Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Politie waarschuwt voor dieven met bluetooth-tracker

Politie waarschuwt voor dieven met bluetooth-tracker

De Nederlandse politie waarschuwt voor dieven die met een bluetooth-tracker naar waardevolle spullen in auto's zoeken.In het centrum van Den Haag, Scheveningen en Zoetermeer merkt de politie een stijging van autodiefstallen waarbij waardevolle spullen worden buitgemaakt.

De dieven maken hoogstwaarschijnlijk gebruik van een bluetooth-tracker waarmee zij waardevolle spullen - volgens de politie voornamelijk laptops, iPads en iPods - opsporen die in personenauto's zijn achtergelaten. Door de tracker kunnen zij ook verstopte spullen achterhalen.

De tracker vangt bluetooth-signalen van apparaten op. Gebruikers laten bluetooth veelal ingeschakeld vanwege accessoires die via deze verbinding werken. In alle inbraakgevallen wordt een achterzijruit of de achterruit ingeslagen. Uit analyse van de politie blijkt dat de meeste auto-inbraken 's avonds tussen 18.00 en 20.00 uur worden gepleegd. De dieven zouden ook veel parkeergarages afgaan.

Advies

Politiewoordvoerder Wim Hoonhout waarschuwt autobezitters die dure apparatuur verstopt in de auto achterlaten: "Met deze manier van zoeken [met een tracker, red.] vinden inbrekers zelfs de laptop onder in de kofferbak." De politie adviseert om waardevolle spullen niet in de auto achter te laten.

Eerder werd bekend dat de Bas Group, moederbedrijf van elektronicawinkels Dixons, Mycom en iCentre, zijn klanten volgt via bluetooth-tracking. Inmiddels heeft Bas Group stickers in de winkels geplaatst om zijn klanten te informeren.

Bron: NU.nl/Daniël Verlaan


Wilt u inbraak voorkomen?

Kijk bij onze autoalarmen voor een veilig en betrouwbare oplossing.

(* = verplicht veld)

Deze website maakt gebruik van cookies om de beste ervaring te geven. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met deze cookies. Privacy statement