Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Aantal Oost-Europese Criminelen in Nederland neemt toe


'Aantal Oost-Europese criminelen in Nederland neemt toe'Het aantal Oost-Europese criminelen in Nederland neemt toe. Dat meldt RTL Nieuws donderdagavond.

De criminelen zijn onder meer verantwoordelijk voor grote aantallen inbraken en auto- en winkeldiefstallen.

Volgens de Nationale Politie gaat het om een "forse toename" van criminaliteit. "De bendes zijn zich verder aan het specialiseren en worden beter in het vinden en stelen van buit. En Nederland is een land met veel buit", zegt Bart Willemsen, projectleider High Impact Crime van de politie.

Winkels


Winkelketens zien de eerste maanden van 2014 een toename van 35 procent als het gaat om winkeldiefstal met een verdachte van Oost-Europese afkomst. Volgens een woordvoerder van Detailhandel Nederland loopt de schade inmiddels op tot 250 miljoen, maar dit zal in de rest van het jaar toenemen tot over de 300 miljoen euro.

Auto criminaliteit


Volgens Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit is de schade aan auto's de afgelopen twee jaar opgelopen van 40 naar 100 miljoen euro en gaat het vaak om verdachten met een eveneens Oost-Europese achtergrond. Gestolen auto's verdwijnen vaak richting het Oosten.

"Transporten met complete auto’s gaan die kant op", aldus een woordvoerder van Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit. "En er worden ook regelmatig auto’s in het Oostblok teruggevonden, dus die link is er absoluut. Bovendien heb je heel veel technische kennis nodig om jonge auto’s te stelen en we weten dat die in het Oostblok wordt ontwikkeld"

Door: NU.nl
Deze website maakt gebruik van cookies om de beste ervaring te geven. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met deze cookies. Privacy statement