CORONA MEDEDELING

Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Binnen 40 seconden je auto gestolen zonder braakschade

Enkele weken geleden werd Jorg Marijnissen het slachtoffer van een relay attack en deed zijn verhaal in het Eindhovens Dagblad.  Autodieven hebben ‘s nachts in zijn Volkswagen Golf ingebroken zonder ook maar één krasje te maken. Jorg bleef achter met een enorme schadepost en een hoop vragen. Hij vindt het daarom belangrijk om dit probleem aan de kaak te stellen.

Om Jorg te helpen bij het beantwoorden van zijn vragen, nodigden we hem uit op het hoofdkantoor van Fleetaccess zodat we het risico van keyless entry toe te lichten. Daarbij konden we direct de kracht en het gemak van onze SCM KE01 Keyless Protector hem laten zien, waarmee zijn Golf met keyless entry voortaan beschermd is tegen een relay attack.

Al bij aanschaf van de Golf werd Jorg gewaarschuwd voor de risico’s van keyless entry. De verkoper adviseerde om de sleutel ver weg en in een metalen doosje te stoppen, maar dat mocht niet baten. Op camerabeelden is te zien dat de inbrekers slechts 40 seconden nodig hadden om de auto te openen en leeg te roven. Het navigatiesysteem, de digitale cockpit en alle aansturen de systemen werden vakkundig weggehaald. Resultaat: meet dan €10.000,- schade. De verzekering dekte gelukkig de schade, ondanks het gebrek aan braaksporen.

Op bestelling de auto leeggeroofd

Jorg blijft versteld staan van het gemak en de snelheid waarmee de criminelen in zijn auto konden komen. Op camerabeelden ziet hij dat de criminelen precies weten waar ze mee bezig zijn. Deze inbraken worden dan ook niet zomaar door kruimeldieven gepleegd.

TV programma Opsporing Verzocht heeft een tijd geleden een uitzending gewijd aan criminele bendes die gespecialiseerd zijn in dit type inbraak. Eerst gaat een spottersteam op onderzoek uit om mogelijke doelwitten te identificeren. Vervolgens worden de auto’s systematisch gestript. Politie en Justitie weet dankzij onderzoek dat de onderdelen voornamelijk door (oost)-Europese bendes ontvreemd worden om verkocht te worden op de zwarte markt. Sommige onderdelen zijn zelfs tot in China getraceerd.

 


De KE01 Keyless Protector biedt dé oplossing

Fleetaccess is gespecialiseerd in SCM goedgekeurde voertuigbeveiliging. Om auto’s optimaal te beveiligen zijn we continue bezig met het (door)ontwikkelen van autobeveiliging. Zo introduceerden we in 2019 de Keyless Protector, specifiek gericht op de beveiliging van het keyless systeem van auto’s. Inmiddels heeft de Keyless Protector zijn strepen ruimschoots verdiend; de Keyless Protector is zelfs de eerste keyless beveiligingsmaatregel dat verkrijgbaar is met een SCM KE01 keyless entry/go certificaat, wat sommige verzekeraars vereisen om de auto in dekking te nemen.

De KE01 Keyless Protector is een chip die in het batterijcompartiment van de autosleutel geïnstalleerd wordt, en reguleert die stroomtoevoer van batterij naar sleutel. Op het moment dat de autosleutel enkele minuten stilligt, zal de stroomverbinding opgeheven worden en is de autosleutel niet meer traceerbaar met relay attack technologie. Een autosleutel heeft immers stroom nodig om het keyless signaal uit te kunnen zenden.
Zodra de autosleutel opgepakt wordt zal de chip dit herkennen. Per direct wordt de stroomverbinding hersteld en kan de autosleutel zonder enige hinder gebruikt worden.

We konden Jorg zonder moeite overtuigen van de meerwaarde van onze KE01 Keyless Protector. Na installatie en demonstratie was hij zeer onder de indruk, en gerustgesteld dat zijn auto goed beveiligd is tegen een volgende inbraakpoging.

Heeft uw auto ook de optie keyless entry of keyless start en twijfelt u over de veiligheid ervan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 088-0123 300. Onze productspecialisten zullen samen met u uw polisvoorwaarden doorlopen en u een beveiligingsadvies op maat aanbieden. Zo weet u zeker dat u voldoet aan uw polisvoorwaarden en uw auto goed beveiligd is tegen inbraak, diefstal of een relay attack!
 

Deze website maakt gebruik van cookies om de beste ervaring te geven. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met deze cookies. Privacy statement