Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Volkswagen snoert hackers de mond wegens mega-lek

Onderzoekers die een zeer groot beveiligingslek in de startbeveiliging van luxe auto's zoals Porsches, Audi's, Bentleys en Lamborghini's ontdekten, mogen dit niet openbaar maken. De drie onderzoekers, waaronder Roel Verdult en Baris Ege van de Radboud Universiteit Nijmegen, zijn door de rechter verboden om tijdens het 22ste USENIX Security Symposium hun lezing te geven.

De drie onderzoekers zouden laten zien hoe ze de Megamos Crypto van Volkswagen, een algoritme dat de codes berekent die tussen de sleutel en de auto worden verstuurd, konden kraken. De drie onderzoekers zouden het algoritme hebben gekaakt en zouden zo draadloos voertuigen kunnen stelen.

Volkswagen werd over de kwetsbaarheden ingelicht, maar wilde niet dat de onderzoekers hierover een lezing zouden geven. De autofabrikant stapte daarop naar de rechter en liet weten dat de technologie in zowel de eigen auto's als die van andere fabrikanten wordt gebruikt.

Door het bekend worden van de details zouden miljoenen auto's risico lopen om gestolen te worden, waarop de rechter de lezing besloot te verbieden. Hoewel de uitspraak al drie weken geleden plaatsvond is er nu pas een discussie over ontstaan, zo meldt The Guardian.

Bron: security.nl

Wilt u een oplossing en dit voorkomen?


Kijk dan op onze website www.fleetaccess.nl/vwalarm of bel met 088 - 0123 300
Kijk dan op onze website www.fleetaccess.nl/vwalarm of bel met 088 - 0123 300 - See more at: https://www.fleetaccess.nl/index.php?Keuze=242#sthash.qeVXK0EY.dpuf
WILT U HIERVOOR EEN OPLOSSING EN DIT VOORKOMEN?
Bron: www.security.nl