Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Is uw keyless entry systeem veilig? ADAC heeft het getest!

Gepubliceerd: 05 november 2018
De Duitse wegenwacht, ADAC, heeft een onderzoek gedaan naar voertuigen welke gemakkelijk via relay attack geopend en gestart kunnen worden. De resultaten zijn zeer zorgwekkend. De meeste voertuigen welke beschikken over een keyless entry/keyless Go functie zijn binnen mum van tijd te stelen. De componenten die een dief hiervoor nodig  heeft zijn voor een paar honderd euro te krijgen…

Is uw auto met keyless entry gemakkelijk te stelen?


In onderstaande lijst kunt u controleren of uw auto ook gestolen kan worden door middel van relay attack. ADAC heeft in Duitsland uitgebreid onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om auto’s middels relay attack te stelen. Om relay attack te voorkomen is de enige goede oplossing een aftermarket SCM alarmsysteem installeren. Op aftermarket SCM alarmsystemen kan geen relay attack worden gedaan en is sprake van extra autorisatie. Voor meer informatie zie onze SCM alarmsystemen.

Download de keyless entry ADAC lijst. Klik op PDF hieronder;

 

Wat is relay attack?


Relay attack is het verlengen van het sleutel signaal. Om relay attack te kunnen uitvoeren zijn 2 criminelen nodig. Eentje staat aan de voordeur waar de sleutel zich bevindt, de tweede crimineel staat bij het voertuig.

-    Crimineel 1 gebruikt de zender om het signaal van de auto te pingen om de sleutel na te boosten.
-    Crimineel 1 stuurt vervolgens het signaal door naar crimineel 2 die in de buurt van het huis staat.
-    Crimineel 2 gebruikt zijn zender om deze naar de sleutel toe te sturen, waarna de sleutel het juiste signaal terug stuurt. Crimineel 1 ontvangt dit signaal en maakt hiermee de auto open en kan het voertuig vaak zelfs starten.

In onderstaande illustratie is een versimpelde versie zichtbaar hoe criminelen de sleutel relayen.

relay attack uitleg


 

De oplossing voor Relay Attack


De oplossing is zeer simpel; laat uw voertuig voorzien van een aftermarket SCM Alarmsysteem.
Waarom heeft het af-fabriek alarm geen effect? Alle af-fabriek oplossingen die het automerk zelf biedt is een kwestie van tijd voordat deze weer gekraakt is. Wanneer een af-fabriek oplossing wordt geïntroduceerd wordt bijna synchroon daaraan een oplossing bedacht om hier omheen te komen. Het voordeel van éénmaal het af-fabriek autoalarm kraken is dat daarna alle andere auto’s hetzelfde onklaar gemaakt kunnen worden. Bij aftermarket is geen enkel autoalarm gelijk, want iedere installateur heeft zijn eigen installatie methode. Dit zorgt ervoor dat criminelen niet zomaar kunnen uitgaan van vaste gegevens. Dit voorkomt diefstal!

Wilt u meer informatie over een aftermarket SCM alarmsysteem voor uw auto? Neem dan contact op met onze verkoop binnendienst op 088 – 0123 300 of info @ fleetaccess.nl

Wilt u zich eerst oriënteren? Klik hier voor het overzicht van de SCM alarmsystemen die wij kunnen bieden.