CORONA MEDEDELING

Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Geen verzekering voor auto’s met keyless entry system

Vanaf 1 januari 2021 zijn opnieuw de veiligheidseisen aangescherpt voor auto´s met een keyless entry system. Het consumentenprogramma Kassa van BNNVARA besteedde onlangs aandacht aan het probleem dat een auto die gebruik maakt van een keyless entry system mogelijkerwijs niet verzekerd is voor autodiefstal. Auto´s die zonder sleutel te openen zijn door geavanceerde autodieven hebben namelijk aanvullende veiligheidsmaatregelen nodig. Deze maatregelen moeten weer over een SCM certificaat voor Voertuigbeveiliging beschikken. Vandaar dat Fleetaccess u in ons nieuwsartikel meer vertelt over de Keyless Protector. Dit is een SCM gecertificeerd voertuig beveiligingssysteem voor auto’s met een keyless entry system.
 
 Keyless Protector tegen autodiefstal
 

De Keyless Protector tegen autodiefstal

Nieuwe auto´s zijn tegenwoordig vaak voorzien van een keyless entry system. Het comfort hiervan is dat u de auto kan openen zonder uw sleutel te gebruiken. Het nadeel hiervan is dat dieven dat net zo goed kunnen. U bent ergens op bezoek en u heeft niets vermoedend uw auto een straat verderop geparkeerd, want daar was nog een plekje vrij. Bij terugkomst staart u naar een lege parkeerplaats. Wat is hier aan de hand, vraagt u zichzelf af. U had de auto goed afgesloten. Waarschijnlijk hebben autodieven het signaal van uw autosleutels onderschept en gekopieerd om er vervolgens met uw auto vandoor te gaan. Hiervoor heeft Fleetaccess de juiste oplossing, namelijk: de Keyless Protector.

Wat is de Keyless Protector? 

Relay attack is de benaming voor deze vorm van autodiefstal, waar het signaal van de autosleutels wordt gekopieerd om de auto zonder schade te openen. Het klusje is geklaard in luttele seconden, zonder dat iemand er wat van merkt. 
De Keyless Protector is sinds juli 2020 officieel SCM gecertificeerd en speciaal bedoeld om relay attacks tegen te gaan. Het is een chip die geïnstalleerd wordt in het batterijcompartiment van de autosleutel. 

Hoe werkt de Keyless Protector?

De geïnstalleerde chip, oftewel Keyless Protector, reguleert de stroomtoevoer van de batterij naar de sleutel. Wanneer de sleutel een paar minuten stil ligt, stopt de stroomverbinding en is de sleutel niet meer traceerbaar voor autodieven die gebruik maken van de relay attack. Een autosleutel gebruikt stroom voor het uitzenden van het keyless signaal.
Zodra u de autosleutel weer oppakt, herkent de chip dit en kunt u zonder problemen uw auto openen. Op deze manier kunt u zonder zorgen uw auto parkeren en hoeft u geen rekening te houden met een eventuele relay attack.

Installatie van de Keyless Protector

U bent ervan overtuigd dat u deze hightech oplossing nodig heeft. Maar hoe krijgt u de chip geïnstalleerd in uw autosleutels? Dat is heel eenvoudig. Dat doet Fleetaccess voor u!
Wij adviseren u wel om de Keyless Protector bij een af-fabriek auto alarm te combineren met een SCM certificaat. Kijk hier voor auto alarmen die u samen kunt gebruiken met de Keyless Protector. We installeren een auto alarm eveneens voor u. De installatie kan bij Fleetaccess op locatie, bij u thuis of op het werk. We hebben inmiddels al meer dan 25.000 succesvolle installaties verzorgd. U krijgt minimaal 5 jaar garantie op de inbouwwerkzaamheden, want we werken met professionele inbouwmonteurs verspreid over 25 inbouwlocaties over heel Nederland.
 
Wilt u een installatie afspraak maken of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op. We zijn te bereiken op 088 - 0123 300.

Auto-elektronica diensten van Fleetaccess 

We zijn de specialist op het gebied van auto-elektronica voor bedrijven en particulieren. Onze expertise vertaalt zich in geavanceerde hedendaagse oplossingen voor bedrijfswagens, bedrijfsauto’s en particuliere autobezitters. We leveren naast de Keyless Protector en alarmsystemen ook: carkits, track en trace systemen, ritregistratiesystemen, Stinger radardetectie, cruisecontrole, parkeersensoren, achteruitrijdsystemen en chiptunen. Staat uw gewenste product of dienst er niet bij of wilt u meer advies over bovenstaande producten. Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag verder!

Deze website maakt gebruik van cookies om de beste ervaring te geven. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met deze cookies. Privacy statement