Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Steeds meer diefstal van elektrische en hybride Toyota’s

Gepubliceerd: 08 juni 2023

In ons nieuwsbericht over het toegenomen aantal autodiefstallen in 2022 schreven we al dat van alle elektrische en hybride automodellen de Toyota RAV 4 het populairste model is onder het dievengilde van Nederland, gevolgd door de Toyota C-HR. Uit recente cijfers van het Verbond van Verzekeraars blijkt dat het aantal diefstallen van Toyota’s in de eerste maanden van dit jaar alleen maar verder is toegenomen.

De cijfers

Vorig jaar werden er van de Toyota RAV-4 en C-HR in totaal 583 exemplaren gestolen. Als we kijken naar de eerste vijf maanden van het jaar, zien we dat er in januari tot en met mei 2022 392 Toyota’s werden gestolen. In januari tot en met mei 2023 waren dat er volgens de cijfers van het Verbond van Verzekeraars al 492. Er worden meer hybride auto’s gestolen dan elektrische, waarschijnlijk omdat in de grootste afzetmarkten van gestolen auto’s de laadpaal nog niet overal te vinden is.

Verklein de kans op diefstal

Toyota-eigenaar of niet, niemand wil ‘s morgens de voordeur uit lopen en ontdekken dat de auto niet meer op de oprit staat. Het is daarom belangrijk om uw auto goed te beveiligen tegen diefstal. Met de SCM alarmsystemen van Fleetaccess weet u zeker dat uw auto over de juiste beveiliging beschikt. Van een basissysteem in klasse 1 (startonderbreker) tot het meest uitgebreide klasse 5 alarm, waar alle vormen van autobeveiliging in samenkomen, bij Fleetaccess kiest u precies het alarm dat bij u past.

Voorkom relay attack

Het overgrote deel van de moderne auto’s kan geopend worden zonder dat u de sleutel in de hand hoeft te nemen. Zodra u met de sleutel in de buurt van de auto komt, ontgrendelt het voertuig automatisch. Criminelen maken misbruik van deze techniek om de auto te openen en ermee weg te rijden. Met een speciaal apparaatje verlengen ze het signaal van de sleutel, zodat ze de auto kunnen openen terwijl de sleutel in de hal aan de kapstok hangt. Om deze manier van diefstal tegen te gaan, is er de Keyless Protector. Deze schakelt de sleutel uit als hij stil ligt, waardoor het signaal niet opgepikt en verlengd kan worden als de sleutel in huis ligt.

Neem contact op voor advies

Bent u op zoek naar een alarmsysteem en heeft u behoefte aan advies op maat? Neem dan contact op met de experts van Fleetaccess.