Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Het CCV nieuwe eigenaar keurmerk Voertuigbeveiliging

Op 1 april heeft het Verzekeringsbureau voertuigcriminaliteit (VbV) het eigendomsrecht van het VbV – SCM keurmerk voertuigbeveiliging overgedragen aan het CCV, Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.  Alle enige tijd is het CCV bezig met het overnemen van deze taak en op 1 april is dit officieel gedaan.

Wouter Verkerk, directeur VbV, draagt officieel de eigendomsrechten over aan het CCV, zodat het CCV de komende jaren hier verder mee kan.
Het KIWA / SCM  blijft verantwoordelijk voor het uitvoering van het keurmerk.  Het voertuigbeveiligingskeurmerk gaat verder onder de naam; Keurmerk CCV voertuigbeveiliging. Het keurmerk staat al jaren voor kwaliteit van de ingebouwde auto beveiliging, dat zal ook nu zeker zo blijven.

overdracht keurmerk voertuigbeveiliging aan het CCV

Minder kans op diefstal met een CCV autoalarm


De kans op diefstal daalt aanzienlijk met een goedgekeurd SCM CCV autoalarm. De kans op diefstal daalt maar liefst met 50%! De overname van het keurmerk is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de commissie van belanghebbende. Hier zitten onder andere afnemers, leveranciers, verzekeraars en het KIWA / SCM.
nieuwe logo ccv voertuigbeveiliging

Slimme sleutels en relay attack


Per 1 juni 2019 worden de eisen aangescherpt voor voertuigen met een zogenaamd keyless entry systeem. Deze “slimme sleutels” zorgen voor een beveiligingslek in de auto, waardoor de auto gevoelig is voor relay attack? Wat relay attack is lees u hier.

Per 1 juni 2019 wordt het keurmerk uitsluitend toegekend aan voertuigen met een beveiligingsysteem dat bestand is tegen relay attack. Uiterlijk 1 juni zal het CCV deze eisen publiceren op haar website, zodat deze voor iedereen inzichtelijk zijn. Aansluitend hierbij zal op 1 januari 2020 een volledig herziening van het keurmerk plaatsvinden.

Bron; www.hetccv.nl