Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 9.1

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Nieuwsoverzicht

Placeholder

Voertuigdiefstal in 2019 gedaald

27 januari 2020

Het aantal gestolen voertuigen is in 2019 gedaald met 2,1%. Dit klinkt als een positieve ontwikkeling maar in het voorgaande jaar was de daling nog ruim 12%. Dit blijkt uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit. In totaal zijn er meer dan 7100 personenauto's gestolen in 2019. In voorgaande jaren bleek dat er een sterke afname was in diefstallen van oudere auto's. Dit zijn auto's van 3 jaar of ouder. Opvallend is dat juist de categorie nieuwe auto's (tot 3 jaar oud) een forse stijging in diefstal cijfers zag. Dit bleek ook in 2019 het geval. In 2019 nam het aantal diefstallen van nieuwe auto's met maar liefst 11% toe. De meest gestolen automodellen blijft ongewijzigd. De Volkswagen Polo, Volkswagen Golf, Fiat 500 en Audi A1 blijven net als in 2018 het meest diefstalgevoelig. Het aantal diefstallen van hybride voertuigen is gelijk gebleven ten opzichte van 2018. Naast dat jonge auto's veel vaker gestolen worden dan oudere auto's blijkt ook dat auto's van 3 tot 6 jaar ook veel moeilijker terug te vinden zijn. Auto's van 3 tot 6 jaar oud hebben met 29% het laagste terugvindpercentage. Preventie Ondanks dat auto's tot 3 jaar een flinke stijging van diefstallen kent, is 75% van alle gestolen voertuigen ouder dan 3 jaar. Een voorbeeld hiervan is de Volkswagen Golf. Deze auto staat al jaren in de top-3 meest gestolen voertuigen. 86% van de Volkswagen Golf-modellen is ouder dan 3 jaar. Deze percentages bewijzen dat een voertuigbeveiliging met een SCM / CCV goedgekeurd alarmsysteem niet enkel voor jonge voertuigen zinvol is. Ook oudere auto's zijn gebaad bij een goede voertuigbeveiliging. Binnen de voertuigbeveiliging zijn er verschillende klassen te onderscheiden. Ook zijn fabrieksalarmen niet altijd voldoende. Het is dan ook zeer raadzaam om uw verzekeringsmaatschappij en uw polisvoorwaarden goed te controleren. De meest gestelde beveiligingseisen zijn een SCM / CCV klasse 3 alarm en een SCM / CCV klasse 5 alarm.  Mocht u op zoek zijn naar een nieuwe auto is het slim om de actuele diefstalcijfers te raadplegen. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een auto die niet populair is onder het dievengilde kan uw verzekeringspremie een stuk lager uitvallen. Ook uw woonplaats kan van invloed zijn op de hoogte van uw premie. Zo worden er in de randstad gemiddeld meer auto's gestolen dan elders in het land. Dit is ook terug te zien in de hoogte van de verzekeringspremies Als u bij het afsluiten van een autoverzekering gebruik maakt van een tussenpersoon is het raadzaam om de voor u specifiek gestelde beveiligingseisen goed te controleren om miscommunicatie te voorkomen. Een passende beveiliging voor uw auto Uiteraard kunt u ook onze specialisten terecht voor een gratis en vrijblijvend advies op basis van uw polisvoorwaarden. U kunt ons bereiken op 088-0123300, een email sturen naar info@fleetaccess.nl of ons contactformulier invullen. Zo weet u zeker dat uw auto goed beveiligd en daarmee goed verzekerd is! Wilt u meer informatie

