Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Helft auto-inbraken gepleegd in slechts 15 gemeentenMeer dan de helft van alle auto-inbraken die in 2019 werden geregistreerd vonden plaats in slechts 15 gemeenten. Deze cijfers zijn zeer bijzonder te noemen aangezien Nederland maar liefst 355 gemeenten telt.

De gemeente waar de meeste diefstallen en auto-inbraken plaatsvonden was Amsterdam met 6376 geregistreerde inbraken. De top drie bestond verder uit Utrecht met 4858 inbraken en Rotterdam met 4330 inbraken. Net zoals vorig jaar nam het aantal auto-inbraken landelijk gezien af. In 2019 werden er 48.499 auto-inbraken gepleegd. Dit was een afname van 9,3 procent ten opzichte van het aantal auto-inbraken die in 2018 plaatsvonden. Een opvallend feit is dat, hoewel het totaal aantal auto-inbraken is gedaald, op bepaalde plaatsen juist sterk toenam. Zo nam het aantal met name toe in Rotterdam, Lelystad, de Gooise Meren, Groningen en Schiedam. Deze cijfers werden na analyse bekend gemaakt door de politie.

Uit eerder onderzoek is gebleken dat verzekeringspremies in de randstad hoger liggen dan elders in Nederland. De hogere mate van auto-inbraak en diefstallen heeft hier mogelijk aan bijgedragen.

Wat u kunt doen tegen auto-inbraak of diefstal

Ten eerste kunt u recente diefstalcijfers raadplegen. Vaak wordt er een top-10 meest diefstalgevoelige auto’s vrijgegeven door verzekeraars. Vorig jaar schreven wij al over de meest gestolen auto’s in 2018. Met deze kennis kunt u rekening houden bij de aanschaf van uw volgende auto. Daarnaast kunt u uw auto uitrusten met een SCM / CCV gecertificeerde autobeveiliging. Dit kunt u in de eerste plaats doen voor uw eigen gemoedsrust. Daarnaast wordt het aanschaffen van een SCM / CCV gecertificeerde autobeveiliging vaak als eis gesteld door uw verzekeraar. Dit kan het geval zijn vanwege de cataloguswaarde van uw auto, of omdat deze in de risicocategorie valt.

Advies op maat bij Fleetaccess

De eis van uw verzekeraar kan voor u wat onduidelijk zijn. U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met een van onze experts zodat zij met u uw polisvoorwaarden kunnen doorlopen. Zo ben u verzekerd van een passend SCM / CCV gecertificeerde autobeveiliging aansluitend op uw polisvoorwaarden. U kunt ons bereiken op 088-0123300. Weet u al wat uw precieze eis is? Dan kunt u een aanvraag doen via ons offerte formulier


Deze website maakt gebruik van cookies om de beste ervaring te geven. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met deze cookies. Privacy statement