Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Gegevens:

 • Telefoonnummer: 088 0123 300
 • Faxnummer: 084 714 65 88
 • Servicenummer: 088 0123 300
 • K.v.K. Noord-Brabant: 55424848
 • SCM/KIWA erkenningnummer: 18529
 • SCM/KIWA mechanische beveiliging: MP 5023

Openingstijden:

 • Maandag 09.00 tot 17.00
 • Dinsdag 09.00 tot 17.00
 • Woensdag 09.00 tot 17.00
 • Donderdag 09.00 tot 17.00
 • Vrijdag 09.00 tot 17.00
 • Zaterdag op afspraak
 • Zondag gesloten

Het komt steeds vaker voor dat auto’s worden opengebroken om één of meerdere onderdelen te stelen. De criminelen nemen dan niet de hele auto mee en het gaat ze ook niet om waardevolle spullen die nog in de auto liggen. Ze nemen bijvoorbeeld alleen het stuur van de auto mee en laten de rest van de auto netjes achter.
 

Populaire onderdelen

Onderdelen die veel worden gestolen zijn onder andere airbags, infotainmentsystemen, katalysatoren en sturen. Vooral de Toyota Prius is regelmatig slachtoffer van katalysatordieven. De gestolen onderdelen worden vervolgens op de zwarte markt verkocht. Een deel van deze onderdelen komt in de Nederlandse tweedehandsmarkt terecht, maar veel onderdelen gaan de grens over richting Oost-Europa.
 

Auto openbreken zonder braaksporen

Als we nieuwsberichten lezen over diefstal van auto-onderdelen valt vaak op dat er geen braaksporen zijn gevonden en dat de onderdelen netjes verwijderd zijn. Hoe kan dat? Veel moderne auto’s zijn voorzien van keyless entry. Hiermee gaat de auto van het slot zodra de sleutel in de buurt van de auto komt. Criminelen hebben tegenwoordig geavanceerde systemen om het signaal dat de sleutel uitzendt op te vangen en te verlengen of te kopiëren, zodat ze de auto kunnen openen zonder dat de sleutel daadwerkelijk vlakbij de auto is. Op die manier kunnen ze de auto eenvoudig openen zonder hem open te breken.
 

Voorkom diefstal van onderdelen

Met goede beveiliging en slim nadenken is de kans op diefstal van auto-onderdelen te minimaliseren. Zet de auto bijvoorbeeld in een afgesloten garage of parkeer hem onder een lantaarnpaal. Dieven breken liever niet in als ze vol in het licht staan. Daarnaast is het slim om een goed alarm in de auto te installeren en je sleutel te beveiligen.
 

Alarm klasse 3

Als dieven het voorzien hebben op de wielen of de katalysator van een auto moeten ze hem een stukje opkrikken om bij de onderdelen te kunnen. Als de auto is voorzien van een alarm met hellingshoekdetectie gaat het alarm af zodra de voorkant of de achterkant van de auto opgetild wordt. Het SCM klasse 3 alarm van Klassealarm.nl bevat standaard een hellingshoekdetector en is daardoor een goede keuze om uw auto tegen diefstal van onderdelen te beschermen.
 

Keyless Protector

Voor veel onderdelen moeten criminelen binnen in de auto zijn. Zoals eerder in dit artikel al opgemerkt werd, komen dieven vaak relatief makkelijk zonder braaksporen de auto in. Daarom is het belangrijk om de autosleutel te beveiligen. Met de Keyless Protector zorgt u ervoor dat het signaal van de autosleutel niet opgepikt kan worden als de sleutel binnen in huis ligt. De Keyless Protector schakelt namelijk de sleutel uit als hij langer dan 3 minuten niet beweegt. Het helpt ook om de sleutel niet vlakbij de voordeur te leggen, maar op een plek in huis zo ver mogelijk bij de straat vandaan. Hoe groter de afstand tussen de sleutel en de criminelen, hoe moeilijker het is om het signaal van de sleutel op te pikken.