CORONA MEDEDELING

Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Klassealarm

KLASSE ALARM


WAT IS EEN SCM KLASSE ALARM?LET OP - nieuwe regelgeving

Per 1 januari 2015 is er een nieuwe regelgeving voor SCM / VbV alarmsystemen.  
Klik hier voor de nieuwe regelgeving

Een SCM klasse alarm is een gecertificeerd alarm in verschillende klassen. Door het installeren van een SCM klasse alarm verkleint u kans dat er ingebroken wordt in uw bedrijfswagens. Fleetaccess levert alarmsystemen die voldoen aan de hoogste eisen van de verzekeringsmaatschappij, SCM/TNO (Nederland) en BVVO (België).

Wij werken samen met een partner die al 15 jaar ervaring heeft met goedgekeurde klasse alarmen. Alle producten zijn uitvoering getest en geperfectioneerd. Elk klasse alarm dient een eigen certificaat te hebben, die apart voor uw voertuig wordt uitgeschreven.


WELKE SCM KLASSE ALARM ZIJN ER?

Er zijn verschillende klasse alarm die zijn onder te verdelen in 5 klasse;

• Klasse 1: startonderbreker
• Klasse 2/3: alarmsysteem
• Klasse 4/5: voertuigvolgsysteem / track en trace
• Terugvindsysteem SCM TV01: peilzender systeem (Standalone of als uitbreiding op huidige SCM alarmsysteem)

Als u kiest voor een SCM klasse alarm weet u altijd zeker dat u een kwalitatief hoogwaardig alarm heeft, wat ervoor zorgt dat uw bedrijfswagen goed is beveiligd. U herkent een SCM klasse alarm aan de feloranje sticker, waarop staat “SCM goedgekeurd”. Fleetaccess werkt uitsluitend met gecertificeerd SCM-monteurs. Bij ons worden alleen SCM alarmen ingebouwd door ervaren gecertificeerde monteurs.


WAT HOUDEN DIE VERSCHILLENDE KLASSE ALARMEN IN?

Hieronder heeft u nog een uitgebreide toelichting op de verschillende klasse alarmen:


STARTONDERBREKERS (klasse 1)

 

Klasse alarm 1 bestaat uit een elektrisch systeem met ten minste een dubbele automatisch inschakelende blokkering. Deze tweevoudige blokkering bevat in ieder geval een onderbreking van de startmotor en een extra blokkering, meestal op de brandstofvoorziening.
Het systeem bevat geen inbraakdetectie en geen alarmering. Bij voertuigen die af-fabriek al zijn voorzien van een goedgekeurde startblokkering werkt deze op het motormanagement.

startonderbrekers (klasse 1)

ALARMSYSTEEM (klasse 2)


Klasse alarm 2 bestaat uit een automatisch inschakelende dubbele blokkering (hetzelfde als klasse 1), inbraakdetectie en alarmering (sirene).

alarmsysteem (klasse 2)

ALARMSYSTEEM (klasse 3)


Klasse alarm 3 heeft naast de beveiliging van klasse alarm 2 een aanvullende sabotagesignalering en hellingdetectie. De sirene die voor de akoestische signalering zorgt, bevat een ingebouwde noodstroomvoorziening. De verbinding tussen de centrale en de sirene vindt plaats via een gecodeerd signaal. Als de draad tussen de sirene en de centrale wordt doorgeknipt, zal de sirene afgaan op de noodstroomvoorziening.

alarmsysteem (klasse 3)

VOERTUIGVOLGSYSTEEM (klasse 4 en 5)

Vanaf begin 2002 is de SCM begonnen met de certificering van voertuigvolgsystemen. Met deze systemen is het mogelijk om een gestolen voertuig na de diefstal te traceren. Een klasse 4 of 5 systeem is altijd een combinatie van een klasse 1,2 of 3 systeem en een voertuigvolgsysteem. Het verschil tussen klasse 4 en 5 is dat bij een klasse 5 systeem het voertuigvolgsysteem wordt geactiveerd als het alarm afgaat. Bij een klasse 4 systeem is dat niet het geval. Het voertuigvolgsysteem wordt bij klasse 4 systemen geactiveerd door een bewegingsensor of na een diefstalmelding van de eigenaar. Dit komt uit op de volgende klasse indeling:

