Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Gegevens:

 • Telefoonnummer: 088 0123 300
 • Faxnummer: 084 714 65 88
 • Servicenummer: 088 0123 300
 • K.v.K. Noord-Brabant: 55424848
 • SCM/KIWA erkenningnummer: 18529
 • SCM/KIWA mechanische beveiliging: MP 5023

Openingstijden:

 • Maandag 09.00 tot 17.00
 • Dinsdag 09.00 tot 17.00
 • Woensdag 09.00 tot 17.00
 • Donderdag 09.00 tot 17.00
 • Vrijdag 09.00 tot 17.00
 • Zaterdag op afspraak
 • Zondag gesloten
Het aantal autodiefstallen blijft in een rap tempo afnemen, waarschijnlijk mede dankzij betere beveiliging van de auto in de vorm van o.a. een autoalarm. Vorig jaren werden volgens het CBS 8670 auto's gestolen, 14 % minder dan in 2016. Veertien procent lijkt niet zoveel, maar ten opzichte van 2010 is dat maarliefst 40%.
 

Waarom daalt de autodiefstal?


Het CBS vermoed dat de autodiefstal afname komt door de betere beveiliging bij jonge auto's. Een simpele hamer en schroevendraaier
is niet meer voldoende. SCM alarmsystemen worden steeds geavanceerder in de strijd tegen auto diefstal.

Daarnaast zijn afgelopen jaren de auto verzekeraars strenger geworden qua alarmsysteem eisen. Auto verzekeraars maken al jarenlang geen goed rendement op auto verzekeringen. Door extra beveiliging kan een hoop schade en ellende worden voorkomen.

Tevens is in 2015 de regelgeving omtrent SCM alarmsystemen, ook wel het klasse alarm genoemd, behoorlijk verscherpt. In de nieuwe SCM regelgeving is kritisch gekeken naar af-fabriek alarmen welke niet veilig genoeg zijn en hiervan zijn ook SCM goedkeuringen ingetrokken. Tevens is het SCM alarmsysteem en SCM voertuigvolgsysteem technisch behoorlijk verbeterd. Zo heeft het SCM alarmsysteem aftermarket per 1.1.2015 extra autorisatie. Extra autorisatie is een zeer belangrijke verbetering ten opzichte van voor 2015. Door extra autorisatie luistert de auto niet alleen meer naar de eigen sleutel, maar uitsluitend naar een dubbele autorisatie. Dit kan draadloos of handmatig. Wij informeren u graag naar de beste mogelijkheid voor uw auto.

Daarnaast is hetde SCM voertuigvolgsysteem voorzien van een anti-jamming modulen. Wat is nou anti-jamming? Anti-jamming is een vernieuwde methode om te detecteren of signaal van de GSM wordt verstoord. Zodra het voertuig ziet dat de GSM signalen worden verstoord gaat het voertuigvolgsysteem de startblokkering activeren. Dit is een onafhankelijke startblokkering welke niet zonder tussenkomst van klant of meldkamer kan worden gedeblokkeerd.  Voertuigen die toch gestart worden, wanneer dieven de jammer naar het starten activeren, zullen na het contact uit zetten niet meer starten. Door deze methode is bij het SCM voertuigvolgsysteem een grote stap vooruit gezet. Dit is ook terug te zien in de statistieken.

Wanneer de auto echt goed beveiligd moet worden is het beste om te kiezen voor een alarmsysteem met hellingshoekdetectie en voertuigvolgsysteem met anti-jamming. Deze twee SCM alarmen zorgen samen voor een optimale beveiliging. Hiermee wordt een relay attack voorkomen en wanneer het voertuig toch meegenomen wordt kan deze vaak gemakkelijk via een voertuigvolgsysteem worden opgespoord.

De nieuwste telg onder de SCM alarmsystemen is het SCM TV01 terugvindsysteem. Dit terugvindsysteem, ook wel peilzender genoemd, is een soort backup voor de andere beveiligingsklassen. Bij SCM alarmsystemen maken wij het onderscheid tussen actieve en passieve systemen. Passieve systemen, waaronder het SCM TV01 terugvindsysteem, wordt pas geactiveerd bij een daadwerkelijke diefstal. Dit systeem werkt niet alleen op GSM/GPRS, maar ook op Radio Frequentie, LORA, en nog een aantal geheime methodes. Met deze peilzenders kan zelfs een voertuig worden terug gevonden in een stalen container.
 

Waarom is voorkomen beter dan genezen?


Ten eerste omdat de Politie in Nederland zeer weinig aandacht schenkt aan auto diefstal. Het aantal auto diefstallen dat door de politie in 2010 werd opgelost was 11 procent. In 2016 was dit nog maar 6.5 procent. In 2017 is momenteel nog onbekend, maar waarschijnlijk zal dit nog lager zijn. De Politie heeft te weinig mankracht om elke zaak grondig te onderzoeken. 
 
Maar er is nog een ander belangrijk punt.  Sowieso kost een diefstal van de auto altijd geld, tijd en energie. Bij nieuwe auto's met aanschafgarantie lijkt het allemaal vaak "niet zo erg".  Daar valt over te twisten, vaak blijkt de auto eigenaar er altijd schade aan te hebben. Het kost veel tijd om o.a. aangifte te doen, contact met verzekeraar, nieuwe auto zoeken, etc.

Het verhaal wordt echter anders wanneer het een occasion voertuig betreft. Verzekeraars willen deze auto's vaak niet verzekeren tegen nieuwprijs/aanschafprijs. Daarnaast kan het vinden van jouw droomauto's soms erg ingewikkeld zijn.  En het allerbelangrijkste in deze zaak; koop maar eens voor het geld wat je terugkrijgt een gelijkwaardige auto. Kortom; dit is nooit een voordeel.


Heeft u al uw auto goed beveiligd?
 

Veel mensen denken er niet over naar, maar beveilig uw auto op tijd. Doe het voor het laat is! Dieven worden steeds slimmer en vaak zijn af-fabriek alarmsystemen niet voldoende om een auto te beveiligen. Bel gerust vrijblijvend met onze adviseur voor een beveiligingsadvies op maat!
 
BEL - 088 - 0 123 300
 
Wilt u nog wat meer informatie lezen? Neem dan eens een kijken via de volgende onderstaande links;
 
- SCM Alarmsysteem met hellingshoekdetectie
- SCM Voertuigvolgsysteem met anti-jamming
- SCM TV01 terugvindsysteem
 
Deze website maakt gebruik van cookies om de beste ervaring te geven. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met deze cookies. Privacy statement