Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Vrees voor golf aan autodiefstallen

Vrees voor golf aan autodiefstallen

 


6 mei 2015 om 07:00 door Rens Oving - Bron: metronieuws.nl

Fonkelnieuwe auto’s, tjokvol elektronica, blijken binnen een halve minuut te stelen. Een beveiligingscamera in Londen legde begin april een autoroof vast waarbij een dief in een paar seconden een Range Rover wist te hacken. Ook in Nederland wordt gevreesd dat deze nieuwste dieventruc een flinke inbraakgolf inluidt.

De meeste nieuwe auto’s zijn uitgerust met een keyless acces systeem. Zodra de bestuurder met zijn sleutel op zak in de buurt komt, pikt de auto het signaal op en gaat deze vanzelf open.
 

HACKERS


Die nieuwe techniek speelt slimme dieven in de kaart. Sinds de introductie van sleutelloos je auto open maken, worden nieuwe auto’s aan de lopende band gehackt. Vooral jonge auto’s van minder dan drie jaar oud zijn populair. Hoewel het aantal autodiefstallen in Nederland daalt, is sinds 2011 de schade door gestolen jonge auto’s meer dan verdubbeld.

Bij de tot nu toe bekende technieken moesten criminelen in de buurt van de sleutel komen. Zo konden ze het signaal versterken en de auto open maken. Maar dat lijkt in het Engelse filmpje niet het geval.


 

PROFESSIONEEL


De dief in het filmpje sloeg toe in Londen, maar ook in Nederland is de politie druk bezig met onderzoek, weet Wouter Verkerk van het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit. „Criminele bendes ontwikkelen zich zo ontzettend snel. Vooral in Oost-Europa wordt op een professionele manier onderzocht hoe ze het snelst een auto kunnen hacken. Zodra ze dit weten, trekken ze door West-Europa om overal de gehackte autosoort te stelen.”

Met name goedkopere auto’s blijken populair. Deze worden steeds vaker uitgerust met een keyless systeem en zijn het hacken meer dan waard omdat er zo veel van rondrijden.

„Je gaat ervan uit dat wanneer je een nieuwe auto koopt deze goed beveiligd zal zijn”, zegt Verkerk. „Dat zijn ze in principe ook, totdat criminelen het systeem weten te kraken. Zeker bij een keyless auto doe je er verstandig aan om extra beveiliging, zoals een startonderbreker, in te laten bouwen.”

--------------------
 

Commentaar Fleetaccess 


Wanneer u een auto echt goed wilt beveiligen laat u in de auto een SCM goedgekeurd alarmsysteem inbouwen. Een SCM goedgekeurd alarmsysteem is per 1.1.2015 voorzien van extra autorisatie. Let op; dit geldt niet voor AF-FABRIEK systemen. Af-fabriek systemen zijn gemiddeld binnen 20 seconden te omzeilen, let hierop. Extra autorisatie is een losse handzender (DEFA) of draadloze transponder (COBRA) welke aanwezig moet zijn tijdens het openen/starten van de auto. Hierdoor kunnen dieven, ook niet met moderne diefstaltechnieken, de auto niet starten en / of het alarm uitschakelen.
 

Uitleg extra autorisatie
Wilt u een offerte voor een  SCM goedgekeurd alarmsysteem?

Bel 088 - 0123 300 of mail naar info@fleetaccess.nl


SCM Alarmsystemen met extra autorisatie:


Startonderbreker met eigen autorisatie (=klasse 1)
SCM alarmsysteem (=klasse 2)
SCM alarmsysteem met hellingshoekdetectie (=klasse 3)
Voertuigvolgsysteem (=klasse 4/5)
Deze website maakt gebruik van cookies om de beste ervaring te geven. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met deze cookies. Privacy statement