Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Nieuw gezicht bij het VbV SCM keurmerk, het CCV

Gepubliceerd: 26 maart 2019




De komende jaren gaat er behoorlijk wat veranderden op het gebied van het VbV SCM keurmerk voor SCM autoalarmen. Het VbV is niet meer verantwoordelijk het beheren van het keurmerk. Het CCV, Centrum Criminaliteitspreventie en Veiligheid, neemt in het begin van 2019 het beheer van het keurmerk over van het Verbond van Verzekeraars (VbV).

Het keurmerk voor voertuigbeveiliging (VbV) staat voor kwaliteit voor het inbouwen van gecertificeerde beveiligingssystemen voor voertuigen. Onder voertuigen vallen personenauto’s, bedrijfswagens, vrachtwagens en motoren. Denk hierbij aan een autoalarm en/of een voertuigvolgsysteem. Het keurmerk staat in het bijzonder ook voor de kwaliteit van de dienstverlening van de installateurs van deze SCM gecertificeerde autoalarmen en voertuigvolgsystemen. Ieder inbouwbedrijf moet een aparte erkenning aanvragen voor “Erkend VbV inbouwbedrijf”. Deze wordt niet zomaar afgegeven, hierbij is een complete schouwing van het bedrijf noodzakelijk en elke monteur moet individueel een SCM diploma hebben. Dit zorgt voor een vertrouwd gevoel bij de gebruiker en ook bij de verzekeraar. Je zou het kunnen vergelijken met een bedrijf wat RDW erkend is.  

Onafhankelijk beheer CCV


Het oude keurmerk voertuigbeveiliging werd beheert door het Verbond van Verzekeraars. Sinds eind 2017 voert het CCV het gedelegeerd beheer uit voor dit keurmerk. Het keurmerk is nog steeds eigendom van VbV. Aan de overdacht van het beheer is een zeer uitgebreide voorbereiding vooraf gegaan. Begin 2019 zal het CCV een Commissie van Belanghebbende gaan opstellen. Aan deze commissie nemen onder meer afnemers, leveranciers, verzekeraars en de KIWA SCM deel. KIWA SCM is een controlerend orgaan welke de certificaten en keuringen beheert op technisch vlak. KIWA SCM is al vanaf het begin van SCM / VbV gecertificeerde autoalarmen en volgsystemen actief als certificatie maatschappij.

Er veranderd nu nog niets!


Het VbV is en blijft formeel eigenaar van het keurmerk. De eigendomsrechten worden uiterlijk begin 2019 onder het beheer van het CCV gesteld. Voor verzekeraars en andere belanghebbende organisaties veranderd er in praktijk nog niks.