Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Consumentenbond waarschuwt voor relay attack

Tegenwoordig zijn veel nieuwe auto’s voorzien van een keyless entry systeem. Hierbij kan er zonder op de autosleutel te bedienen de auto geopend en zelfs gestart worden. De Consumentenbond vraagt wederom de aandacht voor het feit dat dit systeem erg makkelijk te hacken is.

Autocriminelen kunnen door middel van een 'relay attack' het signaal van de autosleutel onderscheppen en versterken om zo de autodeur te openen en de auto te starten. Omdat er geen fysieke inbraakschade wordt aangericht geeft de Consumentenbond aan dat dit ook problemen op kan leveren met de verzekeraar.

Beperkt of volledig casco

Als je geen beperkt casco- of volledig cascoverzekering hebt, kan het zijn dat de verzekeraar de inbraakschade niet wil vergoeden. Er is immers geen 'bewijs' van inbraak. Dat maakt het moeilijk om te bewijzen wat er daadwerkelijk is gebeurd. Hoe verzekeraars omgaan met auto-inbraken zonder inbraakschade is uiteraard verschillend, maar in het algemeen kan gesteld worden dat een verzekeraar niet zomaar een schade zal vergoeden.

Aangescherpte maatregelen voor 2021 

Kiwa SCM, de overkoepelende organisatie achter de SCM/CCV certificeringen, heeft op verzoek van het verbond van verzekeraars bepaalde beveilingseisen aangescherpt. Sinds 1 januari 2021 gelden extra veiligheidsmaatregelen voor auto’s met een keyless entry of keyless start systeem. Dit betekent dat alle auto’s een gecertificeerde beveiliging moeten hebben voor het keyless entry en keyless start systeem. Mocht uw eigen auto een keyless entry systeem hebben dan is het handig om te kijken of deze voldoet aan de actuele veiligheidseisen. Op de website van Kiwa SCM is de lijst van voertuigen die extra beveiliging nodig hebben en welke goedgekeurd zijn per 1 januari 2021 gepubliceerd. Als er bij uw auto staat dat een aanvullende maatregel noodzakelijk is, zult u minmaal een SCM KE01 aanvullende maatregel moeten treffen. 

Bij Fleetaccess kunt u terecht voor allerlei SCM/CCV gecertificeerde beveiligingsmaatregelen. Ook specifiek tegen de relay attack hebben wij een oplossing: De KE01 Keyless Protector! Deze beveiliging schakelt de sleutel als het ware 'uit' na het afsluiten van de auto. Door middel van een bewegingssensor zal de sleutel automatisch de verbinding tussen batterij en sleutel verbreken. Doordat de sleutel uit staat kunnen de autodieven het signaal niet meer opsporen en gebruiken om de auto te openen. Door de bewegingssensor zal de KE01 Keyless Protector pas weer activeren zodra de sleutel wordt opgepakt. Zo levert u niet in op het gebruiksgemak van uw keyless entry systeem en is de auto toch goed beschermd tegen een relay attack. De keyless protector is sinds begin 2019 leverbaar en heeft zich sindsdien ruimschoots bewezen.

De Keyless Protector is zelfs de eerste keyless beveiligingsmaatregel dat de officiële SCM/CCV KE01 Keyelss entry/go certificering heeft. Dat maakt de KE01 Keyless Protector de perfecte aanvulling op uw af-fabriek klasse 3 alarm en is volledig goedgekeurd voor uw verzekering!

Af-fabriek alarm of alarm met dubbele autorisatie?


Mogelijk is enkel een keyless entry beveiliging niet voldoende voor uw verzekeraar. Indien uw verzekeraar vraagt om bijvoorbeeld een SCM/CCV klasse 3 alarmsysteem met hellingshoekdetectie of een SCM/CCV Klasse 4/5 voertuigvolgsysteem bent u ook bij Fleetaccess aan het juiste adres!

Hierbij wordt bedoeld een alarm wat nadat de auto is gekocht moet worden geïnstalleerd. Ook dit kan bij Fleetaccess worden gedaan. Hier zou u samen met de Keyless protector gelijk een alarm kunnen laten inbouwen. Op deze manier bent u in één keer klaar en kunt u verzekerd weer de weg op. 

Mocht u meer willen weten over de keyless protector of over welke beveiliging het beste bij uw auto past dan kunt u terecht op onze website: Fleetacces.nl of u kunt bellen naar 088-0123300. We beantwoorden graag uw vragen en helpen u graag met het beveiligen van uw voertuig.