Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Rittenregistratie

Fleetassist is het private label van Fleetaccess. Wij leveren u een volledig geautomatiseerd rittenregistratie, waarmee de mogelijkheden oneindig zijn. Een geautomatiseerde rittenregistratie zorgt ervoor dat u zelf of medewerkers van uw bedrijf worden ontlast met het bijhouden van elke gereden rit. Deze rittenregistratie is nodig om een sluitende kilometerregistratie te maken, zodat er geen bijtelling betaald hoeft te worden op de auto's in uw wagenpark. Fleetassist heeft hiervoor een unieke en voordelige rittenregistratie app ontwikkeld. Hiermee voldoet u voor 100% aan de gesteld eisen en bent u altijd en overal volledig up-to-date. Benieuwd naar de mogelijkheden met onze rittenregistratie app voor uw bedrijf? Lees hieronder meer of vraag vrijblijvend een demo of offerte aan. Wij laten u graag het gemak en de eenvoud van onze innovatieve rittenregistratie app zien!
 

rittenregistratie 


Voordelen rittenregistratie

 

Ritregistratie keurmerk

100% fiscusproof rittenregistratie


Ons systeem voldoet continu aan de laatste eisen die de belastingdienst eist aan een ritenregistratie. Hierdoor bent u 100% verzekerd van een fiscale verantwoording.

 

optimale lokalisering ritregistratie

Optimale lokalisering


Ons rittenregistratiesysteem werkt op basis van GPS en GPRS, zodat op ieder moment van de dag gekeken kan worden naar waar het voertuig zich bevindt. Onze hardware is zelfs al voorbereid op de opvolger van GPS: GLONASS.

 

ritregistratie europese dekking

Standaard Europese dekking


Standaard heeft u volledige Europese dekking. Dat betekent dat uw ritten door heel Europa inzichtelijk zijn en uw voertuigen op Europees niveau zijn te volgen.

 

mobiele ritregistratie

Altijd en overal inzicht in rittenregistratie


Het hele rittenregistratie systeem werkt online, dat wil zeggen; altijd overal toegang via PC, Mobiel en Tablet. Hiermee is er altijd inzicht in de realtime locaties en de laatste ritregistratie update.

 

tijdbesparing ritregistratie

Bespaar kostbare tijd en euro's


Deze volautomatische rittenregistratie registreert automatisch startlocatie, eindlocatie, begintijd, eindtijd, kilometerstand, etc. Hiermee is het niet meer nodig om elke rit handmatig te omschrijven en wordt hiermee ontzettend veel tijd en geld bespaart. Reken maar eens uit wat het u kost?

 

rapportage ritregistratie uitgebreid

Uitgebreide rittenregistratie rapportages


Gemakkelijk en snel kunnen er allerlei rapportages worden opgevraagd. Wilt u de ritten van de afgelopen week weten? Geen probleem, met één druk op de knop is er een volledige ritregistratie op kentekenniveau en/of personenniveau. Uiteraard voldoen alle rapportages continue aan de laatste eisen van de Belastingdienst.

 

 

Wanneer is een rittenregistratie nodig?

 

Veel mensen vragen zich af wanneer een rittenregistratie noodzakelijk is. Een ritregistratie is noodzakelijk wanneer u een auto van de zaak rijdt. Dit omdat daar ook privé mee gereden kan worden en de Belastingdienst dit voordeel ziet als loon in natura. Omdat het loon in natura is moet hierover loonheffing belasting worden betaald en dit wordt de welbekende fiscale bijtelling genoemd.

De enige manier om fiscale bijtelling te voorkomen is door aan te tonen dat er minder dan 500 kilometer privé is gereden. Hiervoor is de rittenregistratie noodzakelijk. De Belastingdienst ziet een ritregistratie al overtuigend bewijs, omdat hiermee kan worden aangetoond dat er inderdaad minder dan 500 kilometer privé is gereden. Let op; wij adviseren hierbij ook de agenda toe te voegen, brandstofbonnen en eventuele onderhoudsfacturen. Hiermee heeft u een helder en duidelijk verhaal en voorkomt u hoge bijtelling.

De rittenregistratie moet door de bestuurder van de auto worden bijgehouden, maar zal ook door het bedrijf worden gecontroleerd en toegevoegd worden in de administratie.

Huidige eisen rittenregistratie Belastingdienst


Om een sluitende en goedgekeurde rittenregistratie te kunnen maken zijn de volgende gegevens noodzakelijk;


vink ritregistratie eisen Merk auto
ritregistratie belastingdienst
vink ritregistratie eisen Type auto
vink ritregistratie eisen Kenteken
vink ritregistratie eisen Periode wanneer de auto gebruikt is
vink ritregistratie eisen Beginstand en eindstand van de kilometerteller
vink ritregistratie eisen Begintijd en eindtijd van de rit
vink ritregistratie eisen Beginadres en eindadres
vink ritregistratie eisen Gereden route (ook via punten)
vink ritregistratie eisen Prive- woon/werk – zakelijke rit
vink ritregistratie eisen Prive omrijdkilometers voor eigen belang, tijdens een voorgaande zakelijke rit


Verzuimboete geen juiste rittenregistratie


Voldoet de rittenregistratie niet aan de bovenstaande eisen dan kan een forse verzuimboete volgen. Die staat momenteel (2022) op € 5.278,00. Daarnaast kunt u ook nog een vergrijpboete krijgen, welke nog hoger kan zijn. Meer informatie hiervoor vindt u op de website van www.fleetassist.nl.


Wat eist de Belastingdienst in toekomst?


De overheid en belanghebbende partijen zijn momenteel bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden voor gestaffelde bijtelling. Gestaffelde bijtelling is al enige tijd een hot item, maar hierover zijn tot op heden geen knopen doorgehakt.

Wat is gestaffelde bijtelling?


Iedereen die zakelijk een auto rijdt en hiermee onbeperkt privé wilt rijden zal hierover afhankelijk van het type en merk een percentage bijtelling moeten betalen. Het plan is om gestaffelde bijtelling te gaan invoeren. Hiermee betaald u naar ratio van het privegebruik een X percentage bijtelling. Dit betekent dat iemand die 5000 kilometer prive rijdt meer bijtelling betaald dan iemand die 2000 kilometer prive rijdt. Voor gestaffelde bijtelling is een ritregistratie verplicht en zal het ritregistratiesysteem aangesloten moeten zijn bij de Belastingdienst. Ritregistratiesystemen die aangesloten zijn bij het keurmerk ritregistratie zullen hiermee automatisch goedgekeurd zijn.

Het ritregistratie systeem wat Fleetaccess levert voldoet 100% aan de gesteld eisen en zal continue up-to-date blijven.

Wilt u meer informatie hebben over ons systeem? Ga dan naar www.fleetassist.nl

fleetassist ritregistratie

 


Aanbevolen links

Hardware voor ritregistratie
Software voor ritregistratie
Container voor Track & Trace


Offerte voor een rittenregistratie aanvragenOfferte track en trace

(* = verplicht veld)