CORONA MEDEDELING

Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Gegevens:

 • Telefoonnummer: 088 0123 300
 • Faxnummer: 084 714 65 88
 • Servicenummer: 088 0123 300
 • K.v.K. Noord-Brabant: 55424848
 • SCM/KIWA erkenningnummer: 18529
 • SCM/KIWA mechanische beveiliging: MP 5023

Openingstijden:

 • Maandag 09.00 tot 17.00
 • Dinsdag 09.00 tot 17.00
 • Woensdag 09.00 tot 17.00
 • Donderdag 09.00 tot 17.00
 • Vrijdag 09.00 tot 17.00
 • Zaterdag op afspraak
 • Zondag gesloten
Gestolen onderdelen uit auto's verdwijnen volgens de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) naar het buitenland, maar worden ook gebruikt voor schadeherstel. Lees hieronder een nieuwsbericht over dit onderwerp en eveneens een reactie van Focwa.

AVc: Veel gestolen onderdelen gebruikt bij schadeherstel

Veel gestolen objecten uit auto's, zoals airbags, navigatiesystemen, koplampen en velgen, worden gebruikt voor schadeherstel. Dit stelt de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc).

Malafide schadeherstelbedrijven


Er verdwijnen veel van deze onderdelen naar het buitenland. Maar de AVc is er van overtuigd dat een deel hier blijft en wordt geleverd aan "malafide" schadeherstelbedrijven. Vooral de merken Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Mercedes, BMW en Volvo zijn het slachtoffer van diefstal, waarbij de schade bijna altijd meer is dan alleen het object, aldus de AVc: "Dashboarden worden vernield of CANbus draden afgeknipt. Betere beveiliging bij dealerbedrijven zorgt ervoor dat het dievengilde hun werkgebied verleggen naar woonwijken en bedrijfsterreinen."

Schade berokkenen


Volgens AVc berokkent een schadehersteller die willens en wetens gestolen onderdelen monteert schade: "Scherp inkopen" wil elke ondernemer, maar als de prijs te laag is dan klopt er iets niet. Een schadehersteller die willens en wetens gestolen onderdelen monteert berokkent uw bedrijf schade. U kunt tenslotte qua prijs niet concurreren en dat kost u omzet."

Focwa-leden voorkomen gebruik gestolen onderdelen


Consumenten kunnen voorkomen dat bij schadeherstel gebruik wordt gemaakt van gestolen objecten door de schade te laten herstellen bij een Focwa-lid. Dit zegt Focwa in een reactie op het bericht van Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) over het gebruik van deze gestolen objecten, zoals airbags, navigatiesystemen, koplampen en velgen, voor schadeherstel.

Focwa Standaard


Reden is dat Focwa-leden zich moeten zich certificeren voor de Focwa Standaard. "Met dit keurmerk bewijst het lid 'veiligheid door vakmanschap", aldus directeur Femke Teeling. "Onder vakmanschap hoort het gebruik van gestolen onderdelen absoluut niet thuis. Bij het toekennen van de Focwa Standaard worden hier strenge eisen aan gesteld."

Aanpak malafide handel


Focwa zegt haar leden te stimuleren verdachte zaken te melden. In het kader daarvan werkt Focwa ook actief mee aan het AVc-project 'aanpak van malafide handel', samen met andere publieke en private partijen.

Volgens André Bouwman, projectcoördinator AVc, adviseert Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit consumenten om hun voertuig te laten herstellen door schadeherstellers die aan de Focwa Standaard voldoen: "Op die manier zijn ze gegarandeerd dat er geen gestolen onderdelen in hun herstelde auto worden gebruikt."

Bron: Autoschadeportaal
Deze website maakt gebruik van cookies om de beste ervaring te geven. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met deze cookies. Privacy statement