Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

De nieuwe CCV SCM regelgeving komt eraan!

nieuwe scm ccv regelgeving

Januari 2015 is de laatste keer dat de regelgeving betreft voertuigbeveiliging is gewijzigd. Toch zijn er sindsdien wat dingen veranderd. Zo heeft bijvoorbeeld het CCV het keurmerk voertuigbeveiliging over genomen van VbV.


De tijden veranderen en dieven worden ook steeds slimmer in auto diefstal. Hoogste tijd dus voor wijzigingen in het keurmerk voertuigbeveiliging.
Per 1.1.2021 gaat het nieuwe keuringsvoorschrift in en moet iedere installateur en leverancier zich hieraan houden. Wij hebben voor u de 4 belangrijkste wijzigingen en aandachtspunten op een rij gezet.


1.  Af-fabriek alarmen en aftermarket systemen moeten beveiligd zijn tegen relay attack. Wanneer deze hiertegen niet beveiligd zijn, is een extra maatregel noodzakelijk. Deze nieuwe maatregel heeft officieel de “KE01 aanvullende maatregel” en richt zich specifiek op de beveiliging van keyless entry en keyless start/go.

2. De namen van de klasse alarmen gaan weer terug naar de traditionele benamingen;

    - Klasse 1 alarm – verscherpte regelgeving tegen relay attack
    - Klasse 2 alarm – verscherpte regelgeving tegen relay attack
    - Klasse 3 alarm – verscherpte regelgeving tegen relay attack
    - Klasse 4 alarm – Geen jamming detectie meer, wel nog startonderbreking
    - Klasse 5 alarm – Opnieuw is de koppeling tussen klasse 3 en klasse 4 noodzakelijk bij klasse

3. Een TV01 Terugvindsysteem kan vanaf heden ook zonder basisbeveiliging worden goedgekeurd. Voorheen was er altijd een basis beveiliging noodzakelijk, zoals een klasse 1 of klasse 3. Per heden is deze basisbeveiliging niet meer nodig en kan elk voertuig worden voorzien van een peilzender.


4. Let's go digital! Digitale SCM certificering zal vanaf december 2020 al worden doorgevoerd. Dit geldt voor zowel de CCV SCM certificaten als de steekproeven op de installatie. Alle klanten ontvangen per december digitale CCV SCM certificaten. Onze installateurs worden gecontroleerd via een digitale steekproef om de kwaliteit te kunnen waarborgen.

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar onze FAQ over het nieuwe CCV SCM keuringsvoorschrift.