Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Bende Range Rover-dieven aangehouden

Bende Range Rover dieven aangehouden Rotterdam

ROTTERDAM - De politie heeft vijf mannen aangehouden in een onderzoek naar autodiefstallen. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de diefstal en het omkatten van tientallen auto’s. Het ging vooral om Range Rovers.

De vijf verdachten werden de afgelopen maand aangehouden en verhoord. Het gaat om een 19-jarige man uit Capelle aan den IJssel, een 33-jarige man uit Hendrik Ido-Ambacht, een 33-jarige man uit Ter Aar, een 36-jarige man uit Koostertille en een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De 19-jarige verdachte zit nog vast, zijn voorlopige hechtenis werd vorige week met 30 dagen verlengd door de raadkamer van de Rotterdamse rechtbank. De overige vier zijn na verhoor in vrijheid gesteld in afwachting van het verdere onderzoek. Zij zijn nog wel verdachte in deze zaak.

Tijdens het onderzoek doorzocht de politie drie loodsen in Ter Aar, Zwartewaal en Gouderak. Daar troffen agenten meerdere gestolen voertuigen aan. Inmiddels waren de auto’s voorzien van een nieuwe identiteit door ‘omkatten’. Bij deze auto’s waren op een professionele wijze de kentekens veranderd en het chassisnummer weggeslepen. Er is beslag gelegd op alle gestolen auto’s, gevonden auto-onderdelen en administratie. Ook is een aantal computers en telefoons in beslag genomen voor verder onderzoek.

De recherche in Rotterdam startte het onderzoek nadat er opvallend meer auto’s, voornamelijk Range Rovers, waren gestolen binnen de eenheid. Deze auto’s werden weggenomen uit Capelle aan den IJssel, Rotterdam, Rhoon en Ridderkerk. Uit onderzoek kwam uiteindelijk naar voren dat dezelfde bende vermoedelijk ook actief was buiten onze eenheid, waaronder in Nieuwerkerk aan den IJssel, Katwijk en Delft.

bron: dichtbij.nl / ad.nl