Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Niet te hacken niet te stelen

Niet te hacken, niet te stelen
Naar aanleiding van berichten in de media over de AD ?‎Misdaadmeter? plaatsen wij hier dit bericht als reactie. Zoals in de aflevering op dinsdag 14 april (NPO 1, 21.25 uur) te zien is, is het stelen van met name moderne auto’s de afgelopen jaren een stuk eenvoudiger geworden. In het programma met Jaap Jongbloed wordt zijn eigen auto gestolen. Dit lukt doordat hij naast de auto staat. De dieven vangen het signaal op van de sleutel in zijn broekzak. Dit doen ze door het signaal als het ware te verlengen. Zo lukt het ze de auto te starten en weg te rijden. Dit kan gezien worden als “hacken” van de auto. Je breekt namelijk in op het systeem van de auto. In bijgaand filmpje is te zien hoe dit in zijn werk gaat.

De VBV (Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit), SCM en verzekeringsmaatschappijen zijn hierover vorig jaar met elkaar in gesprek gegaan en hebben besloten om per 1-1-2015 een nieuwe VbV / SCM regelgeving in te voeren. Vanaf januari moeten alle alarmen die volgens de SCM norm worden ingebouwd beschikken over een extra autorisatie. Dat wil zeggen een extra beveiliging waardoor de software van de auto niet meer uit te lezen is en de auto dus niet meer te hacken is. Fleetaccess bouwt alle alarmen in op deze manier, zo is uw auto optimaal beveiligd tegen diefstal. Mocht u naar aanleiding van deze uitzending nog vragen hebben, schroom dan niet om contact met ons op te nemen!
Bekijk hier de aflevering van de Nationale Misdaadmeter met Jaap Jongbloed:
http://www.npo.nl/de-nationale-misdaadmeter/14-04-2015/AT_2031102

Offerte aanvragen


Vul onderstaand offerte formulier in en wij nemen binnen 1 - 2 werkdagen contact met u op.
U kunt ook altijd bellen met 088 - 0123 300 tijdens kantooruren. Onze medewerkers helpen u graag verder met een passend advies.

(* = verplicht veld)