Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Kiwa SCM scherpt CCV / SCM beveiligingsnorm aan met KE01

Gepubliceerd: 28 april 2020

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft het aantal niveaus van voertuigbeveiliging uitgebreid met het KE01 keuringsvoorschrift voor keyless entry, specifiek bedoeld om inbraak via relay attack te voorkomen.
 
Het CCV is verantwoordelijk voor de huidige SCM alarmklasse normering voor voertuigbeveiliging. Zij hebben een beveiligingsnorm toegevoegd aan het huidige palet. Momenteel bestaat het aantal beveiligingsniveaus uit een CCV / SCM klasse 1 startonderbreker tot en met CCV / SCM klasse 5 alarmsysteem met voertuigvolgsysteem. Daarnaast bestaat er nog een autonome oplossing in de vorm van een peilzender. Dit portfolio zal verder uitgebreid worden met een beveiligingsnorm voor voertuigen met Keyless Entry. De toevoeging CCV / SCM KE01 keyless entry geldt NIET ter vervanging van een CCV / SCM klasse alarm maar werkt juist ter aanvulling.
 

Relay Attack


Steeds meer voertuigen zijn uit te rusten met de comfort-optie keyless entry. De optie werd eerst beschikbaar in het luxe segment maar is momenteel op steeds meer segmenten te verkrijgen. Inmiddels is de optie dermate populair dat het ook de aandacht van voertuigcriminelen heeft getrokken. Bij een relay attack wordt er misbruik gemaakt van het sleutelsignaal. De verbinding tussen de auto en de sleutel wordt verlengd waardoor de auto denkt dat de sleutel zich naast de auto bevindt. De auto wordt zo automatisch geopend terwijl de sleutel zich tientallen meters verderop kan bevinden. Inmiddels is diefstal via relay attack de meest toegepaste wijze om een voertuig te openen of te stelen. Hoog tijd om de beveiligingseisen aan te scherpen.
 

KE01 keyless entry


CCV heeft besloten dat het huidige gamma van CCV / SCM alarmclassificering niet meer voldoende is. Een voertuig kan uitgerust zijn met bijvoorbeeld een volledig af-fabriek klasse 5 alarmsysteem en tóch nog vatbaar zijn voor een relay attack. Het CCV zal dan ook een klasse toevoegen onder de CCV / SCM klasse 1. De klasse KE01 zal specifiek bedoeld zijn voor auto’s met keyless entry. Beschikt de auto over keyless entry en zijn er geen veiligheidsmaatregelen getroffen? Dan zal de auto géén SCM certificaat ontvangen en daarmee mogelijk niet gedekt worden door uw verzekeraar. Vanaf 1 januari 2021 zullen de nieuwe CCV / SCM eis gelden en zullen keyless entry systemen zonder beveiligingsmaatregel niet langer goedgekeurd worden door het CCV.
 

Keyless Protector


Fleetaccess ziet het risico van keyless entry al langer in en heeft daarom vorig jaar al stappen genomen om hier een antwoord op te bieden door de Keyless Protector in het assortiment op te nemen. De Keyless Protector schakelt de sleutel uit zodra deze enkele minuten stil ligt. Daardoor is de sleutel niet meer zichtbaar voor uitleesapparatuur. Zodra u de sleutel weer oppakt zal de connectie hersteld worden en kunt u uw keyless entry systeem gebruiken zoals u gewend bent.

De Keyless Protector past in 99% van alle moderne autosleutels. Informeer bij onze verkoopspecialisten via ons contactformulier of via 088-0123 300 hoe ook u uw keyless entry auto professioneel kunt beveiligen tegen relay attack.