Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Remote downloaden tachograaf
Fleetaccess levert met de Fleetmanagement oplossing van Fleetassist de mogelijkheid om remote tachograaf bestanden te kunnen downloaden. Dit werkt volautomatisch en voldoet aan alle Europese wet en regelgeving. Nooit meer handmatig de tachograaf uitlezen en altijd up-to-date zijn met alle administratie. Dit klinkt toch als muziek in de oren?

Hoe werkt de remote tachograaf download functie?


Om een digitale tachograaf te kunnen uitlezen op afstand zal een voertuigvolgsysteem van Fleetassist worden gekoppeld met de reeds aanwezige tachograaf. Vooraf zal worden gekeken of de tachograaf geschikt is om remote tachograaf bestanden te kunnen downloaden. De meest voorkomende tachografen zoals VDO en Stoneridge bieden vaak deze mogelijkheid, afhankelijk van de leeftijd. Bij sommige tachografen moet dit nog worden geactiveerd met de company card. De meeste tachografen zijn hiervoor geschikt, want deze functionaliteit is al jaren beschikbaar. Echter is deze functionaliteit niet bij iedereen bekend en zijn alle volgsysteem geschikt om dit te downloaden.

tachograaf uitlezen instellen

Wanneer Fleetassist het volgsysteem heeft geïnstalleerd kan direct worden gestart met het downloaden van de .DDD bestanden. Fleetassist levert voor elk bestandsformaat een oplossing. Wij ondersteunen de volgende extensies; DDD, A1B, ESM,. DTG, C1B, V1B.

Het remote downloaden van de tachograaf bestanden gebeurd op basis van een vooraf ingesteld rooster. Dit kan bijvoorbeeld 1x per dag, 1x per week, 1x per maand of volgens een eigen interval. Wij downloaden zowel het tachograafgeheugen als beide chauffeurskaart sloten. Tevens worden eventuele storingen ook direct mee gedownload.

tachograaf uitlezen met rooster

Kosten remote tachograaf download


De kosten verschillen per situatie en daarom is het moeilijk om vooraf een vaste prijs te geven. Echter geeft Fleetassist de garantie vooraf dat elke gebruiker het systeem altijd kan terugverdienen.

De maandelijkse kosten en éénmalige aanschaf worden binnen no-time terugverdiend. De Return of Investment is zeer hoog. Iedere onderneming kan besparen op tijd en administratieve lasten zodat het systeem zichzelf terugverdiend.

Graag maken wij vrijblijvend een offerte voor uw wagenpark. Start vandaag nog met het terugverdienen van kostbare tijd!
Wilt u een demo aanvragen? Dat kan direct via de website van Fleetassist. Wij bellen u en binnen 15 minuten weet u direct waar u aan toe bent!

Meer info? Kijk snel op de website van Fleetassist - uitlezen tachograaf op afstand !