CORONA MEDEDELING

Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Hackers kapen Jeep op afstand

Hackers kapen Jeep op afstand


hackers kapen jeep cherokee op afstand
22-07-2015 09:04
Twee hackers zijn er in geslaagd om een Jeep te hacken terwijl deze op de snelweg reed. De hack vond plaats in opdracht van ict-website Wired. De bestuurder was een journalist van deze site. Het lukte de hackers om de auto tot stilstand te brengen, de climate control te activeren en de ruitensproeiers te laten werken.

CNN voegt toe dat het om een productiefout in Chryslers communicatiesysteem Uconnect gaat, waardoor de elektronische apparatuur op afstand kan worden ontregeld. Uconnect is het systeem waarmee de auto’s met het platform Sprinter communiceren.

Volgens de hackers zijn vrijwel alle internetgerelateerde systemen te kraken nu "fabrikanten proberen Ipods te maken van hun auto's." De Jeep Cherokee was het eenvoudigst op afstand te kapen.

Wilt u dit voorkomen?

Installeer een goed SCM goedgekeurd autoalarm en voorkomen hacken diefstal. Informeer bij Fleetaccess naar de mogelijkheden! Zie onze SCM alarmsystemen.

 
 


bron: www.automotive-online.nl
Deze website maakt gebruik van cookies om de beste ervaring te geven. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met deze cookies. Privacy statement