bepaling van het object of voertuig gedaan. Als het GPRS systeem gecombineerd wordt met een GPS antenne kan een 99% nauwkeurige locatie worden bepaald. Het nadeel van GPRS is dat deze ge-jammed kan worden en de communicatie kan worden geblokt.


LoRa peilzender


Met een LoRa peilzender wordt op basis van het LoRa netwerk een positie van het object of voertuig bepaald. Dit is een volledig andere techniek dan GPRS in combinatie met GPS. LoRa is een internet of Things netwerk. LoRa is een langeafstandscommunicatie methode met weinig vermogen. LoRa biedt veilige communicatie in twee richtingen.


RF peilzender


Met een Radio Frequentie (RF) peilzender kan op basis van radiogolven een object of voertuig worden opgespoord. Vaak zie je dat deze technologie niet de enige opsporingsmethode is waardoor Radio Frequentie vaak met GPRS en GPS wordt gecombineerd. Dit zorgt voor een maximale opsporingsratio van uw product.


Wilt u een meer advies of direct een peilzender aanschaffen?


Wij helpen u graag met het zoeken van de juiste peilzender voor uw object of voertuig. Of het nu is voor uw asset tracking of voor uw verzekering als TV01 goedgekeurd terugvindsysteem, wij bieden altijd de juiste oplossing op maat voor u! Fleetaccess heeft meer dan 12 jaar ervaring op het gebied van object en voertuigbeveiliging. Vul vrijblijvend het onderstaande contactformulier in of kom direct vrijblijvend in contact met een van onze product specialisten door ons te bellen 088 0123 300.

(* = verplicht veld)