CORONA MEDEDELING

Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Gegevens:

 • Telefoonnummer: 088 0123 300
 • Faxnummer: 084 714 65 88
 • Servicenummer: 088 0123 300
 • K.v.K. Noord-Brabant: 55424848
 • SCM/KIWA erkenningnummer: 18529
 • SCM/KIWA mechanische beveiliging: MP 5023

Openingstijden:

 • Maandag 09.00 tot 17.00
 • Dinsdag 09.00 tot 17.00
 • Woensdag 09.00 tot 17.00
 • Donderdag 09.00 tot 17.00
 • Vrijdag 09.00 tot 17.00
 • Zaterdag op afspraak
 • Zondag gesloten
Henk van Vliet van Kiwa SCM liet eerder in opdracht van de verzekeringsmaatschappij A.S.R. zien hoe voertuigen met Keyless Entry geopend en gestolen kunnen worden. Waarom zijn auto's zo eenvoudig te stelen? Waarom worden auto's nog verkocht met deze systemen? Lees hieronder het antwoord in een artikel van A.S.R.
 

Mag comfort ten koste van veiligheid gaan?

Auto's met een keyless startsysteem kunnen relatief eenvoudig worden gestolen: de autodief verlengt het signaal van je sleutel en opent zo gemakkelijk de deur en start de motor. Maar… als dit zo gemakkelijk gaat, waarom worden auto's met deze systemen dan nog verkocht?

Comfort 
Henk van Vliet, certificatie manager bij KIWA: "De reden is eigenlijk heel simpel. Autofabrikanten verkopen graag zoveel mogelijk auto's. En consumenten willen graag gemak en comfort in hun auto. Je ziet dat ook aan de ontwikkelingen op het gebied van het ontgrendelen van je auto. 
 
Eerst was er een handzender nodig om je auto te openen en te starten. Tegenwoordig laat je de sleutel in je tas of in je broekzak zitten, en je kunt toch gewoon je auto openen en wegrijden. Dat is natuurlijk heel relaxed, maar tegelijkertijd ook het zwakke punt. De auto geeft nu de handzender een signaaltje om te activeren, waar je dat voorheen zelf moest doen door op dat knopje te drukken."

Beveiliging kost een extra stap 
"Dat je een alarm thuis of op kantoor zelf moet bedienen, vindt niemand raar. En dat je op je werk zelf met een pasje door de toegangscontrole moet, is ook heel normaal. Beveiliging kost vaak een extra stap. Maar bij auto's is die stap eigenlijk soms te ver teruggebracht: je kunt instappen en wegrijden zonder enige vorm van beveiliging. Dat biedt comfort, maar niet alleen voor jou: ook voor de autodief."
 
Henk van Vliet: "Het is absoluut niet zo dat de codering van auto's slecht is. Die is gewoon heel goed en lastig te kraken. Maar het feit dat er geen actieve bediening nodig is om dit te activeren, maakt het zwak."
 

Wat voor maatregelen kunnen er genomen worden?


Om het voertuig echt goed te beveiligen zal moeten worden afgestapt van de standaard autoalarmen af-fabriek. Standaard af-fabriek alarmen worden gestandiseerd geleverd waardoor het voor dieven gemakkelijk is het af-fabriek alarm te omzeilen. Fleetaccess adviseert daarom te kiezen voor een SCM Alarmsysteem met een extra autorisatie. Extra autorisatie zorgt ervoor dat het autoalarm niet alleen meer luistert naar de originele sleutel. Het autoalarm moet een extra "toestemming", ook wel extra autorisatie genoemd, krijgen alvorens  het systeem helemaal uitschakelt. Dit kan bijvoorbeeld door een SCM alarmsysteem met hellingshoekdetectie met extra autorisatie te laten installeren. Dit kan eventueel nog uitgebreid worden met een voertuigvolgsysteem met anti-jamming

Wilt u hierover meer informatie kunt u contact opnemen met onze verkoop binnendienst op 088 - 0123 300 of info @ fleetaccess.nl
Deze website maakt gebruik van cookies om de beste ervaring te geven. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met deze cookies. Privacy statement