CORONA MEDEDELING

Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Fleetaccess te zien bij RTL-Z

Het tv-programma de Barometer volgt marktontwikkelingen en hoe Nederlandse bedrijven hierop inspelen. In deze uitzending staat de markt van autobeveiliging centraal. Omdat Fleetaccess al meer dan 10 jaar expert is in alle facetten van voertuigbeveiliging geven wij inzicht in hoe Fleetaccess continue bezig is een oplossing te bieden voor de laatste diefstalontwikkelingen.

De uitzending was op 13 oktober om 17.30 te zien bij RTL-Z en zal herhaald worden op woensdag 16 oktober om 16.30 en vrijdag 18 oktober om 10.30Jongere auto’s vaker gestolen


Uit recente diefstalcijfers blijkt dat het totale aantal gestolen voertuigen jaarlijks lichtelijk afneemt, maar de zorgelijke ontwikkeling is de verschuiving in het aandeel nieuwe auto’s ten opzichte van oude auto’s. Met name de categorie 0 tot 3 jaar oude auto’s blijken makkelijk te stelen. De voornaamste reden hiervan is het keyless entry systeem waarmee een groot aantal nieuwe auto’s is uitgerust.
Bij dit systeem is het niet meer nodig om de autosleutel fysiek te bedienen om de auto te openen. Zolang de autosleutel dichtbij de auto is zal de auto ontgrendelen zodra een portier geopend wordt.

Relay Attack


Dit stuk comfort is ook direct de achilleshiel van de voertuigbeveiliging. Het signaal tussen de auto en autosleutel blijkt voor autocriminelen zeer gemakkelijk te onderscheppen en te versterken, zodat de sleutel niet meer direct in de buurt hoef te zijn om de auto te openen en mee te nemen. Omdat de auto de sleutel herkent ontgrendelt deze zich. Het af-fabriek alarmsysteem dat werkt op de autosleutel zal daarbij ook ontgrendelen. Door het signaal te verlengen met de zogenaamde ‘relay attack’ methode is de auto in 20 seconden te stelen zonder dat de crimineel over de autosleutel beschikt.

In de uitzending: Keyless Protector


Fleetaccess bouwt SCM gecertificeerde aftermarket alarmsystemen in met een extra autorisatie. Deze alarmsystemen bieden een betere voertuigbeveiliging dan fabriek-af systemen zonder deze extra autorisatie. Dit houdt in dat er bij ontgrendelen een extra signaal naast die van de autosleutel verstuurd wordt. Hierbij is uw auto nog beter beveiligd.

Fleetaccess biedt nu ook een autosleutelbeveiliging aan met de Keyless Protector. Hiermee is de autosleutel te beveiligen tegen relay attacks. De Keyless Protector functioneert als een klem om de batterij van de autosleutel welke de connectie tussen batterij en sleutel verbreekt zodra deze stilligt. Omdat de autosleutel uitgeschakeld is, is de sleutel niet te detecteren en dus veilig voor relay attacks. Zodra de sleutel opgepakt wordt zal deze weer activeren en is het keyless entry systeem weer gewoon te gebruiken.

De Keyless Protector is de perfecte aanvulling op het af-fabriek of aftermarket alarmsysteem en is in vrijwel alle moderne autosleutels te plaatsen.

In de uitzending van de Barometer zal verder ingegaan worden hoe dit systeem werkt en hoe ook uw auto met keyless entry beveiligd kan worden tegen relay attack!
Deze website maakt gebruik van cookies om de beste ervaring te geven. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met deze cookies. Privacy statement