• SCM Klasse 1 + Voertuigvolgsysteem= klasse 4
• SCM Klasse 3 + Voertuigvolgsysteem dat niet geactiveerd wordt door het klasse 3 alarm = klasse 4
• SCM Klasse 3 + Voertuigvolgsysteem dat geactiveerd wordt door het klasse 3 alarm = klasse 5

De diefstal en inbraakmeldingen afkomstig van goedgekeurde systemen worden uitsluitend behandeld door erkende meldkamers (PAC's). Dit zijn dezelfde meldkamers die alarmmeldingen afhandelen voor woonhuisbeveiliging. Alleen deze meldkamers zijn bevoegd om alarmmeldingen door te geven aan de politie. Als er zaken worden gedaan met een niet gekeurde meldkamer kan er geen actie ondernomen worden door de politie. Tevens is het mogelijk om een eigen alarmdienst in te schakelen, dit kunt u zelf bepalen. 

voertuigvolgsysteem (klasse 4 en 5)

 

Terugvindsysteem SCM TV01


Het Terugvindsysteem SCM TV01 is een nieuwe SCM klasse die sinds 2017 actief is. Het SCM TV01 terugvindsysteem wijkt af van de traditionele SCM beveiligingssystemen. De meeste SCM beveiligingen zijn actief en daarmee vaak ook preventief. Het TV01 terugvindsysteem is een peilzender systeem welke passief functioneert. Het terugvindsysteem wat Fleetaccess aanbeveelt werkt niet alleen op GPS en GPRS, maar ook op alternatieve technieken zoals Radiofrequentie en LORA. Door deze nieuwe opsporingstechnieken kan een dief veel minder makkelijk het systeem saboteren en lokaliseren. 

Een Terugvindsysteem heeft net zoals een voertuigvolgsysteem met anti-jamming ook een PAC erkende meldkamer. In geval van diefstal zal de meldkamer in samenwerking met een professioneel opsporingsteam het voertuig opsporen. Dit werkt eigenlijk niet veel anders dan bij het SCM erkende volgsysteem.

terugvindsysteem scm tv01


Zie voor meer informatie ons securityaccess pakket.


KE01 certificering


Per 1 januari 2021 komt er een nieuwe CCV SCM klasse, namelijk de KE01 certificering. De KE01 certificering is een beveiliging tegen relay attack. Relay attack is momenteel de meest voorkomende diefstalmethode. De KE01 certificering is gefocust op het voorkomen van relay attack. Deze nieuwe certificering is de eerste certificering sinds het beheer van het keurmerk is overgedragen aan CCV.

Fleetaccess heeft als eerst in Nederland in juli 2020 de KE01 certificering gekregen. Sinds geruime tijd is Fleetaccess exclusief distribiteur van de Keyless Protector. 'S-werelds eerste gepatenteerde sleutelbeveiliging kan nu ook voor de verzekering gebruikt worden. Vanaf 1 januari 2021 zal elk voertuig welke keyless entry en/of keyless go voorzien moeten worden van additionele beveiligingsmaatregelen. De additionele beveiligingsmaatregelen vallen onder de KE01 certificering.

De Keyless Protector wordt altijd in twee sleutels geïnstalleerd, dit is een verplichting voor het CCV voertuigbeveiliging keurmerk.

 

<< Terug naar FAQ

Wilt u graag een offerte aanvragen voor een klasse alarm? Wij beantwoorden uw vragen binnen één werkdag. Mocht u graag iemand telefonisch vragen willen stellen, zijn wij ook altijd telefonisch bereikbaar.

Wij zijn te bereiken tijdens kantooruren van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.30 op  het nummer 088 - 0123 300. Een email sturen mag ook altijd.

WIJ LEVEREN ZOWEL AAN PARTICULIEREN ALS BEDRIJVEN!!

(* = verplicht veld)

Deze website maakt gebruik van cookies om de beste ervaring te geven. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met deze cookies. Privacy statement