CORONA MEDEDELING

Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Gegevens:

 • Telefoonnummer: 088 0123 300
 • Faxnummer: 084 714 65 88
 • Servicenummer: 088 0123 300
 • K.v.K. Noord-Brabant: 55424848
 • SCM/KIWA erkenningnummer: 18529
 • SCM/KIWA mechanische beveiliging: MP 5023

Openingstijden:

 • Maandag 09.00 tot 17.00
 • Dinsdag 09.00 tot 17.00
 • Woensdag 09.00 tot 17.00
 • Donderdag 09.00 tot 17.00
 • Vrijdag 09.00 tot 17.00
 • Zaterdag op afspraak
 • Zondag gesloten

Uitspraak rechter: Tussenpersoon verplicht te informeren over CCV SCM certificering alarm


De geschillencommissie van Kifid heeft recentelijk een uitspraak gedaan over de informatieverplichting van assurantietussenpersonen. De commissie stelde dat een tussenpersoon een klant expliciet moet wijzen op het exacte type alarm waarmee een auto of motor beveiligd dient te worden.

De zaak waaruit deze uitspraak voortkomt diende onlangs, waar een motor met WA Beperkt Cascoverzekering gestolen werd welke niet uitgerust was met een CCV SCM goedgekeurd alarmsysteem, waarna de verzekeraar niet uitkeerde omdat het alarm niet voldeed aan de polisvoorwaarden. De verzekeraar had duidelijk in de voorwaarden staan dat er een CCV SCM klasse 2 goedgekeurd autoalarm vereist was om aan de dekkingsvoorwaarden te voldoen.

Verzekering tussenpersoon


De tussenpersoon had de verzekerde via een vriend van die laatste geïnformeerd over de benodigdheden om de motor goed te verzekeren. Omdat de verzekerde geen Nederlands sprak arceerde de tussenpersoon de alarmclausule op het polisblad in geel en gaf bij de vriend aan dat er ‘een’ alarm noodzakelijk was, zonder daar verder over uit te wijden. De motorrijder stelt de tussenpersoon aansprakelijk voor het ontbreken van een alarmsysteem en ook de commissie oordeelde dat het handelen van de tussenpersoon niet voldoende was.

De motorrijder zelf draait voor de helft van de schade op omdat Kifid vindt dat hij meer moeite had kunnen doen om te achterhalen wat er benodigd was om de motor voldoende te beveiligen.

Het belang van een CCV SCM certificering


De uitspraak in deze zaak onderstreept het belang van een CCV SCM goedgekeurd alarm en de communicatie met de verzekeraar over de exact gestelde eis.

Verzekeraars hanteren een aantal voorwaarden bij het bepalen van het benodigde alarmniveau. Hierin spelen onder andere cataloguswaarde en recente diefstalcijfers een rol. Het belang van een goede communicatie met de verzekeraar is hierbij groot omdat niet elke verzekeraar dezelfde normen hanteert. Zo kan de ene partij genoegen nemen met een CCV SCM klasse 3 alarm waar een concurrent een CCV SCM klasse 4 alarm wil zien.

De consequentie van het niet voldoen aan de polisvoorwaarden kan zijn dat de verzekeraar, zoals in het geval van de motorrijder, niet uit wil keren na diefstal of inbraak. Voorkom dit door goed op de hoogte te zijn van de eisen.

De specialisten van Fleetaccess kunnen u een advies op maat geven op basis van de gestelde eisen, zodat u ervan verzekerd bent dat uw voertuig correct beveiligd is met een voor uw voertuig geschikt CCV SCM goedgekeurd alarmsysteem.

Eist uw verzekeraar géén alarmsysteem met een CCV SCM certificering, maar wilt u toch uw voertuig beveiligen? Dezelfde alarmsystemen kunnen ook zonder certificering geleverd worden zonder dat daarbij ingeleverd wordt op kwaliteit.
Deze website maakt gebruik van cookies om de beste ervaring te geven. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met deze cookies. Privacy statement