CORONA MEDEDELING

Fleet Access

Klanten beoordelen ons met een 8.8

Heeft u een vraag? Bel ons gerust 088-0123300

Aantal diefstallen dalen in eerste kwartaal 2021

Aangescherpte KE01 maatregel lijkt te werken


Vorige maand maakte Kiwa-SCM bekend dat er al een daling was geweest in het aantal gestolen voertuigen in maart 2021. Voorlopig lijkt dit de goede kant op te gaan omdat er in de maand april wederom een daling heeft plaatsgevonden. Wat opvalt is dat vooral CCV / SCM gecertificeerde auto’s minder gestolen werden.
 

38,4% minder gecertificeerde voertuigen gestolen


In februari 2021 werden 329 auto's gestolen, een daling van 39,9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In maart 2021 werden 447 gestolen voertuigen gestolen, een daling van 23,7% ten opzichte van maart vorig jaar.

Het aantal diefstallen in het eerste kwartaal van 2021 is met 29,4% afgenomen ten opzichte van 2020. In deze periode werden in 2021 in totaal 1.231 auto's gestolen, vergeleken met 1.743 in 2020.

In februari en maart werden er in totaal 45 gecertificeerde auto’s gestolen. Gemiddeld worden er ongeveer 35 gecertificeerde voertuigen per maand gestolen. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar is het aantal gecertificeerde autodiefstallen in deze twee maanden met 38,4% afgenomen. Opvallend is dat de Volkswagen Golf en Volkswagen Polo wederom de meest gestolen voertuigen waren.
 

Ook auto’s met SCM gecertificeerde systemen gestolen


De meeste gestolen voertuigen waren niet voorzien van een SCM gecertificeerde beveiligingsmaatregel. Toch worden er ook auto’s gestolen die dat wel hebben. In veruit de meeste gevallen betreft het auto’s met een af-fabriek alarm zonder een aanvullende maatregel. Een af-fabriek klasse 3 alarm heeft helaas niets in te brengen tegen een relay attack, ook wel bekend als een hack van de autosleutels. De auto ‘denkt’ bij een relay attack dat u de sleutel bediend en zal ontgrendelen zonder het alarm te triggeren. Indien uw auto een af-fabriek klasse 3 alarm heeft en over keyless entry beschikt raden we dan ook met klem aan om ook uw autosleutels te beveiligen! Dat doet u met de SCM gecertificeerde KE01 Keyless Protector.

Recentelijk waarschuwde de Consumentenbond al voor het gevaar van de relay attack. Sinds 2021 heeft Kiwa SCM extra maatregelen getroffen om auto’s weerbaarder te maken tegen een relay attack. Gezien het sterk gedaalde aantal diefstallen is het effect van de aangescherpte beveiligingseisen goed zichtbaar.
 

Aftermarket klasse 3 alarm met eigen autorisatie


Om er helemaal zeker van te zijn dat uw auto goed beveiligd is kunt u een SCM klasse 3 alarm met hellingshoekdetectie en eigen autorisatie aanschaffen. De eigen autorisatie voegt een extra beveiliging laag aan dat zelfstandig controleert of u daadwerkelijk de auto ontgrendelt of dat een crimineel dit doet. Als de controle niet afgerond kan worden zal het alarm afgaan en zal de startonderbreker geblokkeerd worden. Zo is uw auto bijna niet meer te stelen!

Heeft u vragen over welke beveiligingsmaatregel het beste aansluit op uw wensen? Neem dan contact met ons op via 088-0123 300 of vul ons contactformulier in. We kijken graag samen met u naar welke SCM beveiligingseis het meest geschikt is voor u en uw auto!

Deze website maakt gebruik van cookies om de beste ervaring te geven. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met deze cookies. Privacy statement