 
Placeholder

Helft auto-inbraken gepleegd in slechts 15 gemeenten

22 januari 2020

Meer dan de helft van alle auto-inbraken die in 2019 werden geregistreerd vonden plaats in slechts 15 gemeenten. Deze cijfers zijn zeer bijzonder te noemen aangezien Nederland maar liefst 355 gemeenten telt. De gemeente waar de meeste diefstallen en auto-inbraken plaatsvonden was Amsterdam met 6376 geregistreerde inbraken. De top drie bestond verder uit Utrecht met 4858 inbraken en Rotterdam met 4330 inbraken. Net zoals vorig jaar nam het aantal auto-inbraken landelijk gezien af. In 2019 werden er 48.499 auto-inbraken gepleegd. Dit was een afname van 9,3 procent ten opzichte van het aantal auto-inbraken die in 2018 plaatsvonden. Een opvallend feit is dat, hoewel het totaal aantal auto-inbraken is gedaald, op bepaalde plaatsen juist sterk toenam. Zo nam het aantal met name toe in Rotterdam, Lelystad, de Gooise Meren, Groningen en Schiedam. Deze cijfers werden na analyse bekend gemaakt door de politie. Uit eerder onderzoek is gebleken dat verzekeringspremies in de randstad hoger liggen dan elders in Nederland. De hogere mate van auto-inbraak en diefstallen heeft hier mogelijk aan bijgedragen. Wat u kunt doen tegen auto-inbraak of diefstal Ten eerste kunt u recente diefstalcijfers raadplegen. Vaak wordt er een top-10 meest diefstalgevoelige auto’s vrijgegeven door verzekeraars. Vorig jaar schreven wij al over de meest gestolen auto’s in 2018. Met deze kennis kunt u rekening houden bij de aanschaf van uw volgende auto. Daarnaast kunt u uw auto uitrusten met een SCM / CCV gecertificeerde autobeveiliging. Dit kunt u in de eerste plaats doen voor uw eigen gemoedsrust. Daarnaast wordt het aanschaffen van een SCM / CCV gecertificeerde autobeveiliging vaak als eis gesteld door uw verzekeraar. Dit kan het geval zijn vanwege de cataloguswaarde van uw auto, of omdat deze in de risicocategorie valt. Advies op maat bij Fleetaccess De eis van uw verzekeraar kan voor u wat onduidelijk zijn. U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met een van onze experts zodat zij met u uw polisvoorwaarden kunnen doorlopen. Zo ben u verzekerd van een passend SCM / CCV gecertificeerde autobeveiliging aansluitend op uw polisvoorwaarden. U kunt ons bereiken op 088-0123300. Weet u al wat uw precieze eis is? Dan kunt u een aanvraag doen via ons offerte formulier. 

 
Placeholder

Fleetaccess hoofdkantoor is verhuisd

21 november 2019

Na 13 jaar gaat Fleetaccess B.V. verhuizen naar een nieuwe locatie. Onze huidige locatie is door jarenlange groei niet meer toereikend. De afgelopen anderhalf jaar hebben wij hard gewerkt aan de nieuwe locatie van Fleetaccess B.V., waar wij per maandag 25 november gevestigd zullen zijn.   Onze nieuwe locatie is dicht bij de huidige locatie, op hetzelfde industrieterrein. Per 25 november zijn wij tegenover de Praxis gevestigd, ter hoogte van de uitgang van Goossens Wonen & Slapen.   Ons nieuwe adres is;   Fleetaccess B.V. Duivendijk 7 5672 AD NUENEN   Uiteraard is iedereen van harte welkom om te komen kijken en een kopje koffie te komen drinken.   Graag tot ziens bij  Fleetaccess!  

 
Placeholder

Fleetaccess te zien bij RTL-Z

14 oktober 2019

Het tv-programma de Barometer volgt marktontwikkelingen en hoe Nederlandse bedrijven hierop inspelen. In deze uitzending staat de markt van autobeveiliging centraal. Omdat Fleetaccess al meer dan 10 jaar expert is in alle facetten van voertuigbeveiliging geven wij inzicht in hoe Fleetaccess continue bezig is een oplossing te bieden voor de laatste diefstalontwikkelingen. De uitzending was op 13 oktober om 17.30 te zien bij RTL-Z en zal herhaald worden op woensdag 16 oktober om 16.30 en vrijdag 18 oktober om 10.30 Jongere auto’s vaker gestolen Uit recente diefstalcijfers blijkt dat het totale aantal gestolen voertuigen jaarlijks lichtelijk afneemt, maar de zorgelijke ontwikkeling is de verschuiving in het aandeel nieuwe auto’s ten opzichte van oude auto’s. Met name de categorie 0 tot 3 jaar oude auto’s blijken makkelijk te stelen. De voornaamste reden hiervan is het keyless entry systeem waarmee een groot aantal nieuwe auto’s is uitgerust. Bij dit systeem is het niet meer nodig om de autosleutel fysiek te bedienen om de auto te openen. Zolang de autosleutel dichtbij de auto is zal de auto ontgrendelen zodra een portier geopend wordt. Relay Attack Dit stuk comfort is ook direct de achilleshiel van de voertuigbeveiliging. Het signaal tussen de auto en autosleutel blijkt voor autocriminelen zeer gemakkelijk te onderscheppen en te versterken, zodat de sleutel niet meer direct in de buurt hoef te zijn om de auto te openen en mee te nemen. Omdat de auto de sleutel herkent ontgrendelt deze zich. Het af-fabriek alarmsysteem dat werkt op de autosleutel zal daarbij ook ontgrendelen. Door het signaal te verlengen met de zogenaamde ‘relay attack’ methode is de auto in 20 seconden te stelen zonder dat de crimineel over de autosleutel beschikt. In de uitzending: Keyless Protector Fleetaccess bouwt SCM gecertificeerde aftermarket alarmsystemen in met een extra autorisatie. Deze alarmsystemen bieden een betere voertuigbeveiliging dan fabriek-af systemen zonder deze extra autorisatie. Dit houdt in dat er bij ontgrendelen een extra signaal naast die van de autosleutel verstuurd wordt. Hierbij is uw auto nog beter beveiligd. Fleetaccess biedt nu ook een autosleutelbeveiliging aan met de Keyless Protector. Hiermee is de autosleutel te beveiligen tegen relay attacks. De Keyless Protector functioneert als een klem om de batterij van de autosleutel welke de connectie tussen batterij en sleutel verbreekt zodra deze stilligt. Omdat de autosleutel uitgeschakeld is, is de sleutel niet te detecteren en dus veilig voor relay attacks. Zodra de sleutel opgepakt wordt zal deze weer activeren en is het keyless entry systeem weer gewoon te gebruiken. De Keyless Protector is de perfecte aanvulling op het af-fabriek of aftermarket alarmsysteem en is in vrijwel alle moderne autosleutels te plaatsen. In de uitzending van de Barometer zal verder ingegaan worden hoe dit systeem werkt en hoe ook uw auto met keyless entry beveiligd kan worden tegen relay attack!

