Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Gegevens:

 • Telefoonnummer: 088 0123 300
 • Faxnummer: 084 714 65 88
 • Servicenummer: 088 0123 300
 • K.v.K. Noord-Brabant: 55424848
 • SCM/KIWA erkenningnummer: 18529
 • SCM/KIWA mechanische beveiliging: MP 5023

Openingstijden:

 • Maandag 09.00 tot 17.00
 • Dinsdag 09.00 tot 17.00
 • Woensdag 09.00 tot 17.00
 • Donderdag 09.00 tot 17.00
 • Vrijdag 09.00 tot 17.00
 • Zaterdag op afspraak
 • Zondag gesloten
Audi bezitters lopen een verhoogd risico dat hun auto gestolen wordt. De A5 was vorig jaar de auto met het hoogste diefstalrisico percentage van Nederland. En daarmee is de kous nog niet af.

Voertuigbeveiliging certificeringsorganisatie Kiwa SCM zegt signalen te hebben ontvangen dat de diefstal van het van onderen afgeplatte S-Line sportstuur een vlucht heeft genomen.

“Als je een Audi A3 met S-Line pakket hebt, en je hebt een afgeplat stuur, dan weet je bijna zeker dat het stuur een keer gestolen gaat worden,”zo vertelde Kiwa SCM certificatie manager Henk van Vliet aan Autovisie.


RISICO
 

Audi had in 2016 de twijfelachtige eer de diefstalrisico lijst van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit aan te voeren. Volgens die organisatie had het merk vorig jaar een diefstal risicofactor van 1 op 337. Eigenaren van een Audi S4 lopen met een factor van 1 op 40 de meeste kans een lege parkeerplek aan te treffen, op de voet gevolgd door de RS3 (1 op 48) en de S5 (1 op 49).

In absolute aantallen eindigde Volkswagen met 2611 gestolen modellen bovenaan de lijst. Audi vinden we terug op plek drie met 754 ontvreemde auto’s, het gros ervan – 203 stuks – zijn varianten van de A4. De A5 straat met 144 stuks op de tweede plaats.

diefstal risico audi a5 en s3 met plat audi stuur


EXTRA LAAG
 

Volgens Kiwa SCM kan de verhoogde diefstal risicofactor van sommige Audi modellen betekenen dat eigenaren in de nabije toekomst gedwongen kunnen worden een aanvullend beveiligingssysteem te installeren.

Bij een bepaalde diefstal risicofactor kan de commissie beoordeling aanvalsbestendigheid (waarin Kiwa SCM, de politie en onderzoeksbureaus vertegenwoordigd zijn) besluiten een af-fabriek alarmsysteem als onvoldoende te bestempelen en een wijziging eisen. Dit om ervoor te zorgen dat verzekeraars een dergelijk model alsnog zullen verzekeren.

“Ons keuringsvoorschrift is immers bedoeld voor de verzekeraars, en die kunnen zeggen ‘wij willen er een SCM goedgekeurd alarm op’. Zolang dat geen vereiste is, blijft het probleem bestaan,” aldus van Vliet.

“Begin dus bijvoorbeeld met zo’n Audi A3, waar nu nog geen alarmsysteem op wordt gevraagd. De schadelast staat niet in verhouding tot wat de certificering kost. Dat is enkele euro’s per auto, terwijl een gestolen stuurwiel zomaar 1000 euro kan kosten.”

Bron: Autovisie.nl en Kiwascm.nl


VOORKOMEN VAN AUTODIEFSTAL?


Fleetaccess levert al jarenlang de beste autobeveiliging van Nederland om uw "heilig koe" optimaal te beschermen. Op onze website vindt u verschillende SCM gecertificeerde autoalarmen. Juist het SCM gecertificeerde autoalarm geeft u als klant de borgstelling dat het alarmsysteem een strenge keuring heeft ondergaan. Hiermee is dit systeem dus niet zomaar te manipuleren. Om deze reden installeert Fleetaccess alleen SCM gecertificeerde alarmsystemen met extra autorisatie en anti-jamming functionaliteiten. Wij leveren zelfs een autoalarm waarbij u tegen een geringe vergoeding een SMS op uw mobiel krijgt, live uw auto te volgen is, en zelfs op afstand te blokkeren is. Dit doen wij via ons eigen Fleetassist Security Plus volgsysteem.


Meer informatie over SCM alarmsystemen klik hier

Meer informatie over Fleetassist Security Plus volgsysteem klik hier