Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.9

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Zo onveilig is de app van je auto!

Gepubliceerd: 21 februari 2018

Tegenwoordig ziet men steeds vaker dat een auto wordt geleverd met een prachtige app met daarop alle toeters en bellen. Via de app kan het voertuig worden ontgrendeld en vergrendeld, inzicht in actuele kilometerstand, gemiddelde brandstofverbruik, echt niets is te gek.

Wat veel mensen niet weten is dat de app die notabene bij de auto wordt geleverd ook een potentiële lek is in de beveiliging van het voertuig. Dieven weten op slimme manieren gebruik te maken van deze app om het voertuig te ontvreemden.

De vraag is nu natuurlijk of het comfort ten koste mag gaan van de veiligheid? Wouter van Autoblog deed hier onderzoek naar en ging in gesprek met Henk van Vliet van KIWA SCM. KIWA SCM certificeert autoalarmsystemen en zorgt ervoor dat deze voldoen aan de laatst gestelde eisen.


Wat kan je eraan doen?


Samen met Fleetaccess ging Wouter dieper in op dit onderwerp en wordt uitgelegd dat auto apps helemaal niet zo veilig zijn. Zie hieronder het hele filmpje.


videobron: www.autojunk.nl
Deze website maakt gebruik van cookies om de beste ervaring te geven. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met deze cookies. Privacy statement