Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Prijzen autoverzekering sinds 2015 gemiddeld met 20 procent gestegen.

Autoverzekering.nl heeft onderzoek gedaan naar de gemiddelde prijsstijging van autoverzekeringen in recente jaren in Nederland. Ten opzichte van vier jaar geleden betalen auto-eigenaren in 2019 20% meer voor de autoverzekering. In vergelijking met 2018 is de stijging met 8% ook fors te noemen.

De Limburgse hoofdstad Maastricht blijft koploper, welke op de voet gevolgd worden door de steden Den Haag (+39%) en Den Bosch (+35%). “Georganiseerde autodiefstal in Maastricht kost verzekeraars al jaren veel geld waardoor de premie ieder jaar stijgt. Zelfs als het aantal diefstallen daalt blijft een hogere premie noodzakelijk om de vergoedingen te kunnen betalen” stelt Frederik van der Veen, CEO van autoverzekering.nl.

Autodiefstal


Een factor die waarschijnlijk ook meespeelt in een stad als Maastricht is dat autocriminelen snel over de grens zijn en zo gemakkelijk kunnen vluchten. Moderne auto’s zijn vrij gemakkelijk te stelen als deze niet over een goede beveiliging of alarm beschikken. Het stelen van auto’s tot 3 jaar oud is zelfs fors toegenomen door een nieuwe diefstaltechniek die relay attack heet. Hierbij kopieren criminelen het signaal van de bijbehorende autosleutel en kunnen zij de auto meenemen zonder originele sleutel.

Verkeersdrukte


Voor jonge bestuurders zijn de steden Den Haag, Utrecht en Den Bosch de duurste steden. De oorzaak hiervan ligt bij meerdere factoren. Eén van de factoren is dat na Amsterdam in Den Haag de meeste auto’s rijden van Nederland. Hierdoor stijgt het risico van een verkeersongeluk. Jongeren worden ook als risicogroep gezien. Het feit dat jongeren op jongere leeftijd een auto mogen besturen en het feit dat het steeds drukker wordt op de weg resulteert in verhoogde premies. De verschillen per stad zijn dan ook aanzienlijk. Zo ligt de gemiddelde premie in het noorden lager dan in het westen of zuiden. Het is dan ook interessant voor de consument om met enige regelmaat te controleren of ze nog de voordeligste verzekering hebben, bijvoorbeeld bij verhuizing.

Beveiliging auto


Het is dan ook van groots belang om ervoor te zorgen dat de auto goed beveiligd is. In de eerste plaats vanwege het behoud van uw voertuig, maar daarnaast ook vanwege het feit dat verzekeraars strenge eisen stellen aan de autobeveiliging. Als uw auto niet voldoende beveiligd is kan dit negatieve gevolgen hebben voor de dekking van uw autoverzekering. Als uw auto niet voldoet aan de gestelde eisen kan de verzekeraar ervoor kiezen om niet uit te betalen bij diefstal. Kies daarom altijd voor een SCM / CCV gecertificeerde autobeveiliging. De gestelde eisen voor een alarmsysteem verschilt per prijsklasse, merk en uiteraard ook de mate van diefstalrisico van de auto. Informeer altijd bij de verzekeraar naar de gestelde eisen zodra u een auto aanschaft.

Kies de juiste autobeveiliging


Het kiezen van de juiste autobeveiliging is heel belangrijk voor de dekking voor de verzekering en uiteraard om uw auto zo goed mogelijk te beveiligen. Fleetaccess is al meer dan 10 jaar specialist in autobeveiliging en is marktleider op het gebied van SCM / CCV gecertificeerde autoalarmen en voertuigvolgsystemen. Wij helpen u zoeken naar de beste beveiliging voor iedere klant. Tevens kunnen wij de gratis Polischeck doen, waarbij wij kijken welke eis verplicht is en welk alarmsysteem hierbij het beste past.

Meer informatie? Kijk even op onze website bij onze SCM / CCV autoalarmen.
Deze website maakt gebruik van cookies om de beste ervaring te geven. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met deze cookies. Privacy statement