Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Aangescherpte keuringseisen CCVKeuringsinstituut Kiwa SCM heeft op een evenement voor verzekeraars en andere auto-industrie gerelateerde organisaties het keurmerk CCV Voertuigbeveiliging geïntroduceerd. Dit is de opvolger van het SCM keurmerk. 


NIEUW KEURMERK CCV VOERTUIGBEVEILIGING


Op het evenement werden de diefstalcijfers van 2018 gepresenteerd. Certificatie manager van het Kiwa SCM Henk van Vliet maakte kenbaar dat er in 2018 voor ruim 80 miljoen euro aan auto’s gestolen zijn. 53 miljoen hiervan wordt vertegenwoordigd door de top 10 meest gestolen automerken.

Zodra Kiwa SCM een beveiligingssysteem goedkeurt wordt er naast een certificaat ook stickers in de vorm van een oranje driehoek geleverd. Volgens het instituut is het een goed afschrikmiddel om een auto uit te rusten met de oranje driehoeken omdat alleen goedgekeurde alarmsystemen hiervoor in aanmerking komen.

NIEUWE EISEN OP 1 JULI 2019


Volgens Martine Hoofwijk, adviseur Keurmerken bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), worden vanaf 1 juli de eisen van het keurmerk aangescherpt om diefstal via ‘slimme’ autosleutels te voorkomen.

Vanaf 1 juli 2019 worden alleen voertuigen met een beveiligingssysteem dat bestand is tegen zogenaamde ‘relay attacks’ gecertificeerd. CCV zal binnenkort de nieuwe eisen op haar website publiceren.

Op 1 januari 2020 zal er een volledige inhoudelijk herziening van het keurmerk volgen. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de huidige eisen zullen worden aangevuld met eisen tegen dit nieuwe soort diefstal.

Op het evenement werd onder andere gediscussieerd over hoe autobeveiliging er in de toekomst uit zal zien. Onderwerpen zoals Connected Cars, Mobility as a Service en de toekomst van autoverzekeringen werden allen behandeld.

Geconcludeerd werd dat met elke ontwikkeling er nieuwe risico’s zullen volgen en dat men actief moet blijven ontwikkelen om autocriminelen een stap voor te blijven.

10 PROCENT MEER DIEFSTAL IN 2019


Dat autodiefstal nog steeds een groot probleem is ondanks de investeringen vanuit autofabrikanten blijkt uit de meest recente diefstalcijfers. Ten opzichte van dezelfde periode in 2018 zijn er in 2019 10% meer voertuigen gestolen.

Dat de ‘relay attack’-methode een serieus probleem is blijkt uit de verhoudingen binnen deze nieuwe cijfers. Ten opzichte van vorig jaar steeg de categorie ‘personenauto’s tot 3 jaar oud’ met maar liefst 13,4 procent. Veel nieuwe voertuigen worden uitgerust met systemen waarmee de auto geopend en gestart kan worden zonder actief de sleutel te gebruiken. Deze ‘keyless entry & go’ systemen blijken zeer gemakkelijk te hacken.

Personenauto’s van 4 jaar en ouder werden er ‘maar’ 1910 gestolen ten opzichte van 1999 vorig jaar, een daling van 4,5 procent. Dit zijn dan ook voertuigen waarin het keyless systeem nauwelijks in voorkomt.

Dé oplossing tegen relay attack!
Fleetaccess biedt de oplossing tegen relay attack met de Keyless Protector! De Keyless Protector voorkomt relay attack door de sleutel op een hele slimme manier te beveiligen. Rondom de batterij komt een stukje elektronica die de sleutel extra beveiligd. Zodra de sleutel 3 minuten stil ligt wordt de batterij ontkoppelt en is de sleutel niet meer bereikbaar. Wanneer de sleutel weer beweegt zal die automatisch weer online komen. Hierdoor kunnen dieven de sleutel niet meer relayen en maakt relay attack geen kans meer!

Wilt u meer hierover weten? Klik dan hier.