Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

KE01 certificering Keyless Entry/Start

Vanaf 1 juli 2020 worden additionele voorwaarden gesteld aan een SCM af-fabriek alarmsystemen die gevoelig zijn voor “relay attack”. Deze nieuwste diefstal methode waarbij dieven het signaal kopiëren is een groot probleem voor auto leveranciers en verzekeraars. Helaas hebben de auto fabrikanten bij lange na niet allemaal een oplossing tegen sabotage van keyless entry/start diefstal.

Hoe gevaarlijk is deze diefstal methode?


Deze diefstalmethode is uitsluitend mogelijk bij automerken waarbij keyless entry/start op het voertuig aanwezig is. Concreet houdt dit in dat het voertuig geopend of gestart kan worden zonder de sleutel te bedienen. Vanuit het comfort aspect gezien is dit natuurlijk ideaal, maar qua beveiliging loopt de bestuurder grote risico’s. Een leek zal hier doorgaans niet direct over nadenken, want het is automatisme dat mensen hun voertuig in- en uitstappen zonder amper een handeling te verrichten. Echter veranderd dit snel wanneer ineens het voertuig is leeggeroofd zonder braakschade of gestolen is en beide sleutels er nog zijn.

Per 1 juli 2020 hanteert het CCV voertuigbeveilging samen met KIWA/SCM een nieuwe certificeringsklasse. De KE01 certificering Keyless entry/start moet de oplossing aan verzekeraars gaan bieden tegen relay attack en/of keyless entry diefstal.


Verzekeraars en Keyless entry diefstal


Verzekeraars kampen al enige tijd met diefstal door keyless entry sabotage. Maandelijks worden er berichten in de media gebracht hoe eenvoudig deze diefstalmethode wordt toegepast door het dievengilde. De schade loopt in de tientallen miljoenen. Verzekeraars hebben CCV voertuigbeveiliging gevraagd om hiervoor een nieuwe certificering te ontwikkelen. Sinds 1 juli 2019 heeft het CCV aangekondigd dat per 1 juli 2020 deze certificering wordt ingevoerd, waardoor verzekeraars specifiek deze eis kunnen gaan stellen. Hoe deze verzekeringseis precies gehanteerd gaat worden is nog deels in ontwikkeling. Dit is ook afhankelijk van de gecertificeerde producten welke een CCV / SCM keurmerk krijgen.


Wat doen autofabrikanten tegen relay attack?


De autofabrikanten lopen altijd iets achter de markt aan. Sommige merken bieden sneller een oplossing dan andere. Daarna is de vraag of de geboden oplossing ook echt veiligheid gaat bieden, dit kan de praktijk nog wel eens anders uitwijzen.


Fleetaccess biedt per direct een oplossing tegen relay attack!


Fleetaccess heeft de exclusieve rechten van ’s-Werelds eerste elektronische autobeveiliging, de Keyless Protector . De Keyless Protector maakt een “stomme” sleutel “slim”. De sleutel kan middels een Keyless Protector direct worden beveiligd tegen relay attack. Momenteel is dit de meest effectieve oplossing tegen deze moderne diefstaltechniek. Met de protector blijft het bediengemak van keyless entry/start volledig behouden en de veiligheid is optimaal. Met deze beveiliging gaat de sleutel automatisch naar 3 minuten in slaap en is die onmogelijk bereikbaar voor relay attack.


Wilt u weten of de Keyless Protector ook echt werkt?


De wereldbekende SHMEE150 heeft de Keyless Protector uitgebreid getest samen met Fleetaccess. Wij laten zien dat relay attack met de protector niet meer mogelijk is. Als dat niet meer overtuigend genoeg is weten wij het ook niet meer? Kijk gerust onderstaande video.Meer info over relay attack legen wij uit in dit artikel.

Wilt u meer informatie of een professioneel advies? Wij zijn dagelijks bereikbaar van 09.00 – 17.00 via 088 – 0123 300 of per email. Wij staan u graag te woord.