Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Gebrek aan diefstalbeveiliging Kia en Hyundai zorgt voor problemen

Gepubliceerd: 29 maart 2023

In Amerika is nog maar eens duidelijk geworden hoe belangrijk het is om je auto van goede diefstalbeveiliging te voorzien. Nadat een groepje jongeren een filmpje op TikTok plaatste waarin ze laten zien hoe makkelijk het is om een Kia of Hyundai te stelen, is het aantal autodiefstallen van deze merken exponentieel gestegen. Als gevolg hiervan is het in de Verenigde Staten bijna onmogelijk om een auto van Kia of Hyundai te verzekeren. Verschillende steden hebben de autoproducenten inmiddels voor de rechter gedaagd vanwege een gebrek aan diefstalbeveiliging.
 

Startonderbreking ontbreekt

Wat maakt de auto’s van Kia en Hyundai nu precies zo kwetsbaar voor diefstal? Dat is voornamelijk het ontbreken van een startonderbreking. De filmpjes op TikTok laten zien dat het vrij simpel is om de stuurkolom van de auto te ontmantelen. Vervolgens hoeven ze enkel nog een usb-kabel in de stuurkolom te steken en die om te draaien alsof het een sleutel is. Binnen een minuut rijden de autodieven weg met de auto. Ze moeten overigens wel eerst een raampje intikken om de auto in te kunnen komen, maar dat lijkt voor veel autodieven geen onoverkoombare hindernis.

Kia en Hyundai hebben inmiddels laten weten dat ze met een software-update komen die de problemen grotendeels zou moeten oplossen.
 

Ik heb een Kia of Hyundai, moet ik me zorgen maken?

Alle auto’s die in Europa op de markt komen zijn af-fabriek voorzien van een basis startonderbreker, dus ook de auto’s van Kia en Hyundai. Helaas is deze af-fabriek startonderbreker niet meer geschikt om de auto te beveiligen tegen de nieuwste diefstaltechnieken. Gelukkig zijn er goede startonderbrekers te krijgen die wel goed beveiligen tegen autodiefstal. Deze startonderbrekers werken met eigen autorisatie. Er is dan bijvoorbeeld een draadloze transponder nodig om de auto te kunnen starten.
 

Installeer een goed alarm

Een goede startonderbreker beveiligt de auto tegen autodiefstal, maar niet tegen inbraak of diefstal van onderdelen. Hiervoor is een alarm klasse 2 of hoger nodig. Deze auto-alarmen geven een hard geluidssignaal wanneer de auto opengebroken wordt. Alarmen in klasse 3 zijn ook voorzien van sabotagesignalering en hellingshoekdetectie. Deze klasse-alarmen zijn voor elk merk en elk type auto geschikt.
 

Behoefte aan advies?

Heeft u vragen over de beveiliging van uw auto of wilt u graag een advies op maat? Neem dan contact op met de experts van Fleetaccess.

Deze website maakt gebruik van cookies om de beste ervaring te geven. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met deze cookies. Privacy statement