Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Diefstalmeter.nl magazine gelanceerd in BNR Nieuwsradio

Gepubliceerd: 16 oktober 2018

Vandaag is het Diefstalmeter Magazine gelanceerd in BNR Nieuwsradio. In opdracht van Kiwa SCM heeft Baken Adviesgroep dit magazine ontwikkeld.

Het magazine is een analyse van de diefstal- en inbraakcijfers over 2017. Uit ons onderzoek blijkt dat autodiefstal alleen al goed is voor €197 miljoen aan schade in 2017. De automerken met het grootste aandeel in deze schadelast zijn Volkswagen, BMW, Audi, Mercedes-Benz en Opel.

Uit het onderzoek blijkt ook dat diefstal en inbraak minder vaak voorkomen bij gecertificeerde voertuigen. Zo is circa 95% van alle gestolen ingebouwde navigatiesystemen afkomstig uit voertuigen zonder certificaat.

Op basis van het onderzoek is ook Diefstalmeter.nl gelanceerd: een online tool, waarmee op basis van het kenteken een inschatting wordt gegeven van het diefstalrisico van een auto. Deze tool is nu al beschikbaar en zal in de toekomst alleen maar worden uitgebreid en verbeterd op basis van nieuwe cijfers.

Het Diefstalmeter Magazine is het 'startschot' van een doorlopend onderzoek naar autodiefstal, -inbraak en de impact van beveiligingscertificaten hierop. Het Diefstalmeter Magazine wordt in het vervolg periodiek gepubliceerd om de markt te voorzien van de laatste cijfers over diefstal en inbraak.

Klik hier voor de volledige online versie van het Diefstalmeter Magazine 2017. Zie ook onze infographic ‘Autodiefstal in cijfers’ voor een interactief inzicht in de laatste diefstalcijfers.

Voor meer informatie zie ook onderstaande infographic.