CORONA MEDEDELING

Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Koeltransport

Coolfleet track en trace

 

De koeltransportsector heeft een aantal specifieke eisen aan het track en trace systeem. Voor de koeltransportsector werkt ons track en trace systeem samen met RMoni Wireless en Sensor2Web: de oplossing in temperatuur monitoring. Het systeem voldoet aan de standaard ISO22000, BRC en HACCP normen.

 

Sensor2Web combineert de sensors, Zigbee Wireless Network technology en GPRS mobiel internet connectiviteit, met als oplossing een temperatuur monitoring via het internet. Ons systeem heeft geen dure kalibraties, want wij sturen jaarlijks hergekalibreerde sensoren op, zodat niemand ter plaatse hoeft te komen.

 

Bovendien kunt u heel eenvoudig uw wagenpark van bedrijfsvoertuigen en trailers traceren via ons back-office systeem.

 

Kwaliteitsplan 

 

Een kwaliteitsplan zoals ISO22000, BRC en HACCP vereist een nauwgezette registratie van temperaturen tijdens productie, opslag, transport en bereiding van voeding. Het regelmatig noteren van thermometer-standen, of uitlezen van dataloggers neemt veel tijd in beslag. Het nadeel van handmatig noteren of uitlezen is dat het niet altijd zo nauwkeurig is. Wij bieden u een totaaloplossing voor een automatische registratie hiervan.

 

keurmerken iso22000 haccp brc

 

Monitoring Opties

 

Onze gekalibreerde sensoren zijn gemakkelijk te installeren en zijn draadloos met een batterij met lange levensduur. Afhankelijk van uw wensen en behoeftes zijn er verschillende opties:

 

Optie 1: Online temperatuurmonitoring via GPRS

 

In de cabine van het bedrijfsvoertuig en/of trailer wordt een blackbox geïnstalleerd. De blackbox ontvangt draadloos de temperaturen via de sensoren en stuurt ze via GPRS door naar het internet. Op deze blackbox kunnen ook extra modulen worden aangesloten, zoals bijvoorbeeld laaddeur open/dicht of koelgroep aan/uit.

 

Vervolgens zijn alle temperaturen eenvoudig te raadplegen via een weblogger op sensor2web of in ons eigen back-officesysteem (Telefleet). Uw temperatuurregistratie gebeurt permanent, online op een beveiligde server, waarvan dagelijks een back-up gemaakt wordt. U kunt alle temperaturen raadplegen op verschillende tijden, locaties, dagen, etc. U kunt ook complete HACCP rapporten laten genereren in bijvoorbeeld .pdf, .xls, etc. Wij kunnen in principe elk exportformaat voor u genereren.

 

Optie 2:  Permanente bewaking van de temperaturen

 

Als de temperatuur constant gemeten moet worden is het uiteraard zeer interessant om die ook te controleren op afwijkingen. Via onze back-office ziet u de boven- en ondergrenzen, en stelt u in wie een alarmbericht moeten ontvangen via SMS of e-mail.

 

Dit kan ook automatisch door de blackbox te koppelen met de koelgroep (Carrier, Thermoking). De insteltemperaturen (setpoints) die de chauffeur instelt worden mee doorgestuurd naar de back-office op internet. Op basis van deze setpoints worden alarmlimieten ingesteld. Zodra een temperatuur te sterk afwijkt van de ingestelde temperatuur zal een alarm SMS gestuurd worden.

 

Optie 3: Track en Trace van de temperatuur en locatie

 

De blackbox die in de cabine geïnstalleerd wordt kan ook de GPS posities van het voertuig meesturen. Dit is interessant om de exacte locatie te weten waar een deur is geopend, of een alarm is opgetreden. Online Fleet Management gekoppeld met bewaking van de temperatuur is de totaal oplossing.

 

Enkele voorbeelden:

 

• Ophalen en bedeling van bijvoorbeeld bloedstalen.
• Huis aan huis belevering van diepvriesprodukten
• Belevering van gekoelde en diepgevroren producten aan grootkeukens
• Nationale en internationale transporten van voeding en farma producten

 

Offerte aanvragen Koeltransport

Deze website maakt gebruik van cookies om de beste ervaring te geven. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met deze cookies. Privacy statement