CORONA MEDEDELING

Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Gegevens:

 • Telefoonnummer: 088 0123 300
 • Faxnummer: 084 714 65 88
 • Servicenummer: 088 0123 300
 • K.v.K. Noord-Brabant: 55424848
 • SCM/KIWA erkenningnummer: 18529
 • SCM/KIWA mechanische beveiliging: MP 5023

Openingstijden:

 • Maandag 09.00 tot 17.00
 • Dinsdag 09.00 tot 17.00
 • Woensdag 09.00 tot 17.00
 • Donderdag 09.00 tot 17.00
 • Vrijdag 09.00 tot 17.00
 • Zaterdag op afspraak
 • Zondag gesloten


Spoorwegorganisatie Deutsche Bahn heeft de Duitse Mobiliteitsprijs 2019 in ontvangst mogen nemen voor de innovatieve projecten DB Medibus en ioki Hamburg, waarbij Fleetaccess betrokken is geweest.

De prijs richt zich op innovaties in de transport en infrastructuur welke de kwaliteit van leven in Duitsland vergroten. Deutsche Bahn introduceerde een fysiek voertuig voor de medische sector en een applicatie voor intelligente mobiliteit op aanvraag. De app is specifiek ontwikkeld voor de stad Hamburg en omgeving omdat hier de aansluiting op het openbaar vervoer niet voldoende is

Medibus VDL Deutsche Bahn
foto: Foto Medibus_DB AG-Dominic Dupont


DB Medibus – de mobiele medische praktijk


De DB Medibus is een innovatieve manier om de toegang tot medische infrastructuur te verbeteren. Met name voor ouderen blijkt het nog steeds erg lastig om in landelijke gebieden de weg naar de dichtstbijzijnde arts te vinden. Deze innovatie is dan ook vooral gericht op minder verbonden regio’s.

De bussen zijn door het Nederlandse VDL omgebouwd tot een mobiele praktijk voor algemene geneeskunde. Het bevat een spreekkamer, behandelkamer, wachtruimte en een eigen laboratorium. Hierdoor is de bus feitelijk een mobiele huisartsenpost en van alle noodzakelijke apparatuur voorzien.

Omdat de DB Medibus zeer uitgebreid uitgerust is met de benodigde medische apparatuur was de beveiliging van de bus een belangrijk aspect tijdens de ontwikkeling. Daarnaast zijn de bussen ‘one of a kind’ waardoor een standaardoplossing voor de Medibussen niet toereikend is.

Fleetaccess bouwt custom beveiligingsysteem voor DB medibus


Omdat de beveiliging van specialistische voertuigen zoals de DB Medibus complexer is dan die van een reguliere bus, werd er een beroep gedaan op de expertise van Fleetaccess om de voertuigbeveiliging te verzorgen. Fleetaccess is specialist in voertuigbeveiliging en heeft ook hierbij een "out-of-the-box" beveiliging gemaakt.

De beveiliging bestaat onder andere uit een alarmsysteem en voertuigvolgsysteem van Fleetassist, het fleetmanagementsysteem van Fleetaccess.

Op deze wijze is de DB Medibus optimaal beveiligd tegen diefstal én inbraak. Ook kan Deutsche Bahn ten alle tijden traceren waar de DB Medibus zich bevindt, wat de technische status is en hoe er met de voertuigen omgegaan wordt.

Fleetaccess, de totaaloplossing voor uw wagenpark


Met meer dan 10 jaar ervaring is Fleetaccess expert in voertuigbeveiliging te noemen. Fleetaccess biedt oplossingen voor het beveiligen van voertuigen van bijna elk formaat of prijsklasse. Dit kan middels een gestandaardiseerde methode of een "out-of-the-box" oplossing voor complexere voertuigen zoals de DB Medibus. Fleetaccess beheert in deze het gehele proces, zodat wij een totaaloplossing bieden voor het gevraagde concept.Bent u benieuwd wat voor oplossingen Fleetaccess voor u kan betekenen? Neem dan contact op met ons team voor een advies op maat.
Voor meer informatie over de DB Medibus? Kijk eens op ; https://www.deutschebahn.com/de/presse/pressestart_zentrales_uebersicht/Deutscher-Mobilitaetspreis-2019-Deutsche-Bahn-wird-fuer-DB-Medibus-und-ioki-Hamburg-ausgezeichnet-4373438


Deze website maakt gebruik van cookies om de beste ervaring te geven. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met deze cookies. Privacy statement