 
Placeholder

Uw auto tegen cyberaanvallen beschermen met een noodknop

30 september 2019

De Amerikaanse consumentenbond Consumer Watchdog stelt voor om een zogenaamde ‘kill switch’ in voertuigen met internetconnectiviteit te bouwen. De consumentenautoriteit noemt het noodzakelijk om te voorkomen dat terroristen een ramp veroorzaken door op afstand grote hoeveelheden auto’s te hacken en zo stuurloos te maken of zelfs de besturing over te nemen. Wereldwijde hack Volgens Consumer Watchdog focust de auto-industrie zich volledig op de ontwikkeling van de zelfrijdende auto. Hoewel het moment waarop dit volledig uitgerold is nog ver in de toekomst ligt, rijden er inmiddels wel al tientallen miljoenen voertuigen met een gevorderde mate van connectiviteit rond. Volgens de bond zijn deze auto’s gevoelig voor hackers. “Dat komt doordat ook bij deze auto’s zaken als accelereren, sturen en remmen kunnen worden overruled door computers en software” aldus de organisatie. De verwachting is dat aan het einde van dit jaar de meerderheid van de nieuw geleverde auto’s voorzien zijn van permanente internetverbinding. Volgens Consumer Watchdog neemt daarom het gevaar voor een potentieel wapen nog verder toe. Dit stelt de organisatie in een onlangs gepubliceerd rapport. “Waar miljonene auto’s met dezelfde software rondrijden, kan één individu in potentie al deze voertuigen zijn wil opleggen”. Consumer Watchdog stelt dat de gevolgen catastrofaal kunnen zijn als terroristen een grote hoeveelheid auto’s tegelijk overneemt om zo een aanslag te plegen. Killswitch tegen cyberaanvallen op "slimme - connected" voertuigen In het onderzoek stelt Consumer Watchdog dat naast het potentiele risico van duizenden slachtoffers, een hack ook grote economische gevolgen kan hebben. Om dit risico te beperken pleit de bond voor het standaard inbouwen van een ‘kill switch’. Dit is een knop op het dashboard waarmee auto’s direct kunnen losgekoppeld worden van het internet. Zo’n knop kost slechts 50 cent en is gemakkelijk te installeren. De bond stelt dat dit zo spoedig mogelijk gerealiseerd moet worden en wil dat de CEO’s van de auto-industrie ondertekenen dat zij persoonlijk verantwoordelijk zijn voor ongevallen totdat deze kill switch standaard wordt ingebouwd in nieuwe auto’s met internetconnectiviteit. Uw auto beveiligen tegen cyber aanvallen? Momenteel bestaat er nog géén voertuigbeveiliging die een hack via de internetverbinding kan stoppen. Dit komt omdat deze dreiging vooralsnog enkel theoretisch is. Helaas is diefstal bij stilstand wél een reëel probleem. Daarom stellen verzekeringsmaatschappijen vaak strenge eisen aan uw voertuigbeveiliging. Het is dan ook raadzaam uw voertuig te beveiligen middels een SCM goedgekeurd alarmsysteem. Fleetaccess houdt ontwikkelingen op het gebied van voertuigbeveiliging op de voet bij. Zo kunnen we maatoplossingen voor vrijwel elk model auto bieden, afhankelijk van uw wensen en de eisen van uw verzekering. Naast een alarmsysteem op maat biedt Fleetaccess ook fysieke beveiligingsmaatregelen zoals een slot op uw versnellingsbak of een onderbreker in uw autosleutel tegen relay attack. Neem contact op met onze specialisten om te kijken hoe we ook uw voertuig maximaal kunnen beveiligen.

 
Deze website maakt gebruik van cookies om de beste ervaring te geven. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met deze cookies. Privacy statement