Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Wat is een Klasse 2 Alarm?

 

Een klasse 2 alarm is een aanvullend alarm bovenop het klasse 1 alarm. Vanaf dit klasse alarm is er daadwerkelijk een beveiliging tegen inbraak. Bij een startonderbreker is nog geen sprake van beveiliging tegen inbraak, bij een klasse 2 alarm is dat wel het geval. Hierbij is het alarm voorzien van een interieurbeveiliging en noodstroomsirene. Daarnaast wordt bij aftermarket nog een extra startonderbreker aangesloten. Bij een klasse 2 alarm af-fabriek is dit niet het geval, maar er zijn nog meer verschillen tussen af-fabriek en een aftermarket klasse alarm. Kijk daarvoor hier.

Wat is het verschil tussen een af-fabriek alarm en after-market klasse 2 alarm?

Bij een after-market, ook wel “achteraf ingebouwd”, klasse 2 alarm is de mate van beveiliging vele malen hoger. Te beginnen bij de manier waarop het zal worden ingebouwd. Wanneer achteraf een alarm wordt ingebouwd is dit altijd voor een dief lastiger te omzeilen. Dit om de simpele reden dat ieder klasse alarm anders is geïnstalleerd en door een ander SCM erkend inbouwbedrijf.

Daarnaast is het klasse 2 alarm voorzien van extra autorisatie. Dat betekent dat het autoalarm niet alleen meer luistert naar de originele sleutel, maar daarnaast ook naar een extra autorisatie methode. Wanneer het voertuig wordt ontgrendeld zal de auto op zoek gaan naar de extra autorisatie. Dit kan automatisch of handmatig gebeuren, als het maar binnen 15 seconden gebeurt nadat de auto is geopend. Het klasse 2 alarm schakelt alleen uit wanneer het originele open signaal voorbij komt PLUS de extra autorisatie. Als de extra autorisatie niet wordt gezien zal het klasse alarm binnen 15 seconden alarmeren. Het alarm kan dan alleen wordt uitgeschakeld via de extra autorisatie methode.

Deze nieuwe methode welke sinds 2015 verplicht is heeft er ondertussen voor gezorgd dat steeds minder auto’s worden gestolen. Al deze extra veiligheidsmaatregelen zitten standaard niet in een af-fabriek klasse alarm. Fleetaccess adviseert haar klanten te kiezen voor een écht veilig systeem, namelijk een after-market autoalarm.

Wat doet een klasse 2 alarm precies?

Bij een klasse 2 alarm wordt de auto beveiligd tegen inbraak en diefstal. Inbraak en diefstal zijn in de autobeveiliging 2 verschillende zaken. Het klasse 2 alarm beveiligd de auto tegen inbraak doordat er beveiliging is op alle deuren, kofferklep en motorkap. Daarnaast is het interieur voorzien van een interieurbeveiliging of ultrasoon beveiliging. De binnen sensoren detecteren beweging in de auto als de dief bijvoorbeeld het raam inslaat en niet het portier opent. Naast de perimetrische beveiliging en interieurbeveiliging is het klasse 2 alarm ook voorzien van een noodstroomsirene. De noodstroomsirene is voorzien van een eigen accu, zodat als de voeding wordt onderbroken deze gewoon blijft door loeien. Dit is ook weer een extra beveiliging om de dief niet zijn gang te kunnen laten gaan.

Wanneer wordt een klasse 2 alarm vereist door de verzekering?

Er zijn verschillende verzekeraars in de markt welke ook verschillende klasse alarm eisen stellen in de polis. Veel consumenten, maar ook bedrijven worstelen met de eisen die de verzekeraar stelt. Naast dat er verschillen beveiligingseisen zijn, gebruikt de verzekeraar ook verschillende benamingen voor hetzelfde klasse alarm.

Eerst leggen wij uit wanneer een klasse 2 alarm noodzakelijk is. Het antwoord hierop is dat dit kan verschillen op basis van de cataloguswaarde en de verzekeraar zelf. Daarnaast speelt steeds vaker ook het diefstalrisico een grotere rol. Sinds enkele jaren kijken verzekeraars ook naar uitschieters qua diefstal en inbraak. Hierop kan de verzekeraar verschillende klasse alarm eisen stellen. In principe moet de verzekeraar de benodigde alarm eis kenbaar maken in de polis voorwaarden. In de praktijk eist een verzekering tussen de 35.000 – 50.000 euro vaak een klasse alarm. Dit is een inschatting op basis van onze ervaringen. Wij benadrukken nogmaals dat de verzekeraar ten alle tijden bepaalt wat er benodigd is. Informeer daarom altijd bij de verzekering of een SCM certificaat verplicht is en welke SCM klasse nodig is. Fleetaccess biedt om deze reden de gratis en vrijblijvende polis check aan. Neem contact op om deze voor uw auto aan te vragen.

Gratis polischeck op een klasse 2 alarm

Omdat wij als geen ander weten dat het erg lastig is om te begrijpen welke SCM klasse alarm eis benodigd is om de auto te verzekeren hebben wij de gratis polis check geïntroduceerd. Hierbij kijkt een productspecialist mee wat er precies wordt vereist in de polis van de verzekeraar. Dit advies is geheel vrijblijvend en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.  Met ons advies kunt u de verzekeraar inlichten en dit laten bevestigen.

Welke beveiligingsklasse zit er op mijn voertuig?

In Nederland worden veel auto’s al af-fabriek voorzien van een klasse 2 of 3 alarm. Hierbij moet altijd goed worden gecontroleerd of dat dit klasse alarm daadwerkelijk ook CCV SCM goedgekeurd is. Wanneer er een klasse 2 alarm op de auto aanwezig is, betekent dit niet altijd dat deze ook gecertificeerd kan worden. Tevens is het ook zo dat wanneer er een klasse alarm op de auto aanwezig is, maar zonder CCV SCM certificaat, deze niet geldig is. Een CCV SCM certificaat is noodzakelijk voor de verzekering anders is de auto niet verzekerd. Let hier goed op. Onze productspecialisten kunnen samen met de klant controleren welk alarm er af-fabriek aanwezig is en welke aanpassingen moeten worden gedaan door onze specialisten om het alarm te kunnen voorzien van een CCV SCM certificaat. Met geïmporteerde auto’s is het meer dan belangrijk om de alarm klasse goed te controleren.

Importauto’s en een klasse 2 alarm

Bij importauto’s is vaak niet standaard een af-fabriek klasse alarm aanwezig. Dit komt omdat in het buitenland bij veel merken niet standaard een klasse 2 of 3 alarm aanwezig is. Optiepakketten in bijv. Duitsland zijn totaal verschillend in vergelijking met Nederland. Om deze reden moet bij een import voertuig altijd op basis van de optielijst worden gecontroleerd wat voor soort en of dat er een alarm aanwezig is. In 80% van de gevallen moet er in een geïmporteerde auto aanvullend een klasse alarm worden ingebouwd. Fleetaccess is dé specialist in klasse alarmen in Nederland. Onze specialisten zijn bevoegd om het voertuig te voorzien van de juiste alarm klasse 1 tot en met 5. Afhankelijk van de cataloguswaarde is het mogelijk dat er nog aanvullend een voertuigvolgsysteem moet worden ingebouwd als eis van de verzekering. Een voertuigvolgsysteem is altijd noodzakelijk bij een klasse 4 alarm  en een klasse 5 alarm.
 

(* = verplicht veld)