Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

BLOG - Tips & trics voertuigcriminaliteit

Gepubliceerd: 31 juli 2017

Misdaad: Dáárom is het nuttig om uw auto goed te beveiligen!


Waarschijnlijk bent u wel verzekerd voor schade aan uw motorvoertuig. Maar weet u dat misdaden zoals diefstal en brandstichting ook regelmatig voorkomen? Misdaad op motorvoertuigen komt vele malen vaker voor dan we beseffen. In 2014 lagen de misdrijven aan voertuigen op zelfs op 15.389! Teruggerekend komt dat dus neer op ruim 42 misdaden aan motorvoertuigen per dag! Voelt u zich nog wel veilig?
 

Dit is wat u tegen misdaad rondom voertuigen kunt doen


Er zijn natuurlijk tal van mogelijkheden om uw motorvoertuig volledig te beveiligen, maar dat zal hoog in de (onnodige) kosten oplopen. Belangrijk is dat u uw voertuig goed beveiligd. Wilt u diefstal van of uit uw auto voorkomen? Houdt u dan rekening met deze tips.

•    Verwijder het navigatiesysteem
Veel voertuigen hebben natuurlijk een ingebouwd navigatiesysteem. Maakt u gebruik van een los navigatiesysteem? Haal deze altijd uit de auto, inclusief de standaard waar hij in staat. Verwijder ook de afdruk van de ruit of de houder uit het ventilatierooster. Dit kan voor misdadigers allemaal aanleiding zijn tot inbraak in uw voertuig. Navigatiesystemen zijn niet veel meer waard, maar toch is dit een reden om uw autoruit in te gooien.

•    Installeer een gecertificeerd SCM alarmsysteem
Een goed werkend alarmsysteem is van uitermate groot belang tegen auto misdaad. Een goed en betrouwbaar autoalarm heeft de accreditatie “SCM”. SCM alarmsystemen zijn er in diverse klassen en voldoen aan de laatst gestelde eisen wat autobeveiliging betreft. Daarnaast zijn SCM gecertificeerde alarmsystemen in vrijwel elk automerk te plaatsen.

•    Parkeer uw voertuig op een verlichte plek
Wanneer u het voertuig op een plek parkeert waar het goed verlicht is zal de kans op inbraak afnemen. Dieven houden niet van licht en zullen daarom minder snel toeslaan. Indien mogelijk adviseren wij ook extra verlichting op te hangen met een tijdschakelaar. Wanneer iemand het voertuig passeert na een bepaalde tijd kan het licht automatisch aanspringen. Voorkomen is beter dan genezen, ga daarom preventief te werk.

Misdaadcijfers van motorvoertuigen


De plaats waar je woont of de auto die je rijdt kan ook nogal eens voor een verhoogd risico op misdaad zorgen. Zo blijkt uit cijfers dat de meeste auto’s in Valkenburg aan de Geul worden gestolen, gevolgd door Diemen en Brunssum. De meeste autokraken worden echter gepleegd in Muiden, Utrecht en Bunnik. Bang dat uw prachtige, waardevolle auto gestolen wordt? Een Volkswagen is erg geliefd bij misdadigers: een Volkswagen Golf wordt het meest gestolen, kort gevolgd door de Volkswagen Polo en de BMW 3-serie. Als we dan naar de meest gestolen merken gaan kijken, staat Volkswagen met stip bovenaan, waarna de luxueuze automerken volgen: BMW en Audi zijn ook erg geliefd onder de auto misdadigers.