Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Voertuigdiefstal in 2019 gedaald met 2,1%

Gepubliceerd: 27 januari 2020

autodiefstal gestegen

Het aantal gestolen voertuigen is in 2019 gedaald met 2,1%. Dit klinkt als een positieve ontwikkeling maar in het voorgaande jaar was de daling nog ruim 12%. Dit blijkt uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit. In totaal zijn er meer dan 7100 personenauto's gestolen in 2019.

In voorgaande jaren bleek dat er een sterke afname was in diefstallen van oudere auto's. Dit zijn auto's van 3 jaar of ouder. Opvallend is dat juist de categorie nieuwe auto's (tot 3 jaar oud) een forse stijging in diefstal cijfers zag. Dit bleek ook in 2019 het geval. In 2019 nam het aantal diefstallen van nieuwe auto's met maar liefst 11% toe. De meest gestolen automodellen blijft ongewijzigd. De Volkswagen Polo, Volkswagen Golf, Fiat 500 en Audi A1 blijven net als in 2018 het meest diefstalgevoelig. Het aantal diefstallen van hybride voertuigen is gelijk gebleven ten opzichte van 2018.

Naast dat jonge auto's veel vaker gestolen worden dan oudere auto's blijkt ook dat auto's van 3 tot 6 jaar ook veel moeilijker terug te vinden zijn. Auto's van 3 tot 6 jaar oud hebben met 29% het laagste terugvindpercentage.

Preventie


Ondanks dat auto's tot 3 jaar een flinke stijging van diefstallen kent, is 75% van alle gestolen voertuigen ouder dan 3 jaar. Een voorbeeld hiervan is de Volkswagen Golf. Deze auto staat al jaren in de top-3 meest gestolen voertuigen. 86% van de Volkswagen Golf-modellen is ouder dan 3 jaar. Deze percentages bewijzen dat een voertuigbeveiliging met een SCM / CCV goedgekeurd alarmsysteem niet enkel voor jonge voertuigen zinvol is. Ook oudere auto's zijn gebaad bij een goede voertuigbeveiliging. Binnen de voertuigbeveiliging zijn er verschillende klassen te onderscheiden. Ook zijn fabrieksalarmen niet altijd voldoende. Het is dan ook zeer raadzaam om uw verzekeringsmaatschappij en uw polisvoorwaarden goed te controleren. De meest gestelde beveiligingseisen zijn een SCM / CCV klasse 3 alarm en een SCM / CCV klasse 5 alarm

Mocht u op zoek zijn naar een nieuwe auto is het slim om de actuele diefstalcijfers te raadplegen. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een auto die niet populair is onder het dievengilde kan uw verzekeringspremie een stuk lager uitvallen. Ook uw woonplaats kan van invloed zijn op de hoogte van uw premie. Zo worden er in de randstad gemiddeld meer auto's gestolen dan elders in het land. Dit is ook terug te zien in de hoogte van de verzekeringspremies Als u bij het afsluiten van een autoverzekering gebruik maakt van een tussenpersoon is het raadzaam om de voor u specifiek gestelde beveiligingseisen goed te controleren om miscommunicatie te voorkomen.

Een passende beveiliging voor uw auto


Uiteraard kunt u ook onze specialisten terecht voor een gratis en vrijblijvend advies op basis van uw polisvoorwaarden. U kunt ons bereiken op 088-0123300, een email sturen naar info@fleetaccess.nl of ons contactformulier invullen. Zo weet u zeker dat uw auto goed beveiligd en daarmee goed verzekerd is! Wilt u meer